academic writing service political science research proposal
Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Kategori: Sommer

Et nemt fif til hurtig afkøling er at skylle håret under hanen, frottere det let, og sætte det op. Det køler absolut effektivt både hovedbund og nakke.

10 kølige tips i varmen
Redaktionen

Trænger du til at blive kølet ned i varmen? Her får du vores bedste tips til, hvordan du effektivt får sænket kropstemperaturen og kommer godt igennem hedebølgen.

 1. Drop de anstrængende aktiviteter

  Overvej om det nødvendigvis er lige nu under hedebølgen, at du partout skal gøre rent, købe stort ind eller ordne have. Når man har gang i alle mulige fysiske aktiviteter, så registrerer man ikke altid tørst og varme. Bliver kroppen dehydreret og overophedet, kan det udløse svimmelhed, ubehag og hovedpine. Drop aktiviteterne og slap af i kølige omgivelser.


 2. Arbejder du på at få en solbrun hud?

  Husk, at sommeren er lang, så der er god tid til at opbygge farven lidt ad gangen. Ved at begrænse tiden i bagende sol, mindsker du risikoen for overophedning og hedeslag, soleksem, solskoldning, herpesudbrud - og på længere sigt solrynker, pigmentpletter og hudkræft.
  Hvis du ønsker en pæn og jævn farve, så skal du undgå solskoldning. Når de smertefulde blærer skaller af, er huden ikke kun særlig sart, men efterlader også plamager på den solbrune hud.


 3. Sænk kropstemperaturen effektivt

  Den mest effektive måde at få sænket kropstemperaturen på, er gennem huden. Derfor er et køligt bad et klart hit.


 4. Køligt fodbad

  Et fodbad afkøler mere end blot fødderne. Blodet under den tynde hud på fødderne køles hurtigt inden det sendes videre i kroppen.  En absolut behagelig fornøjelse, og så kan man jo samtidig sidde og ordne sine negle eller pleje huden med en kølig ansigtsmaske med sommerfrugter. 

  Tips til fodbad

  Plejende ansigtsmasker med sommerfrugt


 5. Skøn behandling af varme, hævede hænder

  Et koldt bad til varme, hævede hænder, kan være helt befriende. Prøv også at lægge klude vredet op i kold vand om håndleddene, så blodet under den tynde hud køles af.


 6. Køl nakken af

  Læg isterninger i et fugtigt, hårdt opvredet håndklæde og køl nakken. Fryser du dine isterninger i de blå isterningposer, så slipper du for at isterningerne drypper, når de smelter.


 7. Op med håret!

  Har du hel eller halvlangt hår, så kan det være en helt befriende følelse at sætte det op med klemmer og hårbånd, så den svedige, varme nakke får lidt luft.


 8. Skyl håret

  Et nemt fif til hurtig afkøling er at skylle håret under hanen, frottere det let, og sætte det op. Det køler absolut effektivt både hovedbund og nakke.


 9. Duch på flaske

  Hæld vand på en tom sprayflaske, så har du altid et friskt douch ved hånden.


 10. Let og løstsiddende

  Stramtsiddende tøj, og tøj fremstillet i syntetiske stoffer; polyamid, polyester, akryl og elastan, kan gøre en varm dag til en rigtig svedig oplevelse. Lette hør- og bomuldsstoffer i et løstsiddende og luftigt fit, køler og lufter kroppen.
Sommer
Beskær frugttræerne

I sensommeren, i slut september, bør heldige ejere af frugttræer, have beskæring af træer og buske på to do-listen.

Læs mere
Sommer
Sensommerhaven

Sommeren lakker mod enden, men for haveejere er der er ingen grund til at føle sig trist til mode. Der er stadig rigeligt med blomster, farver og oplevelser i haven, og masser af praktiske opgaver - ikke mindst, hvis man har frugttræer og bærbuske: Ribs, hyldebær, brombær, hyben, stikkelsbær,...

Læs mere
Sommer
Sæson: Høst dine blomsterfrø

Midt i det ellers så smukke efterår ser blomsterbedet lidt ynkeligt ud. Hist og her står stadig et par trætte sommerblomster og hænger med hovederne, men ellers er der kun frøstande tilbage på de tynde, halvvisne stængler. Nu gælder det om at få samlet og tørret frøene inden efterårets regn og blæst...

Læs mere
Sommer
8 tips til hvordan du kommer nænsomt i gang efter ferien

Velkommen tilbage fra ferie. Vi håber, at du har nydt det og fået slappet af. Nu gælder det om at få en god start på hverdagen og ikke brænde al energi, det gode feriehumør og nyvundne overskud af på én gang. Her får du en 8 gode tips, som er gode at have med, når du vender tilbage til jobbet.

Læs mere
Sommer
Svimmelhed og hovedpine i varmen?

Med hedebølgen er det vigtigt at huske, at træthed, svimmelhed, forstoppelse og hovedpine, kan være symptomer på væskeunderskud. Ifølge anbefalingerne bør du drikke 1½ liter (ca. 8 glas) væske om dagen. Kroppen har ganske vist brug for ca. 2½ liter væske i døgnet, men den ene liter får du tilført...

Læs mere
Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
Sommer
Bakterierne blomstrer i soppebassiner og badebassiner

Badebassiner kan hurtigt udvikle sig til bakteriebomber i sommervarmen og i værste fald resultere i roskildesyge, diarré og udslet. Derfor gælder det om at være opmærksom på vandskvaliteten i børnenes soppebassin såvel som i store bassiner, der rummer flere tusind liter vand.

Læs mere
Sommer
Tips til de varmeforskrækkede

Med hedebølgen er al snak om det ustadige danske vejr forsvundet som dug for solen. Nu glæder det om at finde badetøjet og madkurven frem, hoppe i klipklappere og korkbælte og komme afsted til stranden.

Læs mere
Sommer
Undgå drukneulykker: 10 vigtige råd til badeturen

Under hedebølgen vælger mange at nyde dagen på stranden, og i den forbindelse, er det vigtigt at huske badesikkerheden.

Læs mere
Sommer
Generer varmen din søvn?

Sommeren er dejlig, men for nogle mennesker kan varmen føles så generende, at det går ud over deres velbefindende, og ødelægger nattesøvnen. Her får du en stribe tips til, hvordan du nemt afkøler kroppen, og får en rar og rolig nattesøvn.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Nye Bøger
De usynlige, af Lone Theils

Pigerne fra Englandsbåden, Den blå digters kone, Heksedrengen og Stilleleg. Lone Theils Nora Sand-serie har solgt over 100.000 eksemplarer og udkommt i 16 lande. Krimiserien tager afsæt i virkelige begivenheder, hvilket også gælder for Lone Theils anmelderroste krimi, De usynlige.

Læs mere
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Kvinden Mellem Os, Sarah Pekkanen & Greer Hendricks

En psykologisk thriller med et mesterligt plot, der udforsker ægteskabets skjulte kompleksitet og alle de farlige sandheder, som vi ignorerer i kærlighedens navn. Man kunne tro, at det er historien om en jaloux ekskone, som er besat af sin afløser - en smuk, yngre kvinde, som snart skal giftes med...

Læs mere
Eksodus, Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

En spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, forfatterne bag 'Bundfald' og 'Arkimedes'.

Læs mere
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^