Nye plejende vinterfavoritter
Dameur Bering Classic
Stribet sengetøj
DroneRune plakat
Kategori: Sommer

Soppebassiner er et hit i sommervarmen, men man kan komme rigtig galt afsted, hvis man ikke sørger for at badevandet er friskt og rent.

Bakterierne blomstrer i soppebassiner og badebassiner
Redaktionen

Badebassiner kan hurtigt udvikle sig til bakteriebomber i sommervarmen og i værste fald resultere i roskildesyge, diarré og udslet. Derfor gælder det om at være opmærksom på vandskvaliteten i børnenes soppebassin såvel som i store bassiner, der rummer flere tusind liter vand.

Mindsk risikoen for bakterier og alger i badevandet

Da der ikke findes nogen regler på området, så er det i princippet op til én selv at vurdere, hvornår det ikke længere er hygiejnisk forsvarligt at bade i bassinet. Man anbefaler dog at vand i de små soppebassiner uudskiftes dagligt, og indersiden af bassinet renses med miljøvenligt opvaskemiddel.

I store badebassiner blomstrer alger og bakterier også flittigt i sommervarmen. De fleste vælger at løse problemet ved at hælde klor i vandet, men her er det vigtigt at være opmærksom på, at der hele tiden er et stabilt klorniveau.

Er der for lidt klor i vandet, mister man kemikaliets desinficerende effekt, og hælder man for meget klor i, så risikerer man hudirritation og røde, kløende øjne. Anbefalingerne lyder på 1-3 mg klor pr. liter vand, men da klor fordamper, bør man tjekke niveauet dagligt med teststrips, som fås i byggemarkeder.

Tømning af badebassiner

Bassiner med klorvand må under ingen omstændigheder tømmes direkte ud på jorden, da kemikaliet kan trænge ned og forurene grundvandet. Klorvand må heller ikke ledes i regnvandskloakken, men i køkkenvasken, badeværelsesafløb eller i toilettet, hvor vandet renses i rensningsanlæg.

Vand fra små soppebassiner uden klor kan til gengæld bruges til at vande haven.

Undgå drukneulykker


Børn kan komme rigtig galt afsted selv i små soppebassiner, hvor en hyggelig stund kan udvikle sig til en drukneulykke på ganske få minutter. Hvis et lille barn hovedet under vand, kan det have svært ved at få næsen op over overfladen igen, og midt i panikken kan det lynhurtigt få fyldt næse og mund med vand.

Børn kan også nemt miste balancen på bassinets glatte bund, falde og få hoved under vand. Derfor skal børn i soppebassiner altid overvåges af opmærksomme voksne.

Pas på barnets fine, sarte hud

Ligesom badesikkerheden er vigtig, så er det også vigtigt at huske, hvor uhyggelig nemt den fine, bløde barnehud bliver forbrændt.

Husk:

  • at smøre barnet ind i rigelig solcreme med høj solfaktor
  • at give barnet solhat på
  • at sørge for at barnet opholder sig i skyggen, når UV-indekset er højt midt på dagen
  • at sørge for at barnet får rigeligt at drikke
Opskrifter & råvarer
Sæson: Det skønne syrlige - og lidt oversete - stikkelsbær

Blandt sommerbær er stikkelsbær lidt overset. Og det er ærgerligt, for stikkelsbær fungerer, med sin fine syrlige smag, i rigtig mange dejlige sammenhænge.

Læs mere
Sommer
Sodavandsis af frugtmos

Det er så nemt og dejligt, at have læskende sodavandsis i fryseren, og du kan hurtigt have de skønneste, søde og læskende sodavandsis klar til de varme dage.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavet flødeis med kaffe-, mojito- eller jordbærsmag?

Sommern har ramt Danmark, og det vækker for alvor lysten til en god gammeldags isvaffel. Men har du nogensinde overvejet at lave din egen is? Det er meget nemmere, end man skulle tro.

Tove Færch fra Karolines Køkken giver her opskriften på, hvordan du hurtigt kan lave den perfekte, hjemmelavede...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Stikkelsbærsyltetøj

Stikkelsbærsyltetøj er en sommerdelikatesse, der, udover at være herlig på brød, tilføjer et skønt syrligt tvist til jordbærlagkager og tærter, og er aldeles vanedannende i morgenyoghurten.

Læs mere
Sommer
Sådan undgår du dehydrering

Mennesket består af mellem 50 og 75% vand. Uden en jævn tilførsel af vand, fungerer krop og hjerne ikke optimalt. Dehydrering kan medføre hovedpine og utilpashed, og i alvorlige tilfælde være livstruende.

Læs mere
Sommer
Varme dage forude! Tjek uv-indekset på gratis app

Med den ekstreme hedebølge, der lige nu bevæger sig hen over Europa, så er det en god idé at holde godt øje med UV-indekset, ligesom det er klogt, at være opmærksom på risikoen for hedeslag.

Læs mere
Sommer
Sådan serverer du vin i varmen

Når sommersolen skinner fra en skyfri himmel, er der aktivitet i haven og på terrassen, og på sådan en dejlig dag er der intet som et herligt glas vin. Men det er vigtigt at tage sine forholdsregler, da den skrøbelige vin og sommervarme kan være et udfordrende match.

Læs mere
Årstidens råvarer
Sæson: Hindbær - Det eksklusive bær

Der er noget særligt eksklusivt over det fine, lille hindbær. For mens der er sommerbær, man næsten kan nå at få nok af i sæsonen, så gælder det ikke hindbær. Velvidende at de koster omtrent det samme som de tre liter mælk, det økologiske smør og koldskålen, der allerede ligger i indkøbskurven, så...

Læs mere
Sommer
Jordbærlagkage: Hjemmebagte lagkagebunde, jordbær og flødeskum

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man får den fulde smag af friske sommerjordbær og flødeskum. Her er opskriften på hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprød pistacie-krokant.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og lækker sommerdessert: Skumfiduser, chokolade og sommerbær

For børn hører sommeren uløseligt sammen med hyldeblomstdrik, ristede skumfiduser og klistrede fingre. Men søde, bløde marshmallows kan også bruges i mere voksenvenlige sammenhænge, fx i en herlig sommerdessert, hvor chokolade og den søde vanilieskum røres, fryses og serveres med friske bær på...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
DroneRune plakat

DroneRune plakat

Julepynt Xmas var

Julepynt Xmas var

Spisebordsstole til Sverige

Spisebordsstole til Sverige

Kosttilskud til PMS: Virker det?

Kosttilskud til PMS: Virker det?

Nye Bøger
^