Æbler giver maden et syrligt strejf

Æbler giver maden et syrligt strejf 

Æbler er perfekte til at give salater og desserter et strejf af syrlighed, der overrasker smagsløgene. Men et æble er ikke bare et æble. De forskellige sorter byder på en bred palette af smagsoplevelser, der strækker sig fra sød og blød til syrlig og knasende. Det gør æblet til meget mere end en sultstiller på farten og en oplagt medspiller, når der skal kokkereres rustik mad med masser af smag.

Bid i Rød Aroma
I øjeblikket er det sorten Rød Aroma, som madentusiaster kan få fingrene i, når den gode smagsoplevelse skal sikres. Med sin fine syrlighed og stærke karakter er æblet skønt i en rustik råkost eller som et frisk pust i små stykker oven på karrysovsen. Er familien på farten, skaber Rød Aroma glæde på bagsædet, når blodsukkeret er i bund.

Lille guldklump
Når kalenderen siger november, lander det lille charmerende Pigeon-æble i butikkerne. Det ildrøde æble er på grund af sin flotte kulør ofte at finde som indslag i dekorationer, men en enkelt bid afslører en stor smag. Pigeon er fast og spændstigt i skallen, og det har en helt fantastisk nøddeagtig smag. Samtidig har æblet den egenskab, at det ikke bliver brunt så hurtigt, og den kombination gør det lille æble til en farverig og smagfuld ingrediens i salaten. Æblesæsonen byder også på sorter som Belle de Boskoop og Ingrid Marie, der begge er perfekte til æblegrød, i gryderetter eller i kager.

Sensommer
Efterårsstemning med lyng  

Efterårets Calluna lyng fås i farver, der spænder fra dybe rubinrøde nuancer til støvet gammelrosa og hvid. De kræver ikke den store pasning, og holder længe. Ofte vil lyng i udendørs krukker og kurve holde helt frem til adventstid og lyse op, når have og altaner trænger allermest til det.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Æblechutney 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Her får du en ide med æble udviklet af Nethe Plenge, som er kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad. En skøn æble-chutney, som både er skøn til karryretter, svinekød, fjerkræ, ost og fisk.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Krydderurtesalt 

Har du friske krydderurter tilovers, så husk, at du kan få glæde af dem senere ved at fryse eller tørre krydderurterne. Af krydderurter, som fx timian, citronmelisse, salvie, mynte og estragon, kan du også fremstille din egen krydderurtesalt.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Hyldebærsaft 

I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt - og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner. Af de smukke sorte bær, kan du nemlig koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Sensommer
Æblepeberrod - Suveræn til stegt fisk ! 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i mange af efterårets middagsretter. Her får du en ide med æble, udviklet af Nethe Plenge kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Læs mere
Årstidens råvarer
Tyttebærweekend: Her kan du plukke de lækre bær 

'Tyttebærweekend' hedder en over 20 år gamle tradition, der hvert år finder sted i den sidste weekend i august. Så lørdag og søndag den 28. og 29. august skal kurven fattes, for venter der skønne naturoplevelser og hyggelig plukning af naturens lækkerier.

Læs mere
Sensommer
Tid til gode bøger 

Udstyret med en god roman, et lunt tæppe og en varm kop te, forvandles aftner i sofaen til rene energiopladere. I den seneