Brug sommerens frugt til nærende ansigtsmasker 

Sommerens friske råvarer kan ikke alene spises, de kan bruges som opkvikkende og nærende ansigtsmasker.

Læg en ansigtsmaske

Maskerne lægges i hele ansigtet, også på halsen. Brug en pensel til at fordele masken jævnt. Læg aldrig ansigtsmaske på huden i området omkring øjnene, for her er huden særlig tynd og sart. Frugtmasker kan også bruges andre steder på kroppen og fx blødgøre huden på albuer, knæ og lår.

Hvis du gerne vil undgå mælkeprodukter i dine masker, kan du i stedet anvende sojayoghurt.

Obs!

Er du allergiker, så er en hjemmelavet ansigtsmaske med frugt sjældent nogen god idé. Henvend dig i stedet på apoteket, hvor personalet kan hjælpe dig med at finde en mild ansigtsmaske, som egner særligt sig til sart, atopisk hud.

 • Agurkemaske

  De fleste kender virkningen af en god agurkemaske. Den er velegnet til fedtet hud og som kølende øjenmaske. Det er enkelt nok: Skær agurken i tynde skiver og læg på huden i ca. 15 min.


 • Bananmaske

  Bananen er helt suveræn hvis man ønsker at blødgøre og nære huden. Mos en mellemstor banan og bland med 1 spsk. honning og 4-5 spsk. havregryn. Lad masken virke i ca. 15 min og skyld af med lunkent vand. Bananmasken har også en fantastisk lindrende virkning på solskoldet hud.


 • Blåbærmaske

  Blåbær har en opfriskende og opstrammende effekt på træt hud - og nogen oplever at blåbær virker sammentrækkende på mindre blodsprængninger i huden. Blend blåbær med yoghurt naturel og blade fra citronmelisse og lad massen sidde i 15 min. Skyld af med lunkent vand.

 • Jordbærmaske

  Jordbærmasken er så indbydende, at man næsten ikke kan lade være at smage på den. Blænd jordbær med lidt yoghurt naturel og honning, til en ensartet masse. Lad jordbærmasken virke i 20 min og skyld af med lunkent vand.


 • Hindbærmaske

  Hindbærmasken virker opfriskende og er så super lækker, ikke mindst fordi den dufter så skønt. Blend hindbær med yoghurt naturel. Fordel massen og lad den virke 10-15 min. Vask af med lunkent vand.


 • Tomatmaske

  Tomatmasken virker let exfolierende og opstrammende, men kan ikke anbefales til mennesker med særlig sensitiv og sart hud pga. frugtens syre. Blænd to stk. mellemstore tomater med 3-4 spsk. tomatpuré og ca. 1-2 spsk. smuldret havregryn, til massen er jævn og lind. Fordel masken jævnt - undgå de sarte områder omkring øjnene. Lad masken sidde 25-30 minutter og skyl af med lunkent vand.
 • Citronmaske

  Citroner er helende og forfriskende, og de renser huden og får porerne til at trække sig sammen. Citroner bør dog ikke bruges ved meget sart hud og hud med akne. Blend 3 spsk. citronsaft, 2 spsk. mandelolie og 2 dl. smuldret havregryn. Tilsæt destilleret vand indtil massen er jævn og lind. Fordel masken jævnt - undgå de sarte områder omkring øjnene. Citronmasken skal sidde i ca. 15 min. og skylles derefter af med lunkent vand.


 • Ferskenmaske

  Ferskner virker opfriskende og lindrende til træt hud. Blend to ferskner med lidt yoghurt naturel - og lad masken sidde til den er tør. Skyl af med lunkent vand.


 • Abrikosmaske

  Abrikoser er rige på A-vitamin og gør derfor en tør hud smidig. Læg 4 tørrede abrikoser i blød et døgn. Mos eller blend dem sammen med 3 spsk. yoghurt naturel. Lad masken sidde 20 min. og skyl af.


 • Honningmaske

  Ansigtsmaske med syrnet mælkeprodukt og honning giver fugtighed til tør hud. Rør 2 tsk. yoghurt naturel med 2 tsk. honning. Fordel masken jævnt - undgå de sarte områder omkring øjnene. Lad masken sidde i 10-15 minutter. Vask den af med lunkent vand.
Skønhed & Pleje
Duftende dampbad  

Et dampbad til ansigtet er ren selvforkælelse. Den varme damp blødgør huden, øger blodcirkulationen, åbner og renser porerne, og efterlader huden blød og smidig.

