lab report title introduction to essay writing advanced high school civics homework help writing a good scholarship essay
KANT køkkenrulleholder i egetræ
Justerbare hylder fra Yamazaki
Laforma 3-personers havesofa i massiv teak
Øreringe Mette Scherning

Afbrænding af overhuden med laser, indsprøjtninger og lammelse med giftstoffet Botox ... Ingen tvivl om, at der over hele verden lides for skønheden.

Kosmetiske indgreb - drømmen om evig ungdom
Redaktionen

Drømmen om til evig tid at bevare en ung og spændstig krop, et ansigt uden fuger og linier, struttende bryster og en flad mave, bliver for mange af os mere og mere påtrængende jo ældre vi bliver. Nogle kaster sig ud i store kirurgiske eksperimenter for bekæmpe de uundgåelige tegn på aldring.

Før i tiden kunne man altid se, om kvinder - eller mænd for den sags skyld, havde fået sig en ansigtsløftning. Operationsar langs hårgrænsen og ved ørerne var svære at skjule, men de moderne metoder er mere sofistikeret, og sporene efter operation, kan være svære at få øje på.

Der nappes lidt hist og her. Deller kan suges mindre, hængende øjenlåg løftes, barmen kan komme til at strutte som en tyveårigs. Bivirkningerne og fejl som følge af kosmetiske indgreb er muligvis blevet færre, smerterne mindre, men det er stadig langtfra risikofrit at undergå narkose og operationer.

Mere vil have mere

Der findes mennesker, der bliver besatte af skønhedsoperationer, og som igen og igen gennemgår operationer, for måske lige dér, for enden af kirurgens kniv, venter lykken i form af et smukkere og mere ungdommeligt udseende. Den ene operation leder til den næste, og pludselig bliver jagten på det perfekte udseende, endeløs; "Hvis jeg nu får nuppet en lille bid her og en lille bid der - så er alt perfekt".

Trangen til at ændre på udseendet finder man ikke kun aldrende mænd og kvinder. Teenagers bliver påvirket af mediernes fremstilling af stereotype skønhedsidealer, og det er blevet mere almindeligt, at unge kvinder der kun lige opfylder den lovmæssige aldersgrænse på 18 år, fx får brystforstørrende operationer.

De to mest udbredte kosmetiske behandlinger

  • Laser

    Laser peeling består i afbrænding af hudens overflade. Herefter sætter kroppen gang i helingsprocessen, og danner ny, fin og glat hud. En laserbehandling lyder meget drastisk og ubehageligt, men er en god, gammel og vel afprøvet metode, som tidligere især blev anvendt i forbindelse med ardannelse i ansigtshuden.

  • Botox

    Botox er en gift (botulin - pølseforgiftning, som man i gamle dage, fik af fordærvet dåsemad) og som sådan dødelig i for store portioner. Giften lammer musklerne i ansigtet og rynkerne glattes helt automatisk.

    Med lammelsen efter en botox behandling, vil naturligvis også påvirke mimikken, hvilket nogen mener, resulterer i et mindre levende, og lidt kedeligt, ansigtsudtryk. Resultatet af en botox behandling varer ikke evigt, men skal gentages efter ca. 3-6 måneder.

Hvad mener du?

Hvad er din holdning til skønhedsoperationer? Overvejer du eller har du fået en kosmetisk operation vil vi rigtig gerne høre dine overvejelser. Lad os få din kommentar her.

 

Kilde: Bekendtgørelse om kosmetisk behandling, Retsinformation, 2022

Skønhed & Pleje
Hårfjerning i ansigtet: Fordele og ulemper ved 10 hårfjerningsmetoder

Som alle ved, så mindskes produktionen af kollagen, når vi nærmer os overgangsalderen. Det ses jo især i ansigtet, hvor huden mister sin spændstighed og der opstår linjer og rynker. Men mens kollagenproduktionen er for nedadgående, så står det besynderligt nok helt anderledes til med produktionen af...

Læs mere
Skønhed & Pleje
5 tips: Sådan får du mest ud af din parfume

Ved du hvorfor håndleddet er det ideelle sted at duppe parfumen? Og vidste du, at der faktisk findes 10 andre steder på kroppen, der ligeledes er særlige velegnede til parfume?

Når du nu har gjort dig umage med at finde din yndlingsduft, så fortjener du at få det fulde udbytte af den ved at bære...

