Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
SelvPluk 2022: Tag på æblerov
Redaktionen

Nu bugner æbletræerne af plukkeklare æblesorter som Discovery, Guldborg og Gråsten, og selvom man ikke har et æbletræ i haven, så er der stadig gode muligheder for at smage nyplukkede æbler.

Danmarks populæreste frugttræ

Måske har du ikke lige et stående i haven, men da æbletræet er det mest udbredte frugttræ i de danske haver, så står der formentlig et hos naboen.

Et enkelt æbletræ bærer som regel flere æbler end en enkelt husstand kan spise, så derfor er det en oplagt idé, at tage en tur rundt i kvarteret og høre om der er nogen, der har æbler til overs og måske kan bruge hjælp med plukningen. Det er jo en skam, hvis de fine, nye æbler skal ligge og gå til på plænen, hvor kun fugle og orme får glæde af dem.

Find vej til gode steder

Alternativt kan du hoppe i røjserne og tage ud og besøge en af de mange æbleplantager der tilbyder selvpluk. 

Med en enkelt søgning på nettet, kan du hurtigt finde frem til æbleplantager, der tilbyder pluk-selv. Man kan dog ikke regne med, at alle plantager har egen hjemmeside, så derfor er det en god idé også at tjekke lokalavisen. En del frugtavlere annoncerer kun i lokale ugeaviser - og ofte kun med ganske små rubrikannoncer.

Forhør dig også hos familie, venner, bekendte og kolleger, og få deres tip til, hvor de tager hen og forsyner sig med æbler.

Har du kendskab til en selv pluk plantage som vi ikke har med i oversigten, så må du rigtig gerne give os et praj. Send dit tip her

Selv pluk Sjælland

Selv pluk Fyn

Selv pluk Jylland

Husk at medbringe:

  • Kurve eller spande til 'høsten'
  • Skiftesko/fodtøj
  • Kontanter / Mobilepay
  • Drikkevand. Når man står og plukker ude i plantagen kan der være langt til en vandhane.

Rigtig god tur!

Sensommer
DIY: Lyngkrans

At binde lyngkranse er en hyggelig sensommersyssel for både store og små. Selve kransen laves nemt af et stykke hønsenet viklet om strå eller kviste, hvorefter små lyngkviste omhyggeligt fæstnes under nettet.

Læs mere
Sensommer
Maren Korsgaards hyldebærsuppe

Hyldebærsuppe er en skøn dansk efterårsret, som både varmer og smager. Her får du Maren Korsgaards nemme opskrift. Nyd suppen med sprøde tvebakker.

Læs mere
Sensommer
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå

Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser sensommerens saftspændte hyldebær rå. Til gengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Fransk pæretærte

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Læs mere
Sensommer
Valnødder: Valnøddekrokant - Sweet N Salty

Valnødder smager forrygende i brød, supper og salater. Valnødder kan også syltes og nydes med ost - eller blive til den lækreste, knasende valnøddekrokant! Her får du opskriften på en valnøddekrokant i en sød-salt version, der er et helt eventyrligt godt match til vanilieisen.

Læs mere
Sensommer
Sæson: Karl Johan - Den store lækre spisesvamp

Svampen Karl Johan er en af de mest almindelige vilde danske svampe, og samtidig en af de mest eftertragtede spisesvampe. Læs her, hvordan du kan tørre svampen, så du kan nyde svampens lækre nøddeagtige smag i vinterens retter.

Læs mere
Miljø
Stop Spild af Mad: Har du æbler tilovers?

Tonsvis af æbler i danske private haver bliver ikke plukket, fordi danskerne ofte har hverken tid eller overskud til at plukke og indsamle deres egne frugter. Derfor opfordrer forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad til at man inviterer venner og bekendte til æblepluk, hvis man ikke har tid til at...

Læs mere
Sensommer
Svampetid - Sådan finder du spiselige svampe i naturen

Den lune og fugtige sensommer skaber optimale betingelser for vilde svampe. Her bringer vi tips til dig, der har lyst til at samle og smage Danmarks vilde svampe.

Læs mere
Sensommer
Tyttebær tid: Råsyltede tyttebær

Af tyttebær kan man koge det lækreste tyttebærsyltetøj, men de små bær er også ganske velegnede til råsyltning. Råsyltede tyttebær er virkelig godt til kødretter, til stegt fisk og vildt, i sandwich såvel som i pandekager med flødeskum.

Læs mere
Sensommer
Æblefestival i Sverige 2022

Byen Kivik er en lille, hyggelig havneby, der er kendt for sine små krogede gader, gamle bindingsværkshuse og stokroser. I weekenden den 24. og 25. september bliver den stille idyl imidlertid afbrudt, for så er det igen blevet tid til årets Æblefestival.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Veloursofa i okkerfarvet velour

Veloursofa i okkerfarvet velour

Fototapeter

Fototapeter

Gulvløber og kludetæppe fra Bongusta

Gulvløber og kludetæppe fra Bongusta

3 tips til at finde flotte cardigans

3 tips til at finde flotte cardigans

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
ANNONCER
^