Nye plejende vinterfavoritter
Dameur Bering Classic
Stribet sengetøj
Spisebordsstole til Sverige
Kategori: Slank & sund
Vægttab

For pokker, hvor bliver der brugt mange spildte kræfter på overvægt og slankekure! Alene ordet 'slankekur' kan få en diætist som jeg til at høre alarmklokker. Ganske enkelt fordi en kur er en særskilt levemåde i en begrænset periode. Kuren formodes at have en effekt på vægttab (hvilket den sandsynligvis også har), men hvordan er livskvaliteten under og efter kuren - og hvordan påvirker den kroppen?

Som jeg ser det, er det største problem med slankekure, at de oftest er sammensat af ikke uddannede fagfolk og de bygger således ikke på den nødvendige faglige viden. Alt for mange slankekure bringer folk i unødige lidelse som sult, væmmelse, afsavn og social udskillelse. Eksempelvis Æggekuren, Suppekuren, Hvidvinskuren, Pulverkuren, Grapefrugtkuren osv. Fuldstændig vanvittig fødeindtag, hvor alt drejer sig om at prøve at holde ud, og hvor kostvanerne er meget anderledes end under normale forhold.

Ulempen ved disse kure er også at de i 90% af tilfældene forbundet med vægtøgning bagefter, hvorimod kostændringer gennem professionel og personlig vejledning har et anderledes langsigtet mål med varigt vægttab. For ingen kan i det lange løb holde ud og leve efter en kur som f.eks. dikterer at man kun må spise æg - og undervejs har man har jo slet ikke lært noget om, hvordan man så skal spise for at undgå vægtøgning igen. Der kan også sagtens ske vægttab af væske, glycogendepoter (kroppens kulhydratdepoter) og muskler ved uhensigtsmæssige kure. Kure uden protein nok, så som eksempelvis suppekuren, vil give vægttab, men man taber væske og muskler. Så snart kuren er overstået vil den tabte muskulatur mindske energiomsætningen i kroppen og man vil derved være endnu dårligere stillet end før – vel at mærke en rigtig dårlig spiral. Spild af energi, spild af gode intentioner og spild af gode resultater. Derfor skal der uddannede fagfolk til at sammensætte kostplaner til vægttab.

Det er ikke for sjov at diætister har lange uddannelser bag sig. Og det er ikke uden grund at en ordentlig tilrettelagt kostplan har de bedste resultater indenfor vægttab. Netop det at kunne leve normalt med mad man kan lide mens man taber i vægt og men man lærer at omlægge sine kostvaner så der ikke opnås vægtøgning igen – det virker for de fleste - også på lang sigt.

Slank & sund
Kampen mod overvægt

På trods af adskillige forsøg på at tabe sig, mislykkes overvægtige kvinder ...

Læs mere
Slank & sund
Er badetøjet blevet for trangt?

Lynkur op til badesæsonen er den forkerte taktik ...

Læs mere
Slank & sund
Små ændringer - stort vægttab

Det er de små ændringer og justeringer, der på lidt længere sigt giver gode motionsvaner og varigt vægttab ...

Læs mere
Slank & sund
Danskerne er svære at motivere til vægttab

De skønhedsmæssige fordele er en større motivationsfaktor, end de helbredsmæssige, når danskere skal tabe sig ...

Læs mere
Slank & sund
Men anklerne er jeg tilfreds med…

En britisk undersøgelse viser, at kun en enkel ud af 50 britiske kvinder er tilfreds med deres krop. Med den britiske topmodel Kelly Brooks krop som forbillede, ønskede de utilfredse kvinder i gennemsnit at tabe 9 kilo.

Læs mere
Slank & sund
Hvilken slankekur er bedst?

Marked af slankeprodukter og diæter er overvældende og det kan som forbruger være svært at gennemskue hvilken kur der er bedst. Vi har bedt en af Danmarks førende kosteksperter kommentere Atkins, South Beach, De Danske Vægtkonsulenter, Weight Watchers og pulverkuren Nupo.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Flere danskere dyrker motion i fritiden

Flere danskere dyrker motion i fritiden

Guide:<BR>Få Succes med din hjemmetræning

Guide:
Få Succes med din hjemmetræning

Guiden til et fredfyldt og stressfrit liv

Guiden til et fredfyldt og stressfrit liv

New Mags: Yoga, Great Retreats

New Mags: Yoga, Great Retreats

Nye Bøger
^