Nye plejende vinterfavoritter
Dameur Bering Classic
DroneRune plakat
Spisebordsstole til Sverige
Opskrift: Æblesolbærtærte
Redaktionen

Her en tærte, som på herligste vis forener sæsonens frugt og bær i en himmelsk mundfuld!

Mørdej

  • 225 g mel
  • 50 g flormelis
  • et nip salt
  • 125 g smør
  • 1 æggeblomme

Frugt & bær

  • 4 modne æbler
  • 200 g solbær

Fyld

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 2 æg
  • 125 g mandler, malet til mel
  • 50 g hakket mandler

Opskrift

  • Kom mel, flormelis og salt på bordet. Hak smørret med en kniv ned i melet, til det er i mindre klumper.
  • Lav et hul midt i dejen og kom ægget i.
  • Ælt det hele sammen med hænderne til dejen er jævn og samlet.
  • Pak dejen i film, og læg i køleskab mindst 1 time.
  • Rul dejen ud, og beklæd en tærteform med dejen.
  • Prik bunden med en gaffel og lad den stå ca. 15 min, mens ovnen forvarmer til 180 grader.
  • Skræl æblerne og fjern kernehuse. Skær æblerne i tynde bådformede skiver.
  • Til fyldet piskes smør og sukker hvidt. Kom æggene i et ad gangen.
  • Tilsæt til sidst mandelmel.
  • Bag bunden i den 180 grader varme ovn i 10 minutter.
  • Når bunden er bagt, skal den ud af ovnen og afkøle.
  • Fordel æbler og bær i bunden, og hæld fyld over.
  • Fordel de hakkede mandler over tærten og bag den ved 180 grader i 30-40 minutter.

 

 

 

Sensommer
Æblepeberrod - Suveræn til stegt fisk !

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i mange af efterårets middagsretter. Her får du en ide med æble, udviklet af Nethe Plenge kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Læs mere
Årstidens råvarer
Tyttebærweekend: Her kan du plukke de lækre bær

'Tyttebærweekend' hedder en over 20 år gamle tradition, der hvert år finder sted i den sidste weekend i august. Så lørdag og søndag den 28. og 29. august skal kurven fattes, for venter der skønne naturoplevelser og hyggelig plukning af naturens lækkerier.

Læs mere
Sensommer
Blommesæson: Mirabeller og store mørkeblå sveskeblommer

Sensommeren er skøn og lige nu kan man nyde søde, saftige danske blommer. Blommer dyrkes i alle verdensdele, men mange blommeelskere mener, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste på grund af det skiftende klima.

Læs mere
Sensommer
Tid til gode bøger

Udstyret med en god roman, et lunt tæppe og en varm kop te, forvandles aftner i sofaen til rene energiopladere. I den seneste tid har forlagene været gavmilde med udgivelse af danske kvindelige forfattere. Blandt bestsellerne er blandt andet Elsebeth Egholms ’Som Natten Kender Stjernerne’ og...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Orientalsk pastasalat med sprøde grøntsager

Fra Lone Kjær, forfatteren til blandt andet 'Sund på den fede måde' kommer en herlig orientalskinspireret pastasalat med friske sensommergrøntsager og oksebøffer i strimler. Det er en salat med stor smag krydret med karry, ingefær, hvidløg, soja, koriander, peanuts og sesamfrø.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kinakål med bagte gulerødder og grønkålspesto

Kål og rodfrugter er et fantastisk match, når de som her nydes sammen i en smuk, sund og mættende sensommersalat. Opskriften er udviklet af den populære kogebogsforfatter, Lone Kjær, og kan tilberedes med alverdens rodfrugter afhængig af, hvad du har i grøntsagsskuffen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med glaskål og pære

Sommeren igennem og helt frem til oktober, høstes glaskål og spidskål. De er begge alsidige kål, der er fantastisk delikate grillet eller dampet, men også er helt perfekte i fx en sensommersalat, som hér i en skøn salat med spidskål, glaskål og pære.

Læs mere
Sensommer
Nem tilberedning af vilde svampe

Når man tilbereder vilde svampe, er det vigtigt at gå nænsomt til værks, så den fine smag bevares. Vilde svampe er dejlige i saucer og gryderetter, men også i æggekage og Svampe er særlig velegnede som garniture.

Læs mere
Sensommer
Lyngen blomstrer ekstraordinært i år

Sidste års tørke kombineret med en våd og varm forsommer har resulteret i, at lyngen står ekstra flot i år, skriver Naturstyrelsen. Lige nu kan man få sig en spektakulær oplevelse, hvis man besøger en af de jyske heder, for nu nu blomstrer hedelyngen – og i år er blomstringen meget mere massiv end...

Læs mere
Sensommer
Hjemmelavet mysli

Start dagen med en yoghurt og en hjemmelavet mysli med de gryn, nødder og kerner, du holder allermest af. Tilføj frisk eller tørret frugt samt evt. honning, og du har et velsmagende måltid, der giver god energi til krop og hjerne, maven noget at arbejde med.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
2 beautyprodukter du må prøve!

2 beautyprodukter du må prøve!

Dameur Bering Classic

Dameur Bering Classic

Møbler i Sverige

Møbler i Sverige

Spisebordsstole til Sverige

Spisebordsstole til Sverige

Nye Bøger
^