Kategori: Sommer
Kom godt afsted på ferie
Kom godt afsted på ferie 

Pak kufferten med realistiske forventninger til ferien, anbefaler psykolog Ingrid Ortmann, som her giver 7 gode råd til, hvordan du kommer godt afsted på sommerferie …

Pak kufferten med realistiske forventninger til ferien, anbefaler psykolog Ingrid Ortmann …

Refleksioner og gode råd til en rar og afslappende ferie

Sommerferien står lige for døren. Mange af os har frygtelig travlt med at blive færdige med arbejdsopgaver, der skal være færdiggjort inden ferien. Privat er der, for børnefamilier, masser af sommerferiearrangementer i skoler, fritidsordninger, daginstitutioner, sportsklubber osv. Og som gode forældre møder vi naturligvis op til alle afslutningsarrangementerne, og måske har vi endda indvilget i at bage pølsehorn eller kage til afslutningen..

For de fleste af os, er der også en hel stribe praktiske gøremål, der skal klares, inden vi kan komme af sted på den længe ventede ferie. Der skal styr på, hvem der passer kæledyrene og blomsterne, hjemmet skal være i orden, så alt er pænt når vi kommer hjem, avisen skal afbestilles, og er der gamle og syge i familien, skal planer koordineres, så man trygt kan tage af sted ... Listen af gøremål kan være lang, og det hele skal klappe og klares på kort tid, og det kan gøre tiden op til sommerferien til en rigtig stressfuld periode.

Vi gør, hvad vi kan for at holde dampen oppe og humøret højt, og tænker med forventning og glæde på, at dagen endelig oprinder, hvor vi kan slippe tøjlerne og drage af sted til det planlagte feriemål. Desværre er det ikke ualmindeligt, at man kan opleve, at ferien ikke starter helt, som man havde drømt om. For det kan være rigtig svært, at slippe den stressede hverdag, og det kan tage tid, at finde ro til bare at nyde ferien og slappe af – også selvom det er dét vi mest af alt har brug for.

Hvis du ved, at du har svært ved at geare ned, så kan det være en rigtig god ide, at forsøge at tage toppen af stressen inden ferien:

7 gode råd til at komme ned i gear inden ferien

1. Hvis det er muligt, så kan det være en rigtig god ide, at have nogle dage hjemme inden man rejser på ferie. Her vil du have tid til, at geare lidt ned, få arbejdet lidt på afstand og finde ro og balance.

2. Tag en snak med hele familien om, hvad der er afslapning for den enkelte på ferien: Skal vi alle være sammen hele tiden, eller har nogen behov for at være lidt alene? Det kan være en god ide, at få sat ord på, så alle er enige om, at det ikke skal opfattes negativt eller som et ønske om at være fri fra familien, bare fordi man gerne vil have lidt alenetid.

3. Lav evt. en aftale om, at der skal være nogle pauser fra de elektroniske medier i løbet af dagen, som så er reserveret til fælles tid. Tid til at være nærværende og evt. lave nogle sjove, afslappende aktiviteter sammen.

4. Det vil fremme en indre følelse af glæde, hvis I har nogle stillestunder i løbet af ferien, til bare at ”dovne” og gøre ingenting. Glæden kommer af sig selv, ved at være i ro og balance.

5. Husk ferien ikke er noget maratonløb, hvor det drejer sig om at have set flest mulige museer og kirker, osv., men at der er tid til at nyde alle oplevelserne sammen eller hver for sig og med gode pauser imellem oplevelserne.

6. Det er vigtigt, at man, inden man tager på ferie, har realistiske forventninger til, hvad der kan opnås under ferien. F.eks. hvis man har brug for at reparere lidt på et forsømt parforhold, skal man nok ikke rejse ud sammen med bedsteforældre eller hele familien. At være sammen med flere generationer vil kræve meget opmærksomhed for at opfylde alles behov. Eller hvis man er på ferie med en større børneflok i forskellige aldre, så er der nok heller ikke megen tid til romantik eller dybe samtaler i fred og ro.

7. Og endelig: Forvent ikke, at mere dybtliggende problemer i en familie løses på en ferie. Tværtimod kan problemer der klares i en struktureret hverdag derhjemme, ofte blive mere tydlige, når man er sammen hele dagen uden de sædvanlige gøremål. Aftal på forhånd, at den slags problemer må tages op og tages hånd om, når I kommer tilbage fra ferie.

I håb om, at I alle får en skøn og dejlig ferie, som lever op til de realistiske forventninger, I har med i kufferten, ønskes I alle en god ferie og en god sommer.

De varmeste hilsner,
Psykolog Ingrid Ortmann

Sommer
Sysler i sensommerhaven 

Sommeren lakker mod enden, men for haveejere er der er ingen grund til at føle sig trist til mode. Der er stadig rigeligt med blomster, farver og oplevelser i haven, og masser af praktiske opgaver - ikke mindst, hvis man har frugttræer og bærbuske: Ribs, hyldebær, brombær, hyben, stikkelsbær,…

Læs mere
Sommer
Sæson: Høst dine blomsterfrø 

Midt i det ellers så smukke efterår ser blomsterbedet lidt ynkeligt ud. Hist og her står stadig et par trætte sommerblomster og hænger med hovederne, men ellers er der kun frøstande tilbage på de tynde, halvvisne stængler. Nu gælder det om at få samlet og tørret frøene inden efterårets regn og blæst…

Læs mere
Sommer
Guide: Hvilke blomster i haven er spiselige og hvordan smager de? 

Lige nu bugner haven og naturen af smukke sommerblomster, som kan tilføje både smag og kulør til salaten. Tagetes, katost og storkenæb er blot nogle af de mange spiselige haveblomster, men hvad med forglemmigej, klokkeblomst og stokrose?

Her er et udvalg af de mest populære spiselige blomster og…

Læs mere
Sommer
Undgå legionella-smitte: Forholdsregler for rejsende til Sydeuropa 

Udlandsrejser til destinationer med ekstrem varme, kan betyde, at flere danskere er udsættes for legionella-bakterier, skriver Statens Serum Institut. Bakterien er svær at få bugt med, men nogle få enkle råd kan mindske risikoen for at blive ramt af den potentielt livstruende sygdom.

Læs mere
Sommer
Mangler feriehumøret? 

Du har med længsel set frem til sommerferien, til at slippe hverdagen og bare slappe af og nyde. Men nu hvor du har taget hul på ferien, så kører hverdagen videre i baghovedet, tingene foregår mere eller mindre som derhjemme, og den ene dag tager den anden, uden du rigtigt finder ro og får slappet…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavet flødeis med kaffe-, mojito- eller jordbærsmag? 

Med vanligt ustadigt vejr har sommeren ramt Danmark, og det vækker for alvor lysten til en god gammeldags isvaffel. Men har du nogensinde overvejet at lave din egen is? Det er meget nemmere, end man skulle tro.

Tove Færch fra Karolines Køkken giver her opskriften på, hvordan du hurtigt kan lave…

Læs mere
Sommer
Sommer Bazar: Afsted til stranden 

Findes der noget så befriende skønt som en dag på stranden? Bare ligge i solen, lytte til havet og nyde sommerstemningen. På sådan en dejlig dag skal der pakkes i en fart, for det gælder jo om at komme i god tid, hvis man vil sikre sig en af de gode pladser.

Så det er om at fiske den store…

Læs mere
Sommer
Agurken som lindring og pleje af irriteret hud 

Agurken smager godt, men er faktisk også ganske velegnet som skønhedspleje. Måske bruger du allerede skiver af agurk mod hævede øjenlåg, men den har også en særlig lindrende effekt på irriteret, kløende, solskoldet hud og varmeknopper, og er samtidig mild og skånsom.

Som hudplejeingrediens opfylder…

Læs mere
Sommer
Tips: Undgå indbrud mens du holder ferie 

Sommerferien er desværre ikke kun lig med lange, lyse nætter og store is, det er også højsæson for indbrud. Politiet har udarbejdet en stribe gode råd, der forebygger indbrud. Her fremhæves nabohjælp, som et af de bedste værn mod indbrud.

Læs mere
Sommer
Mindsk risikoen for salmonella og campylobacter infektioner 

I sommervarmen er det ekstra vigtigt, at være opmærksom på, hvordan man håndterer og opbevarer sine madvarer. De sygdomsfremkaldende bakterier; salmonella og campylobacter, florerer i varmen, men følger man Sundhedsstyrelsens enkle anbefalinger, så mindskes risikoen for bakterieinfektioner…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
De usynlige, af Lone Theils

Pigerne fra Englandsbåden, Den blå digters kone, Heksedrengen og Stilleleg. Lone Theils Nora Sand-serie har solgt over 100.000 eksemplarer og udkommt i 16 lande. Krimiserien tager afsæt i virkelige begivenheder, hvilket også gælder for Lone Theils anmelderroste krimi, De usynlige.

Læs mere
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Kvinden Mellem Os, Sarah Pekkanen & Greer Hendricks

En psykologisk thriller med et mesterligt plot, der udforsker ægteskabets skjulte kompleksitet og alle de farlige sandheder, som vi ignorerer i kærlighedens navn. Man kunne tro, at det er historien om en jaloux ekskone, som er besat af sin afløser - en smuk, yngre kvinde, som snart skal giftes med…

Læs mere
Eksodus, Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

En spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, forfatterne bag 'Bundfald' og 'Arkimedes'.

Læs mere
^