Valnøddetræer er en sjældenhed i Danmark, så de fleste af os må ty til dagligvarebutikkernes hylder, hvor nødderne er hentet hjem fra varmere himmelstrøg. Når man køber valnødder, så skal man være opmærksom på, at den olie som nødderne indeholder kan harskne nødden, hvis de er gamle eller har været opbevaret for varmt. Derfor er det en god idé, at spørge butikken, hvornår nødderne er høstet. Husk også, at farven på valnøddeskallen giver udtryk for kvaliteten; Jo lysere valnøddeskal, jo højere kvalitet.
Knasende valnøddekrokant
Ingredienser
- 100 g sukker
- 100 g valnødder
- 1 tsk flagesalt
- 2 spsk neutral olie
Sådan gør du
- Smelt, ved svag varme, sukker på en pande sammen med valnødder.
- Når sukkeret er smeltet vendes salt i massen.
- Hæld karamelmassen ud på en bradepande beklædt med bagepapir og smurt med olie.
- Lad karamellen køle helt af, og hak den fint eller groft alt efter smag.