essay on poor service delivery how to do master thesis
Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Kategorier: Kultur  -  Kulturnyheder

Foto: Nicolai Hegelund

Kulturnat København 2022
Redaktionen

Det kølige, mørke efterår trænger sig på, men fredag den 14. oktober brydes mørket, når Kulturnatten oplyser byen med flotte lysinstallationer og 250 særarrangementer for børn og voksne i alle aldre i København og på Frederiksberg.

Klokken 18.00 er hele byen klar, og både historiske og nye kvarterer viser deres mange og måske endda hemmelige sider af kulturlivet frem. Om man har lyst til at fordybe sig eller komme op i tempo, deltage aktivt eller blive underholdt, er der mulighed for at udforske byen på en ny måde og opleve kendte kulturinstitutioner eller komme bag facaden på steder, som ellers er lukkede for offentligheden.

Om Kulturpasset og fri transport

Det eneste, man skal huske er et Kulturpas. Det koster 110 kr. og kan købes fra den 1. oktober. Kulturpas giver alle over 12 år adgang til Kulturnattens officielle arrangementer og mulighed for at medbringe to børn under 12 år samt frit benytte bus- , tog- og metro i hovedstadsområdet zone 1-99 fra kl. 16.00 til kl. 04.00.

Planlæg din Kulturnat

Årets program ligger nu klar på Kulturnattens hjemmeside, hvor man også kan planlægge sin rute gennem byen, så der bliver mulighed for at få stimuleret alle sanserne.

Sensommer
Opskrift: Hyldebærsaft

I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt - og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner. Af de smukke sorte bær, kan du nemlig koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Sensommer
Æblepeberrod - Suveræn til stegt fisk !

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i mange af efterårets middagsretter. Her får du en ide med æble, udviklet af Nethe Plenge kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Læs mere
Årstidens råvarer
Tyttebærweekend: Her kan du plukke de lækre bær

'Tyttebærweekend' hedder en over 20 år gamle tradition, der hvert år finder sted i den sidste weekend i august. Så lørdag og søndag den 28. og 29. august skal kurven fattes, for venter der skønne naturoplevelser og hyggelig plukning af naturens lækkerier.

Læs mere
Sensommer
Blommesæson: Mirabeller og store mørkeblå sveskeblommer

Sensommeren er skøn og lige nu kan man nyde søde, saftige danske blommer. Blommer dyrkes i alle verdensdele, men mange blommeelskere mener, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste på grund af det skiftende klima.

Læs mere
Sensommer
Tid til gode bøger

Udstyret med en god roman, et lunt tæppe og en varm kop te, forvandles aftner i sofaen til rene energiopladere. I den seneste tid har forlagene været gavmilde med udgivelse af danske kvindelige forfattere. Blandt bestsellerne er blandt andet Elsebeth Egholms ’Som Natten Kender Stjernerne’ og...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Orientalsk pastasalat med sprøde grøntsager

Fra Lone Kjær, forfatteren til blandt andet 'Sund på den fede måde' kommer en herlig orientalskinspireret pastasalat med friske sensommergrøntsager og oksebøffer i strimler. Det er en salat med stor smag krydret med karry, ingefær, hvidløg, soja, koriander, peanuts og sesamfrø.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kinakål med bagte gulerødder og grønkålspesto

Kål og rodfrugter er et fantastisk match, når de som her nydes sammen i en smuk, sund og mættende sensommersalat. Opskriften er udviklet af den populære kogebogsforfatter, Lone Kjær, og kan tilberedes med alverdens rodfrugter afhængig af, hvad du har i grøntsagsskuffen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med glaskål og pære

Sommeren igennem og helt frem til oktober, høstes glaskål og spidskål. De er begge alsidige kål, der er fantastisk delikate grillet eller dampet, men også er helt perfekte i fx en sensommersalat, som hér i en skøn salat med spidskål, glaskål og pære.

Læs mere
Sensommer
Nem tilberedning af vilde svampe

Når man tilbereder vilde svampe, er det vigtigt at gå nænsomt til værks, så den fine smag bevares. Vilde svampe er dejlige i saucer og gryderetter, men også i æggekage og Svampe er særlig velegnede som garniture.

Læs mere
Sensommer
Lyngen blomstrer ekstraordinært i år

Sidste års tørke kombineret med en våd og varm forsommer har resulteret i, at lyngen står ekstra flot i år, skriver Naturstyrelsen. Lige nu kan man få sig en spektakulær oplevelse, hvis man besøger en af de jyske heder, for nu nu blomstrer hedelyngen – og i år er blomstringen meget mere massiv end...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^