Læs mere
Skønhed & Pleje
DIY: Fremstil selv en skøn body wash med honning og kokosolie 

Blandt honningens mange anvendelsesmuligheder gør dens unikke anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaberer den populær i hudplejeprodukter. Ved at eksperimentere med fremstilling af plejeprodukter derhjemme, kan du få et produkt med nøjagtig de ingredienser, der bedst egner sig til din hud.

Læs mere
Miljø
6 fif der får dine makeupprodukter til at holde længere 

God makeup er dyrt, så det gælder om at få produkterne til at række længst muligt. Her bringer vi en stribe generelle råd, som sikrer optimal holdbarhed samt tips til, hvordan du kan få lidt mere glæde af produkter, som fx er ødelagt eller ved at være opbrugt.

Læs mere
Skønhed & Pleje
5 tips: Sådan får du mest ud af din parfume 

Ved du hvorfor håndleddet er det ideelle sted at duppe parfumen? Og vidste du, at der faktisk findes 10 andre steder på kroppen, der ligeledes er særlige velegnede til parfume?

Når du nu har gjort dig umage med at finde din yndlingsduft, så fortjener du at få det fulde udbytte af den ved at bære…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Parfumer 2023: 12 nye parfumer og unikke duftoplevelser  

Har du næse for god parfume, så skorter det ikke på nye, fristende duftoplevelser i 2023. Her er 12 spritnye, spændende parfumelanceringer fra blandt andet Dior, Marc Jacobs, Valentino, Clean, Escada, Oscar de la Renta og Abercrombie & Fitch.

Med oversigten har vi gjort det nemt for dig at finde…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Duftsignaler: Hvad signalerer din parfume? 

Din parfume er et stærkt signal om, hvem du er, og hvad du vil. Men hvilken duft sender hvilket signal?

Læs mere
Sommer
Agurken som lindring og pleje af irriteret hud 

Agurken smager godt, men er faktisk også ganske velegnet som skønhedspleje. Måske bruger du allerede skiver af agurk mod hævede øjenlåg, men den har også en særlig lindrende effekt på irriteret, kløende, solskoldet hud og varmeknopper, og er samtidig mild og skånsom.

Som hudplejeingrediens opfylder…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Sommerens skønneste duftnyhed: The Body Shop - Full Ylang Ylang  

Med Full Ylang Ylang har The Body Shop lanceret en eau de parfum, der må være denne sommers allerdejligste duftnyhed. Duften samler de mest eftertragtede duftnoter; ylang-ylang, vanilje og sort peber, i en helt perfekt afstemt symfoni.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Hårfjerning i ansigtet: Fordele og ulemper ved 10 hårfjerningsmetoder 

Som alle ved, så mindskes produktionen af kollagen, når vi nærmer os overgangsalderen. Det ses jo især i ansigtet, hvor huden mister sin spændstighed og der opstår linjer og rynker. Men mens kollagenproduktionen er for nedadgående, så står det besynderligt nok helt anderledes til med produktionen af…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Rituals Homme Collection 

Det er ikke altid helt nemt at finde en gave til ham, du holder allermest af, især ikke, hvis han er en nøjsom type, tilfreds med det han har, og selv køber det, han mangler. Men måske er der alligevel noget, han har brug for lidt hjælp til. En ny duft kan være svær selv at vælge, ikke mindst fordi…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
De usynlige, af Lone Theils

Pigerne fra Englandsbåden, Den blå digters kone, Heksedrengen og Stilleleg. Lone Theils Nora Sand-serie har solgt over 100.000 eksemplarer og udkommt i 16 lande. Krimiserien tager afsæt i virkelige begivenheder, hvilket også gælder for Lone Theils anmelderroste krimi, De usynlige.

Læs mere
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Kvinden Mellem Os, Sarah Pekkanen & Greer Hendricks

En psykologisk thriller med et mesterligt plot, der udforsker ægteskabets skjulte kompleksitet og alle de farlige sandheder, som vi ignorerer i kærlighedens navn. Man kunne tro, at det er historien om en jaloux ekskone, som er besat af sin afløser - en smuk, yngre kvinde, som snart skal giftes med…

Læs mere
Eksodus, Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

En spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, forfatterne bag 'Bundfald' og 'Arkimedes'.

Læs mere
^