master thesis statement 911 creative writing essay
Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Kategori: Sommer

Soppebassiner er et hit i sommervarmen, men man kan komme rigtig galt afsted, hvis man ikke sørger for at badevandet er friskt og rent.

Bakterierne blomstrer i soppebassiner og badebassiner
Redaktionen

Badebassiner kan hurtigt udvikle sig til bakteriebomber i sommervarmen og i værste fald resultere i roskildesyge, diarré og udslet. Derfor gælder det om at være opmærksom på vandskvaliteten i børnenes soppebassin såvel som i store bassiner, der rummer flere tusind liter vand.

Mindsk risikoen for bakterier og alger i badevandet

Da der ikke findes nogen regler på området, så er det i princippet op til én selv at vurdere, hvornår det ikke længere er hygiejnisk forsvarligt at bade i bassinet. Man anbefaler dog at vand i de små soppebassiner uudskiftes dagligt, og indersiden af bassinet renses med miljøvenligt opvaskemiddel.

I store badebassiner blomstrer alger og bakterier også flittigt i sommervarmen. De fleste vælger at løse problemet ved at hælde klor i vandet, men her er det vigtigt at være opmærksom på, at der hele tiden er et stabilt klorniveau.

Er der for lidt klor i vandet, mister man kemikaliets desinficerende effekt, og hælder man for meget klor i, så risikerer man hudirritation og røde, kløende øjne. Anbefalingerne lyder på 1-3 mg klor pr. liter vand, men da klor fordamper, bør man tjekke niveauet dagligt med teststrips, som fås i byggemarkeder.

Tømning af badebassiner

Bassiner med klorvand må under ingen omstændigheder tømmes direkte ud på jorden, da kemikaliet kan trænge ned og forurene grundvandet. Klorvand må heller ikke ledes i regnvandskloakken, men i køkkenvasken, badeværelsesafløb eller i toilettet, hvor vandet renses i rensningsanlæg.

Vand fra små soppebassiner uden klor kan til gengæld bruges til at vande haven.

Undgå drukneulykker


Børn kan komme rigtig galt afsted selv i små soppebassiner, hvor en hyggelig stund kan udvikle sig til en drukneulykke på ganske få minutter. Hvis et lille barn hovedet under vand, kan det have svært ved at få næsen op over overfladen igen, og midt i panikken kan det lynhurtigt få fyldt næse og mund med vand.

Børn kan også nemt miste balancen på bassinets glatte bund, falde og få hoved under vand. Derfor skal børn i soppebassiner altid overvåges af opmærksomme voksne.

Pas på barnets fine, sarte hud

Ligesom badesikkerheden er vigtig, så er det også vigtigt at huske, hvor uhyggelig nemt den fine, bløde barnehud bliver forbrændt.

Husk:

  • at smøre barnet ind i rigelig solcreme med høj solfaktor
  • at give barnet solhat på
  • at sørge for at barnet opholder sig i skyggen, når UV-indekset er højt midt på dagen
  • at sørge for at barnet får rigeligt at drikke
Sommer
Beskær frugttræerne

I sensommeren, i slut september, bør heldige ejere af frugttræer, have beskæring af træer og buske på to do-listen.

Læs mere
Sommer
Sensommerhaven

Sommeren lakker mod enden, men for haveejere er der er ingen grund til at føle sig trist til mode. Der er stadig rigeligt med blomster, farver og oplevelser i haven, og masser af praktiske opgaver - ikke mindst, hvis man har frugttræer og bærbuske: Ribs, hyldebær, brombær, hyben, stikkelsbær,...

Læs mere
Sommer
Sæson: Høst dine blomsterfrø

Midt i det ellers så smukke efterår ser blomsterbedet lidt ynkeligt ud. Hist og her står stadig et par trætte sommerblomster og hænger med hovederne, men ellers er der kun frøstande tilbage på de tynde, halvvisne stængler. Nu gælder det om at få samlet og tørret frøene inden efterårets regn og blæst...

Læs mere
Sommer
8 tips til hvordan du kommer nænsomt i gang efter ferien

Velkommen tilbage fra ferie. Vi håber, at du har nydt det og fået slappet af. Nu gælder det om at få en god start på hverdagen og ikke brænde al energi, det gode feriehumør og nyvundne overskud af på én gang. Her får du en 8 gode tips, som er gode at have med, når du vender tilbage til jobbet.

Læs mere
Sommer
Svimmelhed og hovedpine i varmen?

Med hedebølgen er det vigtigt at huske, at træthed, svimmelhed, forstoppelse og hovedpine, kan være symptomer på væskeunderskud. Ifølge anbefalingerne bør du drikke 1½ liter (ca. 8 glas) væske om dagen. Kroppen har ganske vist brug for ca. 2½ liter væske i døgnet, men den ene liter får du tilført...

Læs mere
Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
Sommer
10 kølige tips i varmen

Trænger du til at blive kølet ned i varmen? Her får du vores bedste tips til, hvordan du effektivt får sænket kropstemperaturen og kommer godt igennem hedebølgen.

Læs mere
Sommer
Tips til de varmeforskrækkede

Med hedebølgen er al snak om det ustadige danske vejr forsvundet som dug for solen. Nu glæder det om at finde badetøjet og madkurven frem, hoppe i klipklappere og korkbælte og komme afsted til stranden.

Læs mere
Sommer
Undgå drukneulykker: 10 vigtige råd til badeturen

Under hedebølgen vælger mange at nyde dagen på stranden, og i den forbindelse, er det vigtigt at huske badesikkerheden.

Læs mere
Sommer
Generer varmen din søvn?

Sommeren er dejlig, men for nogle mennesker kan varmen føles så generende, at det går ud over deres velbefindende, og ødelægger nattesøvnen. Her får du en stribe tips til, hvordan du nemt afkøler kroppen, og får en rar og rolig nattesøvn.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Nye Bøger
De usynlige, af Lone Theils

Pigerne fra Englandsbåden, Den blå digters kone, Heksedrengen og Stilleleg. Lone Theils Nora Sand-serie har solgt over 100.000 eksemplarer og udkommt i 16 lande. Krimiserien tager afsæt i virkelige begivenheder, hvilket også gælder for Lone Theils anmelderroste krimi, De usynlige.

Læs mere
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Kvinden Mellem Os, Sarah Pekkanen & Greer Hendricks

En psykologisk thriller med et mesterligt plot, der udforsker ægteskabets skjulte kompleksitet og alle de farlige sandheder, som vi ignorerer i kærlighedens navn. Man kunne tro, at det er historien om en jaloux ekskone, som er besat af sin afløser - en smuk, yngre kvinde, som snart skal giftes med...

Læs mere
Eksodus, Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

En spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, forfatterne bag 'Bundfald' og 'Arkimedes'.

Læs mere
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^