Dameur Bering Classic
Stribet sengetøj
DroneRune plakat
Spisebordsstole til Sverige
Kategori: Slank & sund
Spis champignoner

Champignoner er ikke bare en lækker spise, de er også sunde og slankende.

Nyd champignoner med god samvittighed
Champignoner er ikke bare en lækker spise, de er også sunde og slankende. Ved første øjekast ligner champignoner måske ikke nogen imponerende slankemad, men de små svampe har faktisk en stribe sunde og slanke kvaliteter, når man kigger dem efter i sømmene. Champignoner er først og fremmest yderst kaloriefattige, hvilket er en meget stor fordel, når du gerne vil fylde maven uden at sprænge kalorieregnskabet. Samtidig indeholder de en stribe værdifulde vitaminer og mineraler, som blandt andet spiller en afgørende rolle for stofskiftet og derudover giver de små svampe en suveræn god mæthedsfornemmelse.

Du kan derfor med god samvittighed fylde dig med champignoner, lige så tosset du vil. De er nemlig fyldt med proteiner, som er med til at gøre dig mæt. Derudover er indholdet af kostfibre på niveau med de fleste andre grøntsager, og det vil sige, at en god portion champignoner mætter rigtig godt.

Tips om champignoner
• Champignoner opbevares bedst i køleskab i originalemballagen.
• Champignoner bør først rodskæres umiddelbart før brug. Så holder de sig friske i længere tid.
• Champignoner skal ikke ligge i blød, men blot skylles hurtigt i kold vand. Så bevares aroma og konsistens bedst.
• En renset champignon mister hurtigt sin farve. Skal den bruges rå, er det derfor en god ide at dryppe med citronsaft, så beholder den farven længere.
• En frisk champignon skal sige knæk, når den deles.

Tip!
Nyd champignon i omelet eller stegt i lidt olie på en pande og tilsat masser af friske urter.


Kilde:Gartneribrugets Afsætningsudvalg

Slank & sund
Stress ned og tab dig

Stress feder og giver usunde vaner. Du kan få lettere ved at tabe dig og leve sundere, hvis du starter med at stresse ned. Prøv samtidig at sænke din mad-stress.

Læs mere
Slank & sund
Tre små overkommelige skridt til en slankere sommer

Vil du tabe et par kilo inden bikinisæsonen? Så kom i gang nu, hvor der stadig er god tid til sol og sommer, og hvor du har tid til at opnå vægttab, uden at skulle omlægge hele din hverdag og livsstil.

Læs mere
Slank & sund
Hvad er din plan for vægttab?

Hvad er din plan for at slippe af med de ekstra kilo på sidebenene? Leve af æblecider en måned? Sætte en hængelås på køleskabet? Droppe rødvinen og smør på brødet? Lad være med det! Det sundeste, og i længden mest effektive, er at fortsætte med at spise og drikke det, du elsker – men med måde. For...

Læs mere
Slank & sund
Gratis guide til effektiv vægttab

Sommeren er den perfekte tid på året til at gøre noget ved deller og dårlige vaner. Udsigten til snart at skulle klemme sig ned i badetøjet er en effektiv motivator, og sommerens frugt og grønt gør det meget mere inspirerende at spise sundt.

Læs mere
Slank & sund
Drikkekalorier

Ønsker du at skære ned på kalorierne, så er det vigtigt, at være opmærksom på, hvad du drikker. Selv så ”artige” drikkevarer som saftevand, sodavand, isthe, hyldeblomstsaft, mælk og juice (også den hjemmepressede) tilfører hurtigt kroppen mange kalorier, men ingen mæthed.

Læs mere
Slank & sund
Ny bog af Birgitte Nymann

Hele Danmarks livsstilsguru, forfatteren Birgitte Nymann, har stor succes med at inspirere os ind på sporet af det sunde og indholdsrige liv.

Læs mere
Slank & sund
Slank og sund med de 10 kostråd

Over en million voksne danskere er overvægtige. Tallet er så voldsomt, at man omtaler det som fedmeepidemi. Problemet skyldes især for meget og forkert mad samt for lidt motion. Skal fedmeboomet bremses, gælder det om, at gøre det sunde valg til et lettere valg. Fødevarestyrelsen har udarbejdet en...

Læs mere
Slank & sund
Vand er godt - men ikke i overdrevne mængder

Det er bedst at slukke tørsten i vand. Vand er sundt, koster næsten ingenting og indeholder ingen kalorier. Men man kan også få for meget vand. Fødevarestyrelsen advarer mod kure, der anbefaler, at man drikker 4-5 liter vand eller mere om dagen.

Læs mere
Slank & sund
Drøm dig slank

Vidste du, at for lidt søvn øger risikoen for overvægt? Undersøgelser viser at for lidt søvn og dårlig søvnkvalitet øger risikoen for overvægt.

Læs mere
Slank & sund
Kampen mod overvægt

På trods af adskillige forsøg på at tabe sig, mislykkes overvægtige kvinder ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Nye plejende vinterfavoritter

Nye plejende vinterfavoritter

Yoga blok Nordal

Yoga blok Nordal

Sådan kommer du godt igennem vinteren

Sådan kommer du godt igennem vinteren

Guiden til et fredfyldt og stressfrit liv

Guiden til et fredfyldt og stressfrit liv

Nye Bøger
^