Er badetøjet blevet for trangt?

Er badetøjet blevet for trangt? 

Lynkur op til badesæsonen er den forkerte taktik ...

Badesæsonen nærmer sig, og damebladene bugner af slanketips, så man kan nå at blive bikiniklar. Men realiteten er, at de fleste overvægtige har haft for mange kilo på sidebenene i mange år, og derfor er en lynkur op til sommeren den helt forkerte tilgang til et vægttab. Mange ender med at blive slemt demotiverede, når kiloene hurtigt kommer på igen.

Både på tv og i ugebladene findes masser af bud på lynkure, så man kan nå at blive sommerklar. Men en lynkur er langtfra anbefalelsesværdig, mener ernæringsekspert, Cand.Scient. i Human Ernæring Louise Meng:
"En lynkur indeholder for det første sjældent alle de vitaminer og mineraler, som man har brug for. For det andet kan man holde en lynkur ud i en vis periode, men så snart man holder op med at være på kur, falder man tilbage til sine gamle vaner, som jo er grunden til, at man er blevet overvægtig. Og så ender man med at tage det hele og ofte endda lidt ekstra på igen."

Overvægt har siddet mange år
En undersøgelse foretaget af GlaxoSmithKline, som står bag vægttabsmidlet alli viser, at næsten 9 ud af 10 overvægtige føler, at de har været overvægtige 3 år eller mere. Samtidig svarer næsten hver tiende, at de har været overvægtige hele deres liv. Det understreger nødvendigheden af at gennemføre en større livsstilsændring, hvis vægten skal ned. Louise Meng siger:
"Lynkure er ikke en løsning på lang sigt. Nye vaner tager ekstremt langt tid at lære, og med en lynkur følger der ingen læringsproces med. Det er tværtimod meget demotiverende, når man ikke kan holde vægten igen bagefter. Vejen til et sundt vægttab, der kan holdes, er derfor at ændre sine madvaner i et tempo, der er overskueligt, så man ikke mister modet undervejs."
Louise Meng mener dog, at selve det at blive motiveret til at gøre noget ved sin kost, fordi sommeren er på vej, er godt. Det skal dog være en kur, der hjælper en til at indarbejde nogle sundere vaner i dagligdagen.

Den store gulerod: Et sundere helbred
Ifølge undersøgelsen er det for en tredjedel af de overvægtige da også tanken om at få et bedre helbred, der er den største motivationsfaktor for at tabe sig. Så meget desto større grund til at tænke langsigtet. At have yoyo-vægt er nemlig meget usundt for kroppen, idet det medfører hormonelle svingninger, som forstyrrer mætheds- og sultfornemmelsen. Det kan betyde, at man ikke føler sig mæt, selvom man har spist nok, og så er det først rigtig svært at holde vægten.
Ved et sundt vægttab taber man sig typisk et halvt kilo til et helt kilo om ugen. I forhold til helbredet er der hurtig bonus. Forskning viser nemlig, at taber man sig 5-10 procent af ens kropsvægt, så reducerer man blandt andet risikoen for at udvikle diabetes med 58 procent og risikoen for hjerte-kar-sygdomme med 40 procent for blot at nævne nogle af de mange helbredsfordele, der følger med et vægttab.

Om undersøgelsen
• Millward-Brown interviewede 600 tilfældigt udvalgte danskere, som var let til svært overvægtige.
• Undersøgelsen blev udført på vegne GlaxoSmithKline der markedsfører slankemidlet alli.

Slank & sund
Stress ned og tab dig 

Stress feder og giver usunde vaner. Du kan få lettere ved at tabe dig og leve sundere, hvis du starter med at stresse ned. Prøv samtidig at sænke din mad-stress.

Læs mere
Slank & sund
Tre små overkommelige skridt til en slankere sommer 

Vil du tabe et par kilo inden bikinisæsonen? Så kom i gang nu, hvor der stadig er god tid til sol og sommer, og hvor du har tid til at opnå vægttab, uden at skulle omlægge hele din hverdag og livsstil.

Læs mere
Slank & sund
Hvad er din plan for vægttab? 

Hvad er din plan for at slippe af med de ekstra kilo på sidebenene? Leve af æblecider en måned? Sætte en hængelås på køleskabet? Droppe rødvinen og smør på brødet? Lad være med det! Det sundeste, og i længden mest effektive, er at fortsætte med at spise og drikke det, du elsker – men med måde. For…

Læs mere
Slank & sund
Gratis guide til effektiv vægttab 

Sommeren er den perfekte tid på året til at gøre noget ved deller og dårlige vaner. Udsigten til snart at skulle klemme sig ned i badetøjet er en effektiv motivator, og sommerens frugt og grønt gør det meget mere inspirerende at spise sundt.

Læs mere
Spis champignoner
Slank & sund
Spis champignoner 

Champignoner er ikke bare en lækker spise, de er også sunde og slankende.

Læs mere
Slank & sund
Drikkekalorier 

Ønsker du at skære ned på kalorierne, så er det vigtigt, at være opmærksom på, hvad du drikker. Selv så ”artige” drikkevarer som saftevand, sodavand, isthe, hyldeblomstsaft, mælk og juice (også den hjemmepressede) tilfører hurtigt kroppen mange kalorier, men ingen mæthed.

Læs mere
Slank & sund
Ny bog af Birgitte Nymann 

Hele Danmarks livsstilsguru, forfatteren Birgitte Nymann, har stor succes med at inspirere os ind på sporet af det sunde og indholdsrige liv.

Læs mere
Slank & sund
Slank og sund med de 10 kostråd 

Over en million voksne danskere er overvægtige. Tallet er så voldsomt, at man omtaler det som fedmeepidemi. Problemet skyldes især for meget og forkert mad samt for lidt motion. Skal fedmeboomet bremses, gælder det om, at gøre det sunde valg til et lettere valg. Fødevarestyrelsen har udarbejdet en…

Læs mere
Slank & sund
Vand er godt - men ikke i overdrevne mængder 

Det er bedst at slukke tørsten i vand. Vand er sundt, koster næsten ingenting og indeholder ingen kalorier. Men man kan også få for meget vand. Fødevarestyrelsen advarer mod kure, der anbefaler, at man drikker 4-5 liter vand eller mere om dagen.

Læs mere
Slank & sund
Drøm dig slank 

Vidste du, at for lidt søvn øger risikoen for overvægt? Undersøgelser viser at for lidt søvn og dårlig søvnkvalitet øger risikoen for overvægt.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^