Kategori: Slank & sund
Stærke krydderier øger forbrændingen

Et proteinholdigt måltid løfter forbrændingen af kalorier med 30%, mens et kulhydratholdigt måltid løfter forbrændingen med 4%. Derfor skal man vælge en kost med højt proteinhold og lavt fedtindhold som f.eks. kød, æg, fisk, ærter og bønner, når man vil fremme fedtforbrændingen. Men der er mere, man kan gøre: Krydderier kan, ud over at fremhæve madens smag, også påvirke din forbrænding. Det gælder både for peber, chili, hvidløg og ingefær, at disse smagsforbedrende stoffer faktisk også øger kroppens forbrænding.

Chili øger mæthedsfølelsen og forbrændingen
Når en bid af en stærk chili føles som brand i kroppen, så er der noget om det. I hvert fald bliver der afbrændt ekstra energi, når de stærke sager ryger gennem kroppens celler. Således er det bedste måltid, i forbrændingsmæssig henseende, et stykke fedtfattigt kød godt marineret med stærke krydderier, og hertil grønsager, også er smagt til med krydderier.
Ud over at øge forbrændingen, så påvirker anvendelsen af krydderier i mad appetitten ved at snyde appetitreguleringen med stærke smagsindtryk, så du hurtigere vil opleve følelsen af mæthed og naturligt mindske dine portioner.
Især chili udmærker sig ved at have en markant indflydelse på følelsen af mæthed og forbrænding. Nyere danske undersøgelser peger på, at høje doser af chili flere gange dagligt, påvirker både energiindtag og nedbringer appetitten, hvilket på længere sigt kan give vægttab. Så hvis du synes, du har svært ved at blive mæt, men jf. din BMI burde spise mindre portioner, og er du glad for krydret mad, så er der meget at vinde ved at træne sig op i at klare de rigtig hotte krydderier!

Jo mindre, des stærkere
Hvis du ikke er vant til den stærke smag, kan du prøve dig frem med nogle af de mere milde typer chili. Som regel er det sådan, at jo mindre chilien er, des stærkere er den. Hvis du synes din chiliret er blevet for stærk, kan den dæmpes med sukker, og vil du i stedet gøre den endnu kraftigere, kan du forstærke med salt.
Når du tilbereder chili, bør det ske under rindende koldt vand. Skær stilken af frugten og flæk langs midten med en urtekniv. Chiliens frø og lameller indeholder store mængder af stoffet capsaicin, som er det der får chilien til at brænde. Derfor skal man være meget grundig med at få fjernet frø og lameller. Brug en urtekniv og undgå at røre ved frø og lameller med de bare hænder. Selv ganske lidt chili kan, hvis det kommer i kontakt med din hud, udløse en voldsom og meget smertefuld reaktion.

Slank & sund
Trin-for-trin for alle: Super effektiv, nem og hurtig maveøvelse

En slankekur er sjældent vejen til en fladere mave og mindre taljemål. Hvad der ligner mavefedt skyldes nemlig oftest, at musklerne i maveregionen er for slappe til at holde maven på plads, ligesom forstoppelse og ophobning af luft i mavesækken ofte også er kilde til et større taljemål.

Men med en…

Læs mere
Slank & sund
10 myter om vægttab

Læs om nogle af de mest sejlivede myter om, hvad der skal til, hvis man ønsker at opnå et stort, sundt og holdbart vægttab.

Læs mere
Slank & sund
Kikærter - Lækre og super anvendelige

Spis friske bælgfrugter, som grønne ærter og bønner eller tørrede bælgfrugter, som linser, brune bønner, hvide bønner og sojabønner. En af de rigtig lækre og super anvendelige bælgfrugter, er kikærter. Kikærter har en lækker og lidt nøddeagtigt smag. Kikærter er både gode i gryderetter, og ristet på…

Læs mere
Slank & sund
Proteinkure: Planteprotein er bedre for blodsukkeret

I en tid, hvor protein-kure hitter, er det vigtigt at nævne resultatet af et studie bragt i fagbladet Nutrients. Her fremgår det, at et skift fra animalske proteiner til vegetabilske proteiner, har en positiv effekt på blodsukkeret hos personer med type-2 diabetes.

Læs mere
Slank & sund
Vi tager mere på i vægt i løbet af sommeren end i julen

Danskerne dyrker motion i et uset omfang i fitnesscentre, men om sommeren er der en tendens til, at træningstøjet bliver pakket væk og de usunde vaner fundet frem. Grillhygge og større mængder alkohol er medvirkende til, at danskerne tager flere kilo på i sommerperioden end på noget andet tidspunkt…

Læs mere
Kom i form
Flad mave - Effektiv øvelse

Denne enkle, men effektive, øvelse, tager godt fat i musklerne omkring maven og ryggen, og indgår derfor altid i træningsprogrammer. Øvelsen indgår naturligvis også i Lotte Arndals bog 'Styrketræning for kvinder'. Her viser Lotte øvelsen.

Læs mere
Kom i form
Til dig der gerne vil i form - men ikke orker

Måske er du en af dem, der i al hemmelighed går rundt og er rigtig godt træt af at føle dig sløv og tung, træt af at bukserne strammer - og rigtig, hamrende træt af en evig dårlig samvittighed over ikke at få gjort noget ved det. Her får du et godt råd ...

Læs mere
Sundhed
Kvinder bliver tykkere

Trods kampagner for sund mad og mere bevægelse, så bliver flere og flere danske kvinder overvægtige. Det viser en nye tal fra DTU Fødevareinstituttet.

Læs mere
Sundhed
Danskerne fravælger LCHF diæt

34% af danskerne kender til LCHF kostprincipperne, men kun 2% af dem lever efter diætens forskrifter. Det viser en helt ny analyse som YouGov har udarbejdet for Fuldkornspartnerskabet.

Læs mere
Slank & sund
Stress ned og tab dig

Stress feder og giver usunde vaner. Du kan få lettere ved at tabe dig og leve sundere, hvis du starter med at stresse ned. Prøv samtidig at sænke din mad-stress.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Keto på 4 uger - Jane Faerber

Med Keto diæt oplever mange et mere stabilt blodsukker og varigt vægttab. Jane Faeber er kostrådgiver og blogger om sundkost, LCHF og Keto på den populære blog Madbanditten. Med hendes nye bog 'KETO på 4 uger' præsenterer hun stribevis af lækre opskrifter til Keto samt en overskuelig 4-ugers plan…

Læs mere
Stærk, let og mæt

Hvis du nyder Anne Hjernøes selskab og gennem årene har fulgt hende som tv-vært i dejlige livsstilsprogrammer, hvor hun sammen med journalist Anders Agger har besøgt danske slotte og herregårde, badehoteller og øer, så har du måske bemærket, at hun har tabt sig. Faktisk har hun smidt hele 20 kilo…

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske…

Læs mere
^