Rubs af friske krydderurter

Rubs af friske krydderurter 

Med duftende, friske krydderurter kan du tilføje stor smag til din sommermad. Lav rubs af din yndlings krydderurt eller kombiner den med andre urter - og få helt nye smagsoplevelser…

Sommerkrydderi til grillen
Sommeren krydderurter dufter og smager. I salater, marinader - eller som rubs. Rubs er - modsat marinader - tørre urteblandinger, som gnides ind i kødet, fisken eller grøntsager, inden de lægges på grillen.
Rubs er nemme at tilberede og nemme at anvende, og giver sommerens grillmad smag. Sådan gør du:
Vælg én krydderurt – eller flere, som komplementerer hinanden. Finthak krydderurterne, bland dem og smag til med peber, salt samt evt. hvidløg eller chili. Gnid kød, fisk eller grøntsager, og lad det hvile i køleskabet en halv times tid inden det tilberedes på grillen.

Smag dig frem
For de fleste vil den største udfordring omkring tilberedelsen af rubs være, at finde ud af, hvilken krydderurt der passer til hvilken råvare. Her kan de klassiske anvisninger være en hjælp, men da smag og behag jo som bekendt er forskellig, kan det være spændende selv at smage sig frem og finde den krydderurtekombination, som passer dine smagsløg.
Lige nu bugner dagligvarebutikkernes grønt-afdelinger af dejlige krydderurter: koriander, timian, rosmarin, citronmelisse, basilikum, estragon, persille, karse, purløg, merian, salvie og dild. Køb så vidt muligt dine krydderurter i bundter, frem for potter. De afklippede krydderruter har meget, mere smag.
Nordiske krydderurter og bær, der gror vildt i Danmarks skove, haver og langs stranden, udgør en væsentlig del af det nordiske køkken. Med lidt held kan du selv finde vilde krydderurter som kvan, ramsløg, vinterkarse, strandsennep, enebær, peberrod, skovsyre, kamille, røllike, skvalderkål.

Sommer
Jordbærkoldskål 

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Sommer
Spiselige haveblomster - rose, lavendel & pelargonier 

Både rosenblade, lavendel og nogle duftpelargonier kan anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Det ser helt fantastik ud, og det smager spændende. Et nemt og meget dekorativt tip er at fryse blomsterbladene og servere dem i en punch eller velkomstdrink.

Læs mere
Sommer
Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge 

Selvom danske ærter fås helt frem til september, så er det her i juni og juli, de smager allerbedst. Sprøde og saftige, er de en fantastisk sommersnack, og helt perfekte i grønne salater.

Læs mere
Sommer
Grillsikkerhed: Vigtige råd om brug af grill 

Med det omend noget ustadige sommervejr er der nok mange, der har gang i grillen. For det er jo bare så nemt og hyggeligt at tilberede lækkerier over de varme gløder.

Her får du en stribe skønne opskrifter - og gode råd og forholdsregler, der giver dig de bedste forudsætninger for en god…

Læs mere
Sommer
Salat med mozzarella og jordbær 

En super lækker, nem og let sommersalat med jordbær, mozzarella og spinat - og en frisk og dejlig dressingen.

Læs mere
Forår
Idéer til den lille have og altanen 

Er man så heldig at have adgang til altan, terrasse eller et lille stykke have, så gælder det om at få mest muligt ud af de små kvadratmetre. Man må være kreativ og nøje overveje, hvordan man bedst indretter sig praktisk og hyggeligt.

Mangler du lidt inspiration, så er designere og producenter…

Læs mere
Sommer
Beskær frugttræerne 

I sensommeren, i slut september, bør heldige ejere af frugttræer, have beskæring af træer og buske på to do-listen.

Læs mere
Sommer
8 tips til hvordan du kommer nænsomt i gang efter ferien 

Velkommen tilbage fra ferie. Vi håber, at du har nydt det og fået slappet af. Nu gælder det om at få en god start på hverdagen og ikke brænde al energi, det gode feriehumør og nyvundne overskud af på én gang. Her får du en 8 gode tips, som er gode at have med, når du vender tilbage til jobbet.

Læs mere
Sommer
Svimmelhed og hovedpine i varmen? 

Med hedebølgen er det vigtigt at huske, at træthed, svimmelhed, forstoppelse og hovedpine, kan være symptomer på væskeunderskud. Ifølge anbefalingerne bør du drikke 1½ liter (ca. 8 glas) væske om dagen. Kroppen har ganske vist brug for ca. 2½ liter væske i døgnet, men den ene liter får du tilført…

Læs mere
Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden  

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^