phd thesis in industrial engineering dissertation le contrat et les tiers new product development assignment
KANT køkkenrulleholder i egetræ
Justerbare hylder fra Yamazaki
Laforma 3-personers havesofa i massiv teak
Øreringe Mette Scherning

Findes der overhoved nogen kur mod bulet appelsinhud og slappe persienne-lår?

Træt af appelsinhud & persienne-lår?
Redaktionen

Findes der overhoved nogen kur mod bulet appelsinhud og slappe persienne-lår?

Cellulite - ufarligt, men irriterende

Cellulite – eller appelsinhud, som det også kaldes, er ufarligt, men kan rent kosmetisk, være en gene. Cellulite er fedt, der har hobet sig op i underhuden mellem overhuden og musklerne, adskilt af tyndt væv, kaldet bindevæv.

Appelsinhud ses ofte i forlængelse af graviditeter, hvor hormoner har fået kroppen til at samle fedt i depoter for at sikre kroppen energi og næring under graviditeten. Men cellulite kan også opstå i forbindelse de hormonelle forandringer, der sker under puberteten og i forbindelse med overgangsalder (klimakterium). Det er kombinationen af, at hormonerne øger fedtdepoterne på lår og bagdel, og at bindevævet med tiden mister sin elasticitet, der resulterer i den ujævne, bulede hud.

Hvorfor får nogle appelsinhud og andre ikke?

Der findes mange teorier om, hvorfor nogle udvikler appelsinhud, mens andre ikke gør. Nogle eksperter mener cellulite primært er hormonelt og arvelig betinget, mens andre peger på overvægt, stilsiddende arbejde, for fed kost, for lidt motion, for mange slankekure, forurening, rygning og fødevareallergier, som årsager til cellulite. Meget tyder dog på, at årsagen til cellulite er en kombination af flere forhold, f.eks. vil mange slanke kvinder kunne bekræfte, at appelsinhud ikke kun er overvægtige kvinders problem.

Den nemme, hurtige løsning

En hurtig, effektiv og varig løsning på problemet, findes desværre ikke. Mange forskellige former for behandling er afprøvet for at finde en metode, som effektivt kan få bugt med cellulite. men hverken medicin, laser, fedtsugninger eller slibning af huden har vist sig at have nogen effektiv, længerevarende effekt. Af samme grund er mange plastikkirurgiske klinikker holdt op med at tilbyde behandling.

Ligesom årsagen til cellulite formodes at være en kombination af flere forhold, så er den mest effektive behandling af til cellulite formentligt også en kombination af flere ting og sandsynligvis forskellig fra person til person. De råd vi her bringer, er således ikke nogen endegyldig kur mod cellulite, men råd, som kan inspirere til sunde kost- og livsstilsændringer, som muligvis også kan bidrage til at reducere cellulite.

Spis sundt

Spis sundt, grønt og fedtfattigt - og sørg for at få masser af fibre. Reducer indtaget af animalsk protein som kød og fisk. Spar på fedtstofferne, men sørg for at få de essentielle fedtsyrer, der er lige så vigtige for helbredet som vitaminer. Tag et bredt tilskud af vitaminer og mineraler. Har du svært ved at finde ud af hvad du bør spise, kan du få en diætist til at hjælpe dig med at få de rigtige kostvaner.

Drik vand

Drik rigeligt med vand, gerne to liter dagligt. Store indtag af vand påvirker ikke appelsinhuden direkte, men vand mætter og er et godt skridt på vejen mod en slankere linje.

Dyrk motion

Uden motion nytter rigtige kostvaner ikke. Motion er et vigtigt våben i kampen mod appelsinhuden. Musklerne er med til at stramme vævet op og gøre huden mere jævn og ensartet. Tag trappen, cykel og gå ture i rask tempo i kuperet terræn. Trappemaskiner og aquajogging er også noget der får sat gang i fedtdepoterne på lår og bagdel. Er du tilknyttet et fitnesscenter, så bed din instruktør om et træningsprogram, hvor du får arbejdet med de områder, hvor du har appelsinhud.

Styrk blodcirkulation og lymfesystemet

Nogle eksperter peger på, at cellulite kan skyldes et svækket lymfesystem. Nænsom massage, lymfedrænage og tørbørstning kan styrke blodcirkulationen og sætte gang i lymfesystemet. Lymfedrænage kan let indarbejdes i de daglige rutiner, og behøver ikke tage mere end et par minutter. Børst med tør, blød børste eller masser huden i lymfesystemets retning.

Plej huden

Der er ingen anticellulitecremer på marked der har en dokumenteret langtidsvirkende effekt på appelsinhud, men nogle cremer kan måske være med til at få huden til at føles mere blød og glat, og kan på den måde have en god effekt. Men anticellulitecremer er og bliver overfladebehandling - og ingen af dem påvirker direkte fedtcellerne.

Skønhed & Pleje
Hårfjerning i ansigtet: Fordele og ulemper ved 10 hårfjerningsmetoder

Som alle ved, så mindskes produktionen af kollagen, når vi nærmer os overgangsalderen. Det ses jo især i ansigtet, hvor huden mister sin spændstighed og der opstår linjer og rynker. Men mens kollagenproduktionen er for nedadgående, så står det besynderligt nok helt anderledes til med produktionen af...

