Gummistøvler - cool og komfortable

Kategori: Stil & mode

Gummistøvler - cool og komfortable 

Med udsigt til måneder med dansk efterårsvejr, regn og søle, er det blevet tid til at finde paraply og gummistøvler frem. Se nye cool og komfortable gummistøvler og få 5 tips til, hvordan du bedst vedligeholder dine gummistøvler og mindsker risikoen for at der opstår revner og sprækker i støvlen.

Forlæng dine gummistøvlers levetid

Et par kvalitetsgummistøvler kan du have glæde af i både 5 og 10 år, hvis du passer på dem. Ved at rengøre og vedligeholde dine gummistøvler forlænger du deres levetid og mindsker risikoen for at der opstår revner og sprækker i gummimaterialet og i limningen. Vedligeholdelsen afhænger af støvlens materiale og opbygning, så sørg for at få forhandlerens anvisninger, når du investerer i nye gummistøvler. 

  1. Hold gummistøvlerne rene
    Mudder og småsten slider gummistøvlen og er med til at udtørre gummimaterialet, hvis det får lov til at sidde og tørre ind på støvlerne. Rengør derfor altid dine gummistøvler med det samme inden de stilles til tørre.
  2. Blød svamp eller klud
    Brug bløde svampe og klude til rengøring af gummistøvler. Undlad at bruge børste eller skuresvampe, som slider overfladen.
  3. Tør aldrig gummistøvler på radiatoren
    Varmen fra radiator eller varmeskab udtørrer og ødelægger gummimaterialet, hvorved der hurtigere opstår sprækker og utætheder. Stil i stedet gummistøvler til tørre på en avis i entreen.
  4. Vedligehold gummistøvlerne med olie eller silikone
    Revner er tegn på udtørring, men ved at smøre dine gummistøvler jævnligt med gummistøvleolie eller madolie, holder du gummimaterialet smidig og tæt. Til gummistøvler af PVC anbefales silikone spray.
  5. Reparation af huller i gummistøvler
    Er der kommet huller i PVC- eller gummimaterialet kan man reparere, forsegle og tætne med elastisk tætningslim, som efter hærdning vil være vandbestandige.

Gummistøvler i nye design

I et land, hvor der i gennemsnit falder regn hver anden dag, gælder det om at have styr på gummistøvlerne. Heldigvis lancerer gummistøvleproducenter som Aigle, Hunter, Barbour og danske Ilse Jacobsen løbende masser af smarte gummistøvler, i alverdens cool design.

  1. Tretorn 'Chelsea Classic Woll'
    Kort, lun gummistøvle med uldfor, elastiske kiler i siden og dobbelt pull tabs. Pris 900. 
  2. Billi Bi '3'
    Kort gummistøvle enkelt design i mat mørkegrå. Pris 599.
  3. Odd Molly 'Droplet rainboot'
    Kort, klassisk Odd Molly gummistøvle med elastiske kiler i siden og pull tabs. Pris 795.
  4. Barbour 'Wilton Wellingtons'
    Klassisk kort Barbour gummistøvle i Chelsea stil med skotskternet for, elastiske kiler i siden og pull tabs. Pris 600.
  5. Ilse Jacobsen Hornbæk
    Lyseblå gummistøvle i et minimalistisk design med robuste pull tabs. Fås i 6 forskellige farver og med kort og langt skaft til henholdsvis 900 kroner og 1.000 kroner.
  6. Aigle gummistøvler 'Miss Juliette Bottillon'
    Kort Aigle gummistøvle i Chelsea stil med flot print, blokhæl og pull tabs. Pris 1.000.
  7. Tommy Hilfiger 'Buckled Ankle Wellies'
    Blank, elegant PVC Chelsea støvlet med elastiske kiler i siden, pull tabs og spænde. Pris 900.
  8. Hunter 'Original Refined Chelsea Gloss Boots'
    Nyfortolkning af den klassiske Chelsea Boot med elastiske kiler i siden, mat finish og dobbelt pull tabs. Pris 1.100 kroner.
  9. Viking 'Stavern W' gummistøvler
    Kort gummistøvle fra norske Viking i naturgummi og med elastiske kiler i siden og pull tabs. Pris 500.  
Sensommer
Efterårsstemning med lyng  

Efterårets Calluna lyng fås i farver, der spænder fra dybe rubinrøde nuancer til støvet gammelrosa og hvid. De kræver ikke den store pasning, og holder længe. Ofte vil lyng i udendørs krukker og kurve holde helt frem til adventstid og lyse op, når have og altaner trænger allermest til det.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Æblechutney 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Her får du en ide med æble udviklet af Nethe Plenge, som er kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad. En skøn æble-chutney, som både er skøn til karryretter, svinekød, fjerkræ, ost og fisk.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Krydderurtesalt 

Har du friske krydderurter tilovers, så husk, at du kan få glæde af dem senere ved at fryse eller tørre krydderurterne. Af krydderurter, som fx timian, citronmelisse, salvie, mynte og estragon, kan du også fremstille din egen krydderurtesalt.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Hyldebærsaft 

I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt - og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner. Af de smukke sorte bær, kan du nemlig koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Sensommer
Æblepeberrod - Suveræn til stegt fisk ! 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i mange af efterårets middagsretter. Her får du en ide med æble, udviklet af Nethe Plenge kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Læs mere
Årstidens råvarer
Tyttebærweekend: Her kan du plukke de lækre bær 

'Tyttebærweekend' hedder en over 20 år gamle tradition, der hvert år finder sted i den sidste weekend i august. Så lørdag og søndag den 28. og 29. august skal kurven fattes, for venter der skønne naturoplevelser og hyggelig plukning af naturens lækkerier.

Læs mere
Sensommer
Tid til gode bøger 

Udstyret med en god roman, et lunt tæppe og en varm kop te, forvandles aftner i sofaen til rene energiopladere. I den seneste tid har forlagene været gavmilde med udgivelse af danske kvindelige forfattere. Blandt bestsellerne er blandt andet Elsebeth Egholms ’Som Natten Kender Stjernerne’ og…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Orientalsk pastasalat med sprøde grøntsager 

Fra Lone Kjær, forfatteren til blandt andet 'Sund på den fede måde' kommer en herlig orientalskinspireret pastasalat med friske sensommergrøntsager og oksebøffer i strimler. Det er en salat med stor smag krydret med karry, ingefær, hvidløg, soja, koriander, peanuts og sesamfrø.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kinakål med bagte gulerødder og grønkålspesto 

Kål og rodfrugter er et fantastisk match, når de som her nydes sammen i en smuk, sund og mættende sensommersalat. Opskriften er udviklet af den populære kogebogsforfatter, Lone Kjær, og kan tilberedes med alverdens rodfrugter afhængig af, hvad du har i grøntsagsskuffen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med glaskål og pære  

Sommeren igennem og helt frem til oktober, høstes glaskål og spidskål. De er begge alsidige kål, der er fantastisk delikate grillet eller dampet, men også er helt perfekte i fx en sensommersalat, som hér i en skøn salat med spidskål, glaskål og pære.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^