Vand er godt - men ikke i overdrevne mængder 

Det er bedst at slukke tørsten i vand. Vand er sundt, koster næsten ingenting og indeholder ingen kalorier. Men man kan også få for meget vand. Fødevarestyrelsen advarer mod kure, der anbefaler, at man drikker 4-5 liter vand eller mere om dagen.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at man drikker ca. 1½ liter væske om dagen. Kroppen har brug for ca. 2½ liter væske i døgnet. Gennem maden får vi tilført ca. 1 liter væske, så drikkevarerne skal forsyne kroppen med resten af væskebehovet på ca. 1½ liter.  Men det er vigtigt at være opmærksom på, at det ikke er sundt at "tvangsdrikke" flere liter vand om dagen. For mange liter vand forrykker kroppens saltbalance. Og det kan være farligt.
Vandforgiftning er velkendt på medicinske afdelinger og velbeskrevet i den medicinske litteratur. Symptomerne på vandforgiftning kan være svimmelhed og almen utilpashed, og tilstanden kan udvikle sig til livstruende situationer med koma og død. Årsagen er, at der drikkes mere vand uden nok salte, end kroppen kan udskille. Der vil være individuelle forskelle i, hvor meget vand man skal drikke. Men alle, der drikker 4-5 liter dagligt og over det, kan få problemer.
Nogle kure,  især faste-, slanke- og udrensningskure, anbefaler, at man drikker meget store mængder vand.
"Det kan lyde harmløst med kur-anbefalingerne om at drikke en masse vand. Men vi opfordrer til, at man ikke ukritisk følger de uautoriserede kur-råd om vand, for de kan gøre mere skade end gavn. Vi har videnskabeligt dokumenterede kostråd, og her er anbefalingen, at det som regel er tilstrækkeligt at drikke én til halvanden liter væske i døgnet," siger kontorchef i Fødevarestyrelsens ernæringskontor Else Molander.

Slank & sund
Stress ned og tab dig 

Stress feder og giver usunde vaner. Du kan få lettere ved at tabe dig og leve sundere, hvis du starter med at stresse ned. Prøv samtidig at sænke din mad-stress.

Læs mere
Slank & sund
Tre små overkommelige skridt til en slankere sommer 

Vil du tabe et par kilo inden bikinisæsonen? Så kom i gang nu, hvor der stadig er god tid til sol og sommer, og hvor du har tid til at opnå vægttab, uden at skulle omlægge hele din hverdag og livsstil.

Læs mere
Slank & sund
Hvad er din plan for vægttab? 

Hvad er din plan for at slippe af med de ekstra kilo på sidebenene? Leve af æblecider en måned? Sætte en hængelås på køleskabet? Droppe rødvinen og smør på brødet? Lad være med det! Det sundeste, og i længden mest effektive, er at fortsætte med at spise og drikke det, du elsker – men med måde. For…

Læs mere
Slank & sund
Gratis guide til effektiv vægttab 

Sommeren er den perfekte tid på året til at gøre noget ved deller og dårlige vaner. Udsigten til snart at skulle klemme sig ned i badetøjet er en effektiv motivator, og sommerens frugt og grønt gør det meget mere inspirerende at spise sundt.

Læs mere
Spis champignoner
Slank & sund
Spis champignoner 

Champignoner er ikke bare en lækker spise, de er også sunde og slankende.

Læs mere
Slank & sund
Drikkekalorier 

Ønsker du at skære ned på kalorierne, så er det vigtigt, at være opmærksom på, hvad du drikker. Selv så ”artige” drikkevarer som saftevand, sodavand, isthe, hyldeblomstsaft, mælk og juice (også den hjemmepressede) tilfører hurtigt kroppen mange kalorier, men ingen mæthed.

Læs mere
Slank & sund
Ny bog af Birgitte Nymann 

Hele Danmarks livsstilsguru, forfatteren Birgitte Nymann, har stor succes med at inspirere os ind på sporet af det sunde og indholdsrige liv.

Læs mere
Slank & sund
Slank og sund med de 10 kostråd 

Over en million voksne danskere er overvægtige. Tallet er så voldsomt, at man omtaler det som fedmeepidemi. Problemet skyldes især for meget og forkert mad samt for lidt motion. Skal fedmeboomet bremses, gælder det om, at gøre det sunde valg til et lettere valg. Fødevarestyrelsen har udarbejdet en…

Læs mere
Slank & sund
Drøm dig slank 

Vidste du, at for lidt søvn øger risikoen for overvægt? Undersøgelser viser at for lidt søvn og dårlig søvnkvalitet øger risikoen for overvægt.

Læs mere
Kampen mod overvægt
Slank & sund
Kampen mod overvægt 

På trods af adskillige forsøg på at tabe sig, mislykkes overvægtige kvinder ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^