Kikærter - Lækre og super anvendelige
Kikærter fås på dåse, men smager bedst, hvis du køber dem tørret og lader dem stå i blød i ½ døgn. Tørrede bælgfrugter suger 2 1/2 gang deres vægt i vand, når de ligger i blød eller under kogning. Det giver stor volumen og en god mæthedsfølelse.
KIKÆRTE- OG BROCCOLI-SALAT
Det skal du bruge …
- 50 g smuttede hakkede mandler
- 240 g udblødte og kogte kikærter
- 500 g broccoli
- 1 æble
- lidt citronsaft
- 50 g rosiner
Dressing ..:
- 2 dl let cremefraiche
- 1 tsk. sennep
- ½ tsk. karry
- salt og peber
Sådan gør du ..:
- Kog (de i forvejen iblødsatte) kikærter 1 time.
- Rist mandlerne på en varm tør pande.
- Skyl og del broccolien i små buketter, og kom dem i let saltet vand ca. et minut.
- Hæld væden fra kikærterne og fra broccolien og kom dem i en skål.
- Tilføj mandler og rosiner.
- Skær æblet i tern, dryp med citronsaft, og tilføj dem i salaten.
- Rør cremefraiche, sennep og karry sammen til en dressing og smag til med salt og peber.
- Hæld dressing over salaten og vend salaten let.