Nye plejende vinterfavoritter
Dameur Bering Classic
DroneRune plakat
Spisebordsstole til Sverige
Kategori: Sommer

Soppebassiner er et hit i sommervarmen, men man kan komme rigtig galt afsted, hvis man ikke sørger for at badevandet er friskt og rent.

Bakterierne blomstrer i soppebassiner og badebassiner
Redaktionen

Badebassiner kan hurtigt udvikle sig til bakteriebomber i sommervarmen og i værste fald resultere i roskildesyge, diarré og udslet. Derfor gælder det om at være opmærksom på vandskvaliteten i børnenes soppebassin såvel som i store bassiner, der rummer flere tusind liter vand.

Mindsk risikoen for bakterier og alger i badevandet

Da der ikke findes nogen regler på området, så er det i princippet op til én selv at vurdere, hvornår det ikke længere er hygiejnisk forsvarligt at bade i bassinet. Man anbefaler dog at vand i de små soppebassiner uudskiftes dagligt, og indersiden af bassinet renses med miljøvenligt opvaskemiddel.

I store badebassiner blomstrer alger og bakterier også flittigt i sommervarmen. De fleste vælger at løse problemet ved at hælde klor i vandet, men her er det vigtigt at være opmærksom på, at der hele tiden er et stabilt klorniveau.

Er der for lidt klor i vandet, mister man kemikaliets desinficerende effekt, og hælder man for meget klor i, så risikerer man hudirritation og røde, kløende øjne. Anbefalingerne lyder på 1-3 mg klor pr. liter vand, men da klor fordamper, bør man tjekke niveauet dagligt med teststrips, som fås i byggemarkeder.

Tømning af badebassiner

Bassiner med klorvand må under ingen omstændigheder tømmes direkte ud på jorden, da kemikaliet kan trænge ned og forurene grundvandet. Klorvand må heller ikke ledes i regnvandskloakken, men i køkkenvasken, badeværelsesafløb eller i toilettet, hvor vandet renses i rensningsanlæg.

Vand fra små soppebassiner uden klor kan til gengæld bruges til at vande haven.

Undgå drukneulykker


Børn kan komme rigtig galt afsted selv i små soppebassiner, hvor en hyggelig stund kan udvikle sig til en drukneulykke på ganske få minutter. Hvis et lille barn hovedet under vand, kan det have svært ved at få næsen op over overfladen igen, og midt i panikken kan det lynhurtigt få fyldt næse og mund med vand.

Børn kan også nemt miste balancen på bassinets glatte bund, falde og få hoved under vand. Derfor skal børn i soppebassiner altid overvåges af opmærksomme voksne.

Pas på barnets fine, sarte hud

Ligesom badesikkerheden er vigtig, så er det også vigtigt at huske, hvor uhyggelig nemt den fine, bløde barnehud bliver forbrændt.

Husk:

  • at smøre barnet ind i rigelig solcreme med høj solfaktor
  • at give barnet solhat på
  • at sørge for at barnet opholder sig i skyggen, når UV-indekset er højt midt på dagen
  • at sørge for at barnet får rigeligt at drikke
Sommer
Copenhagen Jazz Festival 2022

Når festivalen ruller hen over København, er byen som forvandlet. Over alt spiller musikken: På torve og i byens parker, på jazzklubberne og nye interimistiske scener, i teatre, på museer og – selvfølgelig også – i byens største og flotteste koncertsale. I løbet af festivalens 10 dage præsenteres...

Læs mere
Sommer
Midsommer 2022: Sådan fejrer svenskerne sommersolhverv

Tag til tur over sundet og oplev en af Sveriges største og mest traditionsrige festdag: Midsommerfesten. I år fejres den fredag den 24. juni med majstang, dans og musik.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Quiz: Kender du navnet på melonen?

Søde, saftige meloner er en af danskernes fortrukne eksotiske frugter - eller grøntsager, for botanisk set kategoriseres meloner som grøntsager sammen med fx agurker, squash og auberginer.

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Sommer
Jordbærkoldskål

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Amerikanske spareribs på grillen

Grillede spareribs marineret med hjemmelavet bbq-marinade, grillede majs & aubergine, feta/melon salat med syltede jalapenos. Lækkerier inspireret af stolte amerikanske bbq-traditioner.

Læs mere
Sommer
Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge

Selvom danske ærter fås helt frem til september, så er det her i juni og juli, de smager allerbedst. Sprøde og saftige, er de en fantastisk sommersnack, og helt perfekte i grønne salater.

 

Læs mere
Sommer
Grillsikkerhed: Gode råd om brug af grill

Med det omend noget ustadige sommervejr er der nok mange, der har gang i grillen. For det er jo bare så nemt og hyggeligt at tilberede lækkerier over de varme gløder.

Her får du en stribe skønne opskrifter - og gode råd og forholdsregler, der giver dig de bedste forudsætninger for en god...

Læs mere
Sommer
Skal du også holde sommerferie i Danmark?

Danmark er dejlig om sommeren. Og det faktum lader ikke til at være gået danskernes næse forbi. Op mod halvdelen af os holder en eller flere ferier i Danmark i løbet af året, og i sommerferien gerne i områder tæt på strand og natur, på en campingplads, i et feriehus eller hos familie og venner. Når...

Læs mere
Sommer
Shopping: Super sød sommerstil og -stemning

Stemningsfuld sensommer med glasdesign fra Anna von Lipa,

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Kuglevase fra Cooee Design

Kuglevase fra Cooee Design

Serveringsbakker

Serveringsbakker

Julepynt Xmas var

Julepynt Xmas var

Spisebordsstole til Sverige

Spisebordsstole til Sverige

Nye Bøger
^