Kemisk peeling – Æts rynken væk

Kemisk peeling – Æts rynken væk

Kemisk peeling – Æts rynken væk 

Lette kemiske peelinger kan rense, udglatte og opfriske, mens dybe behandlinger kan fjerne rynker og pigmenteringer. Læs her om peeling - fra den mildeste frugtsyre-peeling til den dybe og intensive peeling med Fenolsyre.

En populær form for skønhedsbehandling er kemisk peeling (skin-resurfacing). Ved en kemisk peeling ætses eller skrælles det øverste hudlag af ved hjælp kemiske opløsninger indholdende syre.
Der findes et stort udbud af forskellige peelingbehandlinger og stor forskel på de kemiske opløsninger som anvendes i behandlingerne. Indholdet af syre afgør peelings dybde og styrke. Fra de mildeste behandlinger, som AHA peeling (Alfahydroxysyre) og BHA peeling (Salicylsyre) til den dyberevirkende TCA peeling (Trichloreddikesyre) og den intensive Fenol peeling (Fenolsyre), som virker så ætsende, at den ud over rynken også fjerner al pigment i huden – permanent!

Anvendelse:
Kemisk peeling bruges til behandling af især rynker, pigmentforandringer, acne og ar.

Behandling:
Behandlingsforløbet afhænger af hvor stærk en opløsning der anvendes. En dybere peeling starter som regel længe inden selve behandlingen på klinikken ved præparering af huden med A-vitaminsyrecreme.
Inden selve behandlingen, som foregår på klinikken, får man som regel tilbudt lokalbedøvende, beroligende eller smertestillende behandling.
I dagene efter behandlingen vil man opleve hævelse. Sårene danner skorper, som efterfølgende sprækker og skaller af. I starten er den nye hud tynd, sart og rød, og normalt anbefales det, at behandlingen følges op med cremer, som skærper helingsprocessen, og herefter vedligeholder resultatet. Behandlere vurderer, at det normalt er nødvendigt med 2-3 peelinger, for at opnå den optimale effekt af behandlingen.

Resultatets varighed:
Hvor længe resultatet af en peeling holder afhænger især af, hvor dyb behandlingen er, hvor stærk en kemisk opløsning der benyttes og din huds evne til efterfølgende at regenerere samt din daglige hudpleje og livsstil.
Peelinger med frugtsyre, som er en af de mildeste former for peeling, giver som regel kun et kortvarigt resultat, mens dybere peelinger, som er gennemført flere gange, kan give resultater, som holder i flere år.

Pris:
Kr. 1.000 - 8.000 afhængig af behandlingstype.

Bivirkninger:
Omkring peelinger er det oftest sådan, at jo dybere man peeler, jo tydeligere bliver resultatet, til gengæld er risikoen for forsinket sårheling og bakterieinfektioner større ved de dybe peelinger.
Peeling med Fenol er den mest intensive og kraftige form for kemisk peeling. Behandlingen er godt nok effektiv mod selv dybe rynker, til gengæld fjerner den også al pigment i huden – permanent!
Kemisk peeling kan endvidere resultere i ujævn hudfarve hos mennesker med mørkere hud.


Skønhed & Pleje
Aloe vera - alsidig og effektiv 

Aloe vera er kendt og yndet verden over for sine særlige egenskaber. Bladenes saftige gel har så mange alsidige anvendelsesmuligheder, at man med rette kan kalde aloe vera planten for en vidunderplante. For sin medicinske og helbredende virkning, er planten historisk set anvendt siden faraoernes tid…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Naturlige ingredienser er også allergifremkaldende 

Mange hudpleje- og makeupprodukter markedsføres med anprisninger om, at de er økologiske, eller at de kun indeholder naturlige ingredienser. Det kan give indtryk af, at produkterne må være bedre, sundere eller måske mindre allergifremkaldende end produkter med syntetiske ingredienser. Men naturlige…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Genbrug kaffegrums som blødgørende ansigts- og bodyscrub 

Ansigts- og bodyscrubs af kaffegrums er en absolut klassiker, der effektivt både renser og fugter og efterlader huden silkeblød. Nogle synes tilmed, at ansigtsmasker med kaffe virker opstrammende, beroligende på irriteret hud og har en lindrende effekt på f.eks. hævede, mørke øjenomgivelser.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Kan en øjenserum mindske mørke rander, rynker og poser under øjnene? 

Noget af det allerførste andre lægger mærke til ved et andet menneske, er øjnene. På et splitsekund tolkes mørke rander, markante rynker og poser under øjnene, som træthed. Træthed kan naturligvis være årsagen, men også aldring spiller ind - især efter de 50.

Nogle mennesker føler sig meget…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Træt af appelsinhud & persienne-lår? 

Findes der overhoved nogen kur mod bulet appelsinhud og slappe persienne-lår?

Læs mere
Skønhed & Pleje
Botox - udjævn rynken med toksin 

Fra botox i 2002 blev godkendt til anvendelse i kosmetisk øjemed, er det i dag en af de mest anvendte kosmetiske behandlinger af af rynker. Botoxbehandlinger er tilsyneladende effektive, men hvad er det egentligt for et stof man behandles med?

Læs mere
Skønhed & Pleje
Sådan lindres hævede øjne  

De fleste oplever fra tid til anden at vågne op med hævede øjne, også kaldt ’puffy eyes’. Hævelserne kan være symptom på en mild allergireaktion, men kan også skyldes indtag af fx alkohol og saltholdige fødevarer eller mangel på søvn. Ved at ændre lidt på livsstilen kan hævede øjne ofte forebygges,…

Læs mere
Skønhed & Pleje
DIY: Fremstil selv duftende læbepleje 

Det er super nemt og enkelt selv at fremstille læbepomade. Med ganske få ingredienser, som alle fås i helsekostforretninger, kan du fremstille læbepleje med lige den duft, du holder allermest af. Grundingredienserne er lanolin, koldpresset sheasmør, bivoks og vegetabilsk olie.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Nye parfumer og unikke duftoplevelser 2022 

Har du næse for god parfume, så skorter det ikke på nye, fristende duftoplevelser.

Tjek seneste lanceringer af dufte fra parfumehuse som blandt andet Givenchy, Valentino, Calvin Klein, Gucci, Jean Paul Gaultier og Shisedio. Kig efter parfumer med de duftnoter, du sætter allermest pris på, og få en…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Parfumestoffer i kosmetiske produkter 

Parfumestoffer i fx cremer, lotion og andre personlige plejeprodukter skal, ifølge Forbrugerrådet, som udgangspunkt deklareres som ’parfum’, ’aroma’ eller ’fragrance' i ingredienslisten. Men det kan producenterne undlade, hvis parfumestofferne fx er tilsat som konservering eller har andre…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^