Læs mere
Skønhed & Pleje
Aloe vera - alsidig og effektiv

Aloe vera er kendt og yndet verden over for sine særlige egenskaber. Bladenes saftige gel har så mange alsidige anvendelsesmuligheder, at man med rette kan kalde aloe vera planten for en vidunderplante. For sin medicinske og helbredende virkning, er planten historisk set anvendt siden faraoernes tid...

Læs mere
Miljø
6 fif der får dine makeupprodukter til at holde længere

God makeup er dyrt, så det gælder om at få produkterne til at række længst muligt. Her bringer vi en stribe generelle råd, som sikrer optimal holdbarhed samt tips til, hvordan du kan få lidt mere glæde af produkter, som fx er ødelagt eller ved at være opbrugt.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Parfumer 2023: 12 nye parfumer og unikke duftoplevelser

Har du næse for god parfume, så skorter det ikke på nye, fristende duftoplevelser i 2023. Her er 12 spritnye, spændende parfumelanceringer fra blandt andet Dior, Marc Jacobs, Valentino, Clean, Escada, Oscar de la Renta og Abercrombie & Fitch.

Med oversigten har vi gjort det nemt for dig at finde...

Læs mere
Skønhed & Pleje
Naturlige ingredienser er også allergifremkaldende

Mange hudpleje- og makeupprodukter markedsføres med anprisninger om, at de er økologiske, eller at de kun indeholder naturlige ingredienser. Det kan give indtryk af, at produkterne må være bedre, sundere eller måske mindre allergifremkaldende end produkter med syntetiske ingredienser. Men naturlige...

Læs mere
Skønhed & Pleje
Genbrug kaffegrums som blødgørende ansigts- og bodyscrub

Ansigts- og bodyscrubs af kaffegrums er en absolut klassiker, der effektivt både renser og fugter og efterlader huden silkeblød. Nogle synes tilmed, at ansigtsmasker med kaffe virker opstrammende, beroligende på irriteret hud og har en lindrende effekt på f.eks. hævede, mørke øjenomgivelser.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Kan en øjenserum mindske mørke rander, rynker og poser under øjnene?

Noget af det allerførste andre lægger mærke til ved et andet menneske, er øjnene. På et splitsekund tolkes mørke rander, markante rynker og poser under øjnene, som træthed. Træthed kan naturligvis være årsagen, men også aldring spiller ind - især efter de 50.

Nogle mennesker føler sig meget...

Læs mere
Skønhed & Pleje
Træt af appelsinhud & persienne-lår?

Findes der overhoved nogen kur mod bulet appelsinhud og slappe persienne-lår?

Læs mere
Skønhed & Pleje
Botox - udjævn rynken med toksin

Fra botox i 2002 blev godkendt til anvendelse i kosmetisk øjemed, er det i dag en af de mest anvendte kosmetiske behandlinger af af rynker. Botoxbehandlinger er tilsyneladende effektive, men hvad er det egentligt for et stof man behandles med?

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Sådan får du sunde og smukke krøller

Sådan får du sunde og smukke krøller

Gode rutiner holder dit hår<BR> sundt og glansfuldt

Gode rutiner holder dit hår
sundt og glansfuldt

Find din form for skønhed<BR> – både indeni og udenpå

Find din form for skønhed
– både indeni og udenpå

Hold din hud ung – 3 gode råd

Hold din hud ung – 3 gode råd

Nye Bøger
De usynlige, af Lone Theils

Pigerne fra Englandsbåden, Den blå digters kone, Heksedrengen og Stilleleg. Lone Theils Nora Sand-serie har solgt over 100.000 eksemplarer og udkommt i 16 lande. Krimiserien tager afsæt i virkelige begivenheder, hvilket også gælder for Lone Theils anmelderroste krimi, De usynlige.

Læs mere
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Kvinden Mellem Os, Sarah Pekkanen & Greer Hendricks

En psykologisk thriller med et mesterligt plot, der udforsker ægteskabets skjulte kompleksitet og alle de farlige sandheder, som vi ignorerer i kærlighedens navn. Man kunne tro, at det er historien om en jaloux ekskone, som er besat af sin afløser - en smuk, yngre kvinde, som snart skal giftes med...

Læs mere
Eksodus, Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

En spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, forfatterne bag 'Bundfald' og 'Arkimedes'.

Læs mere
Shopping
Loppemarkeder 2023
^