5 tips: Sådan får du mest ud af din parfume

En parfume kan være lidt af en investering, så det gælder om bruge den rigtigt, så du kan have glæde af den længe.

5 tips: Sådan får du mest ud af din parfume 

Ved du hvorfor håndleddet er det ideelle sted at duppe parfumen? Og vidste du, at der faktisk findes 10 andre steder på kroppen, der ligeledes er særlige velegnede til parfume?

Når du nu har gjort dig umage med at finde din yndlingsduft, så fortjener du at få det fulde udbytte af den ved at bære den korrekt. At give sig selv og andre den optimale duftoplevelse, handler nemlig ikke kun om hvor meget parfume du bruger, men også hvordan du bruger den.

Parfumens duftstoffer aktiveres på kroppens pulspunkter

Bag vanen med at duppe parfume på håndleddet, findes der en god forklaring. Netop her er huden nemlig så tynd, at pulsen skaber de optimale temperaturmæssige betingelser for at aktivere parfumens duftstoffer. Disse lune pulspunkter findes faktisk ikke kun på håndleddet, men i alt 8 steder på kroppen.

Påfør parfumen på fugtig hud

Efter et bad, er huden ren, varm og fugtig og derfor det bedste tidspunkt at påføre parfumen. Bruger du parfumen på andre tidspunkter, så fugt huden med en parfume fri lotion. Jo bedre fugtet din hud er, jo længere holder duften.

Undgå spray

Hvis det er muligt, så undgå at spraye parfumen på. Når du sprayer, rammer du områder udenfor pulspunkterne, ligesom det kan være svært at undgå, at en del af de dyre dråber havner på gulvet. Dub i stedet parfumen på pulspunkterne.

Kun én duft ad gangen

Vær opmærksom på at dufte fra sæber, deodoranter, lotions og makeup kan forvrænge parfumeduften. Skal signaturduften komme til sin ret, så gælder det om, at lade den stå alene.

Parfume, Eau de Perfume, Eau de Toilette og Eau de Cologne

Parfumeproducenterne vælger ofte at sælge samme duft i flere udgaver. Ved at fortynde den koncentrerede parfume med alkohol, kan den sælges til en lavere pris. Med Eau de Perfume, Eau de Toilette og Eau de Cologne får man en mindre intens og mindre holdbar duft, ligesom de fortyndede varianter kan have tendens til at dufte ’sprittet’.

Skønhed & Pleje
Naturlige ingredienser er også allergifremkaldende 

Mange hudpleje- og makeupprodukter markedsføres med anprisninger om, at de er økologiske, eller at de kun indeholder naturlige ingredienser. Det kan give indtryk af, at produkterne må være bedre, sundere eller måske mindre allergifremkaldende end produkter med syntetiske ingredienser. Men naturlige…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Genbrug kaffegrums som blødgørende ansigts- og bodyscrub 

Ansigts- og bodyscrubs af kaffegrums er en absolut klassiker, der effektivt både renser og fugter og efterlader huden silkeblød. Nogle synes tilmed, at ansigtsmasker med kaffe virker opstrammende, beroligende på irriteret hud og har en lindrende effekt på f.eks. hævede, mørke øjenomgivelser.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Kan en øjenserum mindske mørke rander, rynker og poser under øjnene? 

Noget af det allerførste andre lægger mærke til ved et andet menneske, er øjnene. På et splitsekund tolkes mørke rander, markante rynker og poser under øjnene, som træthed. Træthed kan naturligvis være årsagen, men også aldring spiller ind - især efter de 50.

Nogle mennesker føler sig meget…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Træt af appelsinhud & persienne-lår? 

Findes der overhoved nogen kur mod bulet appelsinhud og slappe persienne-lår?

Læs mere
Skønhed & Pleje
Botox - udjævn rynken med toksin 

Fra botox i 2002 blev godkendt til anvendelse i kosmetisk øjemed, er det i dag en af de mest anvendte kosmetiske behandlinger af af rynker. Botoxbehandlinger er tilsyneladende effektive, men hvad er det egentligt for et stof man behandles med?

Læs mere
Skønhed & Pleje
Sådan lindres hævede øjne  

De fleste oplever fra tid til anden at vågne op med hævede øjne, også kaldt ’puffy eyes’. Hævelserne kan være symptom på en mild allergireaktion, men kan også skyldes indtag af fx alkohol og saltholdige fødevarer eller mangel på søvn. Ved at ændre lidt på livsstilen kan hævede øjne ofte forebygges,…

Læs mere
Skønhed & Pleje
DIY: Fremstil selv duftende læbepleje 

Det er super nemt og enkelt selv at fremstille læbepomade. Med ganske få ingredienser, som alle fås i helsekostforretninger, kan du fremstille læbepleje med lige den duft, du holder allermest af. Grundingredienserne er lanolin, koldpresset sheasmør, bivoks og vegetabilsk olie.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Nye parfumer og unikke duftoplevelser 2022 

Har du næse for god parfume, så skorter det ikke på nye, fristende duftoplevelser.

Tjek seneste lanceringer af dufte fra parfumehuse som blandt andet Givenchy, Valentino, Calvin Klein, Gucci, Jean Paul Gaultier og Shisedio. Kig efter parfumer med de duftnoter, du sætter allermest pris på, og få en…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Parfumestoffer i kosmetiske produkter 

Parfumestoffer i fx cremer, lotion og andre personlige plejeprodukter skal, ifølge Forbrugerrådet, som udgangspunkt deklareres som ’parfum’, ’aroma’ eller ’fragrance' i ingredienslisten. Men det kan producenterne undlade, hvis parfumestofferne fx er tilsat som konservering eller har andre…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Blomstrer pigmentpletterne? 

Med forårssolen følger pigmenttesten: Har du beskyttet din hud tilstrækkeligt med solfaktor, eller er pigmentpletterne sprunget ud i fuldt flor? Hvis ja, hvad gør man så for at mindske skaderne?

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^