Læs mere
Skønhed & Pleje
5 tips: Sådan får du mest ud af din parfume

Ved du hvorfor håndleddet er det ideelle sted at duppe parfumen? Og vidste du, at der faktisk findes 10 andre steder på kroppen, der ligeledes er særlige velegnede til parfume?

Når du nu har gjort dig umage med at finde din yndlingsduft, så fortjener du at få det fulde udbytte af den ved at bære...

Læs mere
Skønhed & Pleje
Aloe vera - alsidig og effektiv

Aloe vera er kendt og yndet verden over for sine særlige egenskaber. Bladenes saftige gel har så mange alsidige anvendelsesmuligheder, at man med rette kan kalde aloe vera planten for en vidunderplante. For sin medicinske og helbredende virkning, er planten historisk set anvendt siden faraoernes tid...

Læs mere
Miljø
6 fif der får dine makeupprodukter til at holde længere

God makeup er dyrt, så det gælder om at få produkterne til at række længst muligt. Her bringer vi en stribe generelle råd, som sikrer optimal holdbarhed samt tips til, hvordan du kan få lidt mere glæde af produkter, som fx er ødelagt eller ved at være opbrugt.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Parfumer 2023: 12 nye parfumer og unikke duftoplevelser

Har du næse for god parfume, så skorter det ikke på nye, fristende duftoplevelser i 2023. Her er 12 spritnye, spændende parfumelanceringer fra blandt andet Dior, Marc Jacobs, Valentino, Clean, Escada, Oscar de la Renta og Abercrombie & Fitch.

Med oversigten har vi gjort det nemt for dig at finde...

Læs mere
Skønhed & Pleje
Naturlige ingredienser er også allergifremkaldende

Mange hudpleje- og makeupprodukter markedsføres med anprisninger om, at de er økologiske, eller at de kun indeholder naturlige ingredienser. Det kan give indtryk af, at produkterne må være bedre, sundere eller måske mindre allergifremkaldende end produkter med syntetiske ingredienser. Men naturlige...

Læs mere
Skønhed & Pleje
Genbrug kaffegrums som blødgørende ansigts- og bodyscrub

Ansigts- og bodyscrubs af kaffegrums er en absolut klassiker, der effektivt både renser og fugter og efterlader huden silkeblød. Nogle synes tilmed, at ansigtsmasker med kaffe virker opstrammende, beroligende på irriteret hud og har en lindrende effekt på f.eks. hævede, mørke øjenomgivelser.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Kan en øjenserum mindske mørke rander, rynker og poser under øjnene?

Noget af det allerførste andre lægger mærke til ved et andet menneske, er øjnene. På et splitsekund tolkes mørke rander, markante rynker og poser under øjnene, som træthed. Træthed kan naturligvis være årsagen, men også aldring spiller ind - især efter de 50.

Nogle mennesker føler sig meget...

Læs mere
Skønhed & Pleje
Botox - udjævn rynken med toksin

Fra botox i 2002 blev godkendt til anvendelse i kosmetisk øjemed, er det i dag en af de mest anvendte kosmetiske behandlinger af af rynker. Botoxbehandlinger er tilsyneladende effektive, men hvad er det egentligt for et stof man behandles med?

Læs mere
Skønhed & Pleje
Sådan lindres hævede øjne

De fleste oplever fra tid til anden at vågne op med hævede øjne, også kaldt ’puffy eyes’. Hævelserne kan være symptom på en mild allergireaktion, men kan også skyldes indtag af fx alkohol og saltholdige fødevarer eller mangel på søvn. Ved at ændre lidt på livsstilen kan hævede øjne ofte forebygges,...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Sådan får du sunde og smukke krøller

Sådan får du sunde og smukke krøller

Find din form for skønhed<BR> – både indeni og udenpå

Find din form for skønhed
– både indeni og udenpå

ECOOKING mascara

ECOOKING mascara

Permanent hårfjerning med IPL

Permanent hårfjerning med IPL

Nye Bøger
De usynlige, af Lone Theils

Pigerne fra Englandsbåden, Den blå digters kone, Heksedrengen og Stilleleg. Lone Theils Nora Sand-serie har solgt over 100.000 eksemplarer og udkommt i 16 lande. Krimiserien tager afsæt i virkelige begivenheder, hvilket også gælder for Lone Theils anmelderroste krimi, De usynlige.

Læs mere
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Kvinden Mellem Os, Sarah Pekkanen & Greer Hendricks

En psykologisk thriller med et mesterligt plot, der udforsker ægteskabets skjulte kompleksitet og alle de farlige sandheder, som vi ignorerer i kærlighedens navn. Man kunne tro, at det er historien om en jaloux ekskone, som er besat af sin afløser - en smuk, yngre kvinde, som snart skal giftes med...

Læs mere
Eksodus, Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

En spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, forfatterne bag 'Bundfald' og 'Arkimedes'.

Læs mere
Shopping
Loppemarkeder 2023
^