De var det perfekte par - synes hun ..

De var det perfekte par - synes hun .. 

Fra brevkassen: Hun er meget fortvivlet over at have mistet sin kæreste og vil så gerne finde en måde at vinde ham tilbage på ...

_________________________________________

 

Hej brevkasse.

Jeg er fortvivlet over at have mistet min kæreste, og ved ikke hvad jeg skal gøre, for at vinde ham tilbage. Vi var ellers meget, meget glade for hinanden, og folk omkring os sagde, at vores kærlighed til hinanden lyste ud af os. Pludselig, fra den ene dag til den anden, sagde han, at vi ikke kan være kærester længere. Han begrunder det med, at han synes hans venner har ændret adfærd overfor ham, fordi han har en kæreste. Jeg kan ikke helt forstå det, fordi jeg har aldrig oplevet at mine veninder ændrer adfærd over for mig. De er jo mine veninder!
Han og jeg har talt frem og tilbage, men han står fast; han kan ikke have en kæreste lige nu, uanset hvor meget han elsker mig. Han siger, at vi måske kan finde sammen igen engang i fremtiden.
Inden han gik fra mig, prøvede jeg at spørge ham, om det var ting jeg gjorde, der gjorde, at han følte sig klemt mellem sine venner og mig. Han sager, at det ikke var fordi han følte sig "under tøflen" eller fordi jeg bestemte for meget. Men han nævnte, at han synes vi havde for meget kontakt over sms i løbet af dagen. Det respekterede jeg, og skrev derfor kun til ham angående nødvendige ting. Alligevel gjorde han det forbi…
Jeg kan ikke slippe ham, og tænker hele tiden på, hvad jeg kan gøre for at vinde ham tilbage? Jeg er overbevist om, at vi skal være sammen, for det føles så rigtigt. Jeg tror bare ikke, at han føler sig overbevist, måske fordi han aldrig har haft andre kærester. Men jeg ved, at vi hører sammen!
Hvordan får jeg ham til at ændre mening? Hvordan får jeg ham til at tro på, at vi hører sammen?

Håber du kan hjælpe mig.

_________________________________________

Kære fortvivlede.

Tak for din mail, hvori du udtrykker stor fortvivlelse over at din kæreste har valgt, at slutte jeres tilsyneladende gode og kærlige forhold.

Din kæreste angiver, at grunden til hans beslutning er, at vennerne har ændret adfærd overfor ham efter I har fundet sammen. Det skriver du, kommer bag på dig, da dine veninder ikke har ændret adfærd efter du og han er sammen. Du har også forsøgt at høre ham, om der er noget, du har gjort noget, som han ikke bryder sig om. Her nævner han, at han synes, at der har været for meget sms kontakt mellem jer i løbet af dagen, hvilket du har accepteret og efterfølgende sørget for at mindske til et minimum. Han har ikke rigtig flere forklaringer på, hvorfor han ikke synes I skal være sammen, men du skriver, at han tilsyneladende ikke har den store erfaring med at have en kæreste. Og måske ligger noget af forklaringen her.

Jeg kan godt forstå, at du forsøger at forstå, hvorfor han gør det forbi, ved at overveje, hvordan du selv ville handle, men du kan ikke sammenligne jeres situation: Han har, indtil han mødte dig, ikke haft en kæreste, men været vennernes ven. Det er vennerne, han har tilbragt fritiden sammen med, dem han har delt oplevelser med og været tættest på. Så det, at han møder en kæreste, vil naturligt ændre en del på de tætte venskaber, der hidtil har været de essentielle for ham. Og det er ikke ualmindeligt, at en vennegruppe føler sig svigtet, når der kommer en kæreste ind og indtager den førsteplads, som før helt naturligt tilhørte dem.

Mit bud på hovedårsagen til, at din kæreste har valgt at vende tilbage til vennerne, er at han ikke er klar til at miste den nærhed, han før havde med vennerne. Og da du er den første kæreste han har haft, har han sikkert følt sig klemt mellem det "lykkelige" forhold til dig og forholdet til vennerne. At han siger, at han f.eks. ikke kan klare de mange sms´er fra dig, er også et tegn på, at han måske ikke rigtig ved, hvornår og hvordan hans skal sige fra. At stå i den situation, kan nemt føles kvælende for en, der ikke har erfaring med at være kærester.

Overskriften i dit brev er spørgsmålet om, hvordan du kan vinde din kæreste tilbage. Det vil jeg gerne forsøge at give dig nogle bud på, men jeg må skynde mig at sige, at det jo ikke er sikkert, at han overhoved har et dybtfølt ønske om at komme tilbage. Og du kan i sagens natur jo ikke tvinge ham. Du og han kan kun genoptage forholdet, hvis han er interesseret i at komme tilbage.

Da din kæreste, nok ikke har behov for at møde en ny kæreste lige med det samme, så tænker jeg, at du med nogenlunde ro i sindet, kan give ham tid. For det er først og fremmest meget vigtigt, at du ikke på nogen måde presser ham, men i stedet viser forståelse for, at han lige nu har behov for at genfinde forholdet til vennerne. Undgå at sammenligne ham og hans adfærd med, hvordan dine veninder er og reagerer. Accepter at han er i en anden situation og måske ikke endnu er klar til at gå ind i et tæt parforhold.

Jeg tror du når længst ved, med din kærlighed at vise forståelse og ikke presse på. Presser du på nu, kan det let give bagslag, fordi han angiveligt ikke er klar lige nu. Du kunne foreslå ham, at I ses en gang imellem som venner, hvor I ikke taler om at være kærester. At mødes helt uforpligtende, uden pres og forventninger, kan medvirke til, at han oplever at nyde at være sammen og måske oplever at føler savn, hvis der går for lang tid mellem jeres møder.

Hvis du ønsker, at se om der er en chance for at I finder sammen igen, så kræver det stor tålmodighed. Han har brug for tid til at føle, at han har behov for at have en kæreste, men desværre kan selv den største tålmodighed ikke garantere, at du får opfyldt dit ønske om at få ham tilbage.

Lad være med at sidde ved telefonen og vente på at han ringer, men sørg i stedet for at komme i gang med at leve dit eget liv. Det vil under alle omstændigheder gøre dig godt, og rundt om næste hjørne, kunne der jo i princippet vente en dig en ny kærlighed, som var mere parat til et parforhold.

Brug al din styrke til at væbne dig med tålmodighed, og sørg for, fra tid til anden, at se realiteterne i øjnene, så vil tiden vise dig, hvad der er det rigtige for dig.

Sommer
8 tips til hvordan du kommer nænsomt i gang efter ferien 

Velkommen tilbage fra ferie. Vi håber, at du har nydt det og fået slappet af. Nu gælder det om at få en god start på hverdagen og ikke brænde al energi, det gode feriehumør og nyvundne overskud af på én gang. Her får du en 8 gode tips, som er gode at have med, når du vender tilbage til jobbet.

Læs mere
Sundhed
Træt og uoplagt? 12 effektive råd til mere energi og overskud 

Går du og er småirriteret, glemsom og mangler lysten og energien til at få tingene gjort? Her får du 12 tips til, hvordan du kan gå hverdagen i møde med fornyet energi og overskud.

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Hvad gør du når andre overskrider dine grænser? 

Kan du tilgive utroskab, svigt, løgn, utaknemmelighed, grænseoverskridende adfærd, lede kommentarer til dine opslag på de sociale medier, eller svigermors evige bebrejdelser? Bliver du vred og frustreret, eller bider du det i dig?

Læs mere
Skønhed & Pleje
Smukke bløde sommerfødder 

Træt og flad efter en lang dag? Et fodbad, efterfulgt af en god fodmassage er ikke kun rart for trætte fødder og urolige ben, men for hele kroppens ro og balance.

Læs mere
Sundhed
Bliv bedre til at sige nej 

Det er dejligt at være kendt som et imødekommende og hjælpsomt menneske, men det tærer på kræfterne, når omgivelserne har vænnet sig til og forventer, at man altid stiller tjenstvilligt op og altid står klar med støtte, opmuntring og hjælp, når der er brug for det.

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Psykiateren: Kvinder med ADHD lider i stilhed 

I årevis har ADHD været en diagnose, som man hovedsaligt har kunnet hæfte på meget urolige drenge. Men nu tegner der sig, blandt eksperter internationalt, en generel opfattelse af, at formentlig lige så mange piger og kvinder har ADHD. Kvinderne har bare lidt i stilhed, fordi symptomerne er nogle…

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Dansk Sprognævn: ’Årets Ord’ er 'Samfundssind' 

Coronaen har mildest talt sat sit præg på 2020, ligesom pandemien også har sat sine tydelige spor i ordhøsten og vores sprogbrug i årets løb. Det kunne også mærkes, da DR og Dansk Sprognævn fredag for 13. år i træk stod bag kåringen af ’Årets Ord’. Det hele foregik i en direkte udgave af ’Klog på…

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Stresset, bekymret - eller bare trist over at sommeren er forbi?  

Indimellem bliver den positive tilgang til hverdagen udfordret, og så er det ikke altid lige nemt at bevare optimismen, energien og humøret. Men ifølge tysk forskning, så findes der en metode, som har vist sig særlig effektiv, når det kommer til at genfinde det gode humør.

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Er du nysgerrig? 

Er tilværelsen blevet lidt grå og kedelig, så prøv at skrue op for din nysgerrighed. Et mere nysgerrigt syn på tilværelsen kan ofte bane vejen for nye oplevelser, styrke sociale relationer og give dig større indsigt i og forståelse af verden omkring dig.

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Maren Uthaug 'Striber på højkant'  

Maren Uthaugs striber er kendt og elsket fra Politikens bagside. I serien 'Striber på højkant' er samlet hendes mest følsomme og filosofiske, sorteste og sjoveste striber i fire vildt underholdende udgivelser: 'Parforhold', 'Børn', 'Livet' og 'Kærlighed.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^