Nye plejende vinterfavoritter
Stribet sengetøj
DroneRune plakat
Spisebordsstole til Sverige
Stresset, bekymret - eller bare trist over at sommeren er forbi?
Redaktionen

Indimellem bliver den positive tilgang til hverdagen udfordret, og så er det ikke altid lige nemt at bevare optimismen, energien og humøret. Men ifølge tysk forskning, så findes der en metode, som har vist sig særlig effektiv, når det kommer til at genfinde det gode humør.

Når man ikke kan slippe tanken

Tit og ofte befinder vi os i situationer, som vi ingen indflydelse har på. Nogle gange kan det være kilde til frustration, og måske endda en lille, generende følelse af magtesløshed. Det mest hensigtsmæssige, er som regel at forsøge at fortrænge episoden og fokusere på at komme videre. Problemet er bare, at det ofte er nemmere sagt end gjort. For selvom man har besluttet sig for at lægge det bag sig, så sker det, at tankerne ufortrødent fortsætter med at kredse. Ofte som små, flygtige tanker, der sjældent er særlig konstruktive, men i stedet bare forstærker frustrationen.

Med accept forsvinder frustrationen

Men ifølge en ny undersøgelse, så findes der en metode, der effektivt kan erstatte mismodet med glæde.

Øvelsen er kendt indenfor mindfulnessfilosofien, og bygger på at opnå en større opmærksomhed omkring de tanker, vi tænker. Mens de fleste af os helt automatisk vil forsøge at fortrænge en negativ oplevelse, så er der, ifølge forskerne, langt mere at vinde ved at stille skarpt på oplevelsen og de følelser den udløste.

Ved at stille problemet forrest og i centrum for vores bevidsthed, kan det og de følelser problemet udløste, anskues klart og nøgtern. I den form bliver årsagen til frustrationen, identificeret, defineret og konkret, og nemmere at acceptere. Med accepten forsvinder frustrationen, og i processen forbedres humøret paradoksalt, konstaterer forskerne.

Humør, energi, sjæl og psyke
Find ro og få fornyet energi på et øjeblik

Er din dag fyldt med tanker om alt det, du skal nå? Oplever du at miste koncentrationen og have svært ved at være tilstede i nuet? Her er en kort meditation, som øger din koncentration og din evne til at bevare fokus.

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Selvmordstanker er tabu

Hver dag forsøger omkring 20 personer i Danmark at begå selvmord. I gennemsnit dør knap to. I forbindelse med WHOs ’World Suicide Prevention Day’ sætter DR3 fokus på et af de mest tabubelagte emner i samfundet.

Læs mere
Livsstil
Hvad skal vi med mindfulness?

Der er de seneste år blevet talt og skrevet meget om mindfulness, men hvad er det nu lige mindfulness handler om, og er det noget, som alle kan have gavn af?

Læs mere
Spiritualitet
Meditation mod stress

Kan meditation hjælpe mod stress?

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Forhold ødelagt af mistro og jalousi

Fra brevkassen: For to år siden ødelagde hans jalousi deres forhold. De har savnet hinanden, og har nu været sammen igen, men han er stadig fuld af mistro.

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Ballade hos naboen

Fra brevkassen: Hvornår skal man blande sig i naboens affærer? spørger en læser, som ofte må lægge øre til naboens råben og overgreb.

Læs mere
Menopause
Raserianfald

Fra brevkassen: Hun føler, hun reagerer voldsomt på bagateller og har svært ved at styre sit temperament.

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Stop op!

Parterapeut Ingrid Ann Watson giver 10 gode råd til, hvordan du får øje på det gode i livet.

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Træt og umotiveret efter ferie?

Fra brevkassen: Hvordan kan man føle sig træt og umotiveret, når man netop har haft tre ugers ferie, spørger en læser. Læs brevkassens råd - og få en god og effekt øvelse, som fjerner stresstanker og løfter energiniveauet og humøret.

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
De var det perfekte par - synes hun ..

Fra brevkassen: Hun er meget fortvivlet over at have mistet sin kæreste og vil så gerne finde en måde at vinde ham tilbage på ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Spar på dine udgifter<BR>-  og få lidt ekstra til julegaveindkøb

Spar på dine udgifter
- og få lidt ekstra til julegaveindkøb

Stribet sengetøj

Stribet sengetøj

Kuglevase fra Cooee Design

Kuglevase fra Cooee Design

Elegant æske med spil 'Tre på Stribe'<BR> fra by Margit Brandt

Elegant æske med spil 'Tre på Stribe'
fra by Margit Brandt

Nye Bøger
^