Ingredienser til salat
- Græsk salat
- 1 bundt løg med top
- Olivenolie
- 500 g solmodne tomater
- 1 bakke cherrytomater
- 1 agurk
- 1 hjertesalat
- 3 kviste frisk mynte
- 8 kviste basilikum
- 1 rød chili
- 100 g fetaost i tern
- 1 tsk. tørret oregano
- Salt og peber
- Vinaigrette
- 1 spsk. vineddike
- 1 tsk. sennep
- 1 tsk. flydende honning
- 3 spsk. olivenolie
Ingredienser til vinaigrette
- 1 spsk. vineddike
- 1 tsk. sennep
- 1 tsk. flydende honning
- 3 spsk. olivenolie
Tilberedning
- Rens løgene og skær dem i kvarte. Pensl med olie og grill indtil de får farve.
- Skær tomaterne i skiver. Cherrytomater i både. Halver agurken, fjern kernerne med en ske og skær agurk i skiver.
- Skyl og slyng salaten tør. Snit salaten. Hak mynte og basilikum. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint.
- Vend salater med de to slags tomater, agurk, løg, krydderurter og chili og anret på et fad. Top med fetaost.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen og dryp over salaten. Drys med oregano og krydr med salt og peber.
Tip: Salaten kan suppleres med fx friskbælgede ærter og grillede peberfrugter