Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte

De allerfleste krydderurter egner til fremstilling af urteeddiker; Mynte, basilikum, merian, estragon, timian, oregano og citronmelisse, egner sig vældig godt.

Opskrift: Krydderurteeddike
Redaktionen

Når sommeren går på hæld, er det tid til at høste de sidste, friske krydderurter i køkkenhaven. De friske urter er fulde af smag, og kan både tørres og fryses til vinterens retter. Urterne kan også hældes på flaske sammen med eddike, og allerede efter et par uger, har du din helt egne aromatiske krydderurteeddiker til salsaer, dip og marinade, i sur-søde retter, saucer, og som dressing råkosten og årstidens salater.

Fremstilling af krydderurteeddike

Til fremstilling af krydderurteeddike kan man bruge æbleeddike, men urternes smag fremhæves mere i cidereddike, rød- og hvidvinseddike.

De allerfleste krydderurter egner til fremstilling af urteeddiker; Mynte, basilikum, merian, estragon, timian, oregano og citronmelisse, egner sig vældig godt. Man kan bruge en enkelt krydderurt i eddiken, men man kan også opfinde sin helt egen eddikesmag ved at kombinere forskellige krydderurter i samme eddike.

Eddiken kan spices op med fx hvidløg, peberrod, chilipeber (evt. skåret i halve, hvis man ønsker en stærk eddike) eller fennikel, og kan også sødes med fx hindbær, kirsebær og stikkelsbær.

Du skal bruge

  • Flasker med patentlåg, prop eller skruelåg
  • Eddike
  • Friske krydderurter, og evt. bær, chilipeber mv.

Sådan gør du

  • Krydderurterne vaskes, og lægges til tørre
  • Når de er klar, stikkes krydderurterne, hele og med stilk, og hvad du ellers har lyst til i din krydderurteeddike, ned i flasken. Lad være med at overfylde flasken med urterne. De skal jo have plads til at bade i eddiken.
  • Hæld, med en tragt, eddiken i flasken.
  • Luk flasken grundigt, og stil eddiken et sted, hvor den får sol.
  • Solen og varmen øger udskillelsen af krydderurternes smag.
  • Efter en måneds tid er eddiken klar. Den er farvet af urterne, og dufter dejligt af eddike og de krydderurter, du har valgt.
  • Efterfølgende skal den færdige krydderurteeddike opbevares køligt og mørkt.
Sensommer
DIY: Lyngkrans

At binde lyngkranse er en hyggelig sensommersyssel for både store og små. Selve kransen laves nemt af et stykke hønsenet viklet om strå eller kviste, hvorefter små lyngkviste omhyggeligt fæstnes under nettet.

Læs mere
Sensommer
Maren Korsgaards hyldebærsuppe

Hyldebærsuppe er en skøn dansk efterårsret, som både varmer og smager. Her får du Maren Korsgaards nemme opskrift. Nyd suppen med sprøde tvebakker.

Læs mere
Sensommer
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå

Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser sensommerens saftspændte hyldebær rå. Til gengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Fransk pæretærte

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Læs mere
Sensommer
Valnødder: Valnøddekrokant - Sweet N Salty

Valnødder smager forrygende i brød, supper og salater. Valnødder kan også syltes og nydes med ost - eller blive til den lækreste, knasende valnøddekrokant! Her får du opskriften på en valnøddekrokant i en sød-salt version, der er et helt eventyrligt godt match til vanilieisen.

Læs mere
Sensommer
Sæson: Karl Johan - Den store lækre spisesvamp

Svampen Karl Johan er en af de mest almindelige vilde danske svampe, og samtidig en af de mest eftertragtede spisesvampe. Læs her, hvordan du kan tørre svampen, så du kan nyde svampens lækre nøddeagtige smag i vinterens retter.

Læs mere
Miljø
Stop Spild af Mad: Har du æbler tilovers?

Tonsvis af æbler i danske private haver bliver ikke plukket, fordi danskerne ofte har hverken tid eller overskud til at plukke og indsamle deres egne frugter. Derfor opfordrer forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad til at man inviterer venner og bekendte til æblepluk, hvis man ikke har tid til at...

Læs mere
Sensommer
Svampetid - Sådan finder du spiselige svampe i naturen

Den lune og fugtige sensommer skaber optimale betingelser for vilde svampe. Her bringer vi tips til dig, der har lyst til at samle og smage Danmarks vilde svampe.

Læs mere
Sensommer
Tyttebær tid: Råsyltede tyttebær

Af tyttebær kan man koge det lækreste tyttebærsyltetøj, men de små bær er også ganske velegnede til råsyltning. Råsyltede tyttebær er virkelig godt til kødretter, til stegt fisk og vildt, i sandwich såvel som i pandekager med flødeskum.

Læs mere
Sensommer
Æblefestival i Sverige 2022

Byen Kivik er en lille, hyggelig havneby, der er kendt for sine små krogede gader, gamle bindingsværkshuse og stokroser. I weekenden den 24. og 25. september bliver den stille idyl imidlertid afbrudt, for så er det igen blevet tid til årets Æblefestival.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Plakat Mark Rothko 'White center'

Plakat Mark Rothko 'White center'

Toilettaske fra Derrière la Porte

Toilettaske fra Derrière la Porte

Lysestager i kulørt krystalglas

Lysestager i kulørt krystalglas

Hvordan finder man<BR> de bedste bøger til kvinder?

Hvordan finder man
de bedste bøger til kvinder?

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
ANNONCER
^