Opskrift: Minns rabarberkage

Opskrift: Minns rabarberkage 

Man behøver ikke have opholdt sig længe i Sverige, før man støder på ordet ’fika’. I mit tilfælde blev jeg bekendt med begrebet, da genboen til det hus, hvor jeg ferierede, kiggede forbi og spurgte: ”Är det inte dags att fika?” Mens jeg vred min hjerne for at gætte, hvad hun spurgte om, kom hun mig smilende til undsætning og forklarede, at ’fika’ er de små stunder i løbet af dagen, hvor man snupper sig en velfortjent pause.

En pause i hyggeligt samvær med genboen, lød tillokkende, og det blev ikke mindre fristende, da hun videre forklarede, at traditionen også inkluderer kaffe og kage. Minn, som genboen hedder, sagde at hun netop havde bagt en rabarberkage, som hun ville komme over med, hvis vi serverede kaffen. Inden længe sad vi seks mennesker bænket under parasollen og nød en lille ’fika’ med kaffe og Minns dejlige rabarberkage.

Efter en enkelt mundfuld spurgte jeg Minn, om jeg måtte viderebringe hendes opskrift på KvindeGuiden. Minns rabarberkage er nemlig bemærkelsesværdig let og lækker både i smag og krumme, og samtidig anderledes og langt mindre sød end rabarberkager, jeg før har smagt. I stedet for raffineret sukker, bruger hun kokossukker og honning i opskriften, og det giver kagen en mere naturlig sødme. Det levner samtidig plads til smagen af kagens øvrige ingredienser; den herlige smag af syrlig-sure sommerrabarber bagt i en let og luftig kokos- og mandelkage. 

Minns rabarberkage

Ingredienser

  • 2 stilke rabarber
  • 2 æg
  • 1 dl kokossukker
  • 1 1/2 tsk honning
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 dl hakkede mandler
  • 1 dl mandelmel
  • 1 dl kokosmel
  • 1 tsk natron
  • 2 stk hakkede bittermandler

 Sådan gør du:

  1. Skær rabarberen i tynde skiver, og stil dem til side.
  2. Slå æggene ud, så æggeblommer og æggehvider kommer i hver sin skål.
  3. Pisk æggehviderne til en sej og luftig masse, og stil skålen til side.
  4. Pisk en æggesnaps af æggeblommer, sukker og honning. Rør derefter kokosolien og citronsaften i, og til sidst 3/4 af rabarberne og halvdelen af mandlerne.
  5. I en ny skål blandes de tørre ingredienser; mandelmel, kokosmel, natron og bittermandel, hvorefter æggesnapsen røres i. Til sidst vendes æggehvider i dejen.
  6. Smør en lille springform kokosolie, og hæld dejen i. Læg resten af rabarberne ovenpå kagen og drys til sidst resten af de hakkede mandler over.
  7. Bag kagen i 30 til 35 minutter ved 175 grader.
Sommer
10 kølige tips i varmen 

Trænger du til at blive kølet ned i varmen? Her får du vores bedste tips til, hvordan du effektivt får sænket kropstemperaturen og kommer godt igennem hedebølgen.

Læs mere
Sommer
Bakterierne blomstrer i soppebassiner og badebassiner 

Badebassiner kan hurtigt udvikle sig til bakteriebomber i sommervarmen og i værste fald resultere i roskildesyge, diarré og udslet. Derfor gælder det om at være opmærksom på vandskvaliteten i børnenes soppebassin såvel som i store bassiner, der rummer flere tusind liter vand.

Læs mere
Sommer
Tips til de varmeforskrækkede 

Med hedebølgen er al snak om det ustadige danske vejr forsvundet som dug for solen. Nu glæder det om at finde badetøjet og madkurven frem, hoppe i klipklappere og korkbælte og komme afsted til stranden.

Læs mere
Sommer
Undgå drukneulykker: 10 vigtige råd til badeturen 

Under hedebølgen vælger mange at nyde dagen på stranden, og i den forbindelse, er det vigtigt at huske badesikkerheden.

Læs mere
Sommer
Generer varmen din søvn? 

Sommeren er dejlig, men for nogle mennesker kan varmen føles så generende, at det går ud over deres velbefindende, og ødelægger nattesøvnen. Her får du en stribe tips til, hvordan du nemt afkøler kroppen, og får en rar og rolig nattesøvn.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson: Det skønne syrlige - og lidt oversete - stikkelsbær 

Blandt sommerbær er stikkelsbær lidt overset. Og det er ærgerligt, for stikkelsbær fungerer, med sin fine syrlige smag, i rigtig mange dejlige sammenhænge.

Læs mere
Sommer
Sodavandsis af frugtmos 

Det er så nemt og dejligt, at have læskende sodavandsis i fryseren, og du kan hurtigt have de skønneste, søde og læskende sodavandsis klar til de varme dage.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Stikkelsbærsyltetøj 

Stikkelsbærsyltetøj er en sommerdelikatesse, der, udover at være herlig på brød, tilføjer et skønt syrligt tvist til jordbærlagkager og tærter, og er aldeles vanedannende i morgenyoghurten.

Læs mere
Sommer
Sådan undgår du dehydrering 

Mennesket består af mellem 50 og 75% vand. Uden en jævn tilførsel af vand, fungerer krop og hjerne ikke optimalt. Dehydrering kan medføre hovedpine og utilpashed, og i alvorlige tilfælde være livstruende.

Læs mere
Sommer
Varme dage forude! Tjek uv-indekset på gratis app 

Med den ekstreme hedebølge, der lige nu bevæger sig hen over Europa, så er det en god idé at holde godt øje med UV-indekset, ligesom det er klogt, at være opmærksom på risikoen for hedeslag.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^