En pause i hyggeligt samvær med genboen, lød tillokkende, og det blev ikke mindre fristende, da hun videre forklarede, at traditionen også inkluderer kaffe og kage. Minn, som genboen hedder, sagde at hun netop havde bagt en rabarberkage, som hun ville komme over med, hvis vi serverede kaffen. Inden længe sad vi seks mennesker bænket under parasollen og nød en lille ’fika’ med kaffe og Minns dejlige rabarberkage.
Efter en enkelt mundfuld spurgte jeg Minn, om jeg måtte viderebringe hendes opskrift på KvindeGuiden. Minns rabarberkage er nemlig bemærkelsesværdig let og lækker både i smag og krumme, og samtidig anderledes og langt mindre sød end rabarberkager, jeg før har smagt. I stedet for raffineret sukker, bruger hun kokossukker og honning i opskriften, og det giver kagen en mere naturlig sødme. Det levner samtidig plads til smagen af kagens øvrige ingredienser; den herlige smag af syrlig-sure sommerrabarber bagt i en let og luftig kokos- og mandelkage.
Minns rabarberkage
Ingredienser
- 2 stilke rabarber
- 2 æg
- 1 dl kokossukker
- 1 1/2 tsk honning
- 1 spsk kokosolie
- 1 spsk citronsaft
- 1 dl hakkede mandler
- 1 dl mandelmel
- 1 dl kokosmel
- 1 tsk natron
- 2 stk hakkede bittermandler
Sådan gør du:
- Skær rabarberen i tynde skiver, og stil dem til side.
- Slå æggene ud, så æggeblommer og æggehvider kommer i hver sin skål.
- Pisk æggehviderne til en sej og luftig masse, og stil skålen til side.
- Pisk en æggesnaps af æggeblommer, sukker og honning. Rør derefter kokosolien og citronsaften i, og til sidst 3/4 af rabarberne og halvdelen af mandlerne.
- I en ny skål blandes de tørre ingredienser; mandelmel, kokosmel, natron og bittermandel, hvorefter æggesnapsen røres i. Til sidst vendes æggehvider i dejen.
- Smør en lille springform kokosolie, og hæld dejen i. Læg resten af rabarberne ovenpå kagen og drys til sidst resten af de hakkede mandler over.
- Bag kagen i 30 til 35 minutter ved 175 grader.