Sommerribs: Saftige, syrlige og sødmefulde

Sommerribs: Saftige, syrlige og sødmefulde 

Ribs er en uimodståelig delikatesse, især hvis sommeren har budt på de rette vejrforhold. I år må de små bær have haft optimale betingelser, for de er både saftige, syrlige og sødmefulde.

Synes man alligevel, at de nyplukkede bær er en lidt for syrlig mundfuld, så kan man jo servere dem som rysteribs med sukker, sammen med søde kager og is, eller sammen med anden frugt som pærer, blommer, hindbær og ananas.

De små bær egner sig også til saft, som ikke mindst smager glimrende i vinaigrette og salater. Endelig er ribs også herlige i marmelade eller som ribsgele. Her er det dog en god idé at vælge bær, der ikke er helt modne, da de har et højere indhold af pektin.

Ribsmarmelade

Du skal bruge

  • 4 glas, som samlet kan rumme 1 l. marmelade
  • Flydende Atamon
  • Rengør sylteredskaberne omhyggeligt. Glas og låg vaskes grundigt, skoldes og skylles med Atamon. (2 tsk. flydende Atamon pr. 1 dl. varmt vand)

Ingredienser

  • 1 kg ribs
  • 1 dl. vand
  • 700 g. sukker
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. Rød Melatin 

Sådan gør du

  • Skyl og rib ribs
  • Kom vand og sukker i en gryde.
  • Brug en stor syltegryde, hvor der er god plads til bærrene, så kogningen kan gå hurtigt og effektivt.
  • Vand og sukker opvarmes langsomt, så sukkeret smelter.
  • Bærrene og citronsaften tilføjes.Når alle krystaller er opløst, skal bærrene simre i 5 minutter.Rød Melatin og sukker blandes og røres i bærrene, som koges i 2 minutter.
  • Marmeladen fjernes fra varmen og hældes på Atamonskyllede glas.
  • Luk glassene til med det samme og køl dem hurtigt ned ved at placere dem i vask eller balje med koldt vand.
  • Sæt ribsmarmeladen i køleskabet, når glassene er kølet ned.

 

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Æblechutney 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Her får du en ide med æble udviklet af Nethe Plenge, som er kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad. En skøn æble-chutney, som både er skøn til karryretter, svinekød, fjerkræ, ost og fisk.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Krydderurtesalt 

Har du friske krydderurter tilovers, så husk, at du kan få glæde af dem senere ved at fryse eller tørre krydderurterne. Af krydderurter, som fx timian, citronmelisse, salvie, mynte og estragon, kan du også fremstille din egen krydderurtesalt.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Hyldebærsaft 

I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt - og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner. Af de smukke sorte bær, kan du nemlig koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Sensommer
Æblepeberrod - Suveræn til stegt fisk ! 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i mange af efterårets middagsretter. Her får du en ide med æble, udviklet af Nethe Plenge kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Læs mere
Årstidens råvarer
Tyttebærweekend: Her kan du plukke de lækre bær 

'Tyttebærweekend' hedder en over 20 år gamle tradition, der hvert år finder sted i den sidste weekend i august. Så lørdag og søndag den 28. og 29. august skal kurven fattes, for venter der skønne naturoplevelser og hyggelig plukning af naturens lækkerier.

Læs mere
Sensommer
Tid til gode bøger 

Udstyret med en god roman, et lunt tæppe og en varm kop te, forvandles aftner i sofaen til rene energiopladere. I den seneste tid har forlagene været gavmilde med udgivelse af danske kvindelige forfattere. Blandt bestsellerne er blandt andet Elsebeth Egholms ’Som Natten Kender Stjernerne’ og…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Orientalsk pastasalat med sprøde grøntsager 

Fra Lone Kjær, forfatteren til blandt andet 'Sund på den fede måde' kommer en herlig orientalskinspireret pastasalat med friske sensommergrøntsager og oksebøffer i strimler. Det er en salat med stor smag krydret med karry, ingefær, hvidløg, soja, koriander, peanuts og sesamfrø.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kinakål med bagte gulerødder og grønkålspesto 

Kål og rodfrugter er et fantastisk match, når de som her nydes sammen i en smuk, sund og mættende sensommersalat. Opskriften er udviklet af den populære kogebogsforfatter, Lone Kjær, og kan tilberedes med alverdens rodfrugter afhængig af, hvad du har i grøntsagsskuffen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med glaskål og pære  

Sommeren igennem og helt frem til oktober, høstes glaskål og spidskål. De er begge alsidige kål, der er fantastisk delikate grillet eller dampet, men også er helt perfekte i fx en sensommersalat, som hér i en skøn salat med spidskål, glaskål og pære.

Læs mere
Sensommer
Nem tilberedning af vilde svampe 

Når man tilbereder vilde svampe, er det vigtigt at gå nænsomt til værks, så den fine smag bevares. Vilde svampe er dejlige i saucer og gryderetter, men også i æggekage og Svampe er særlig velegnede som garniture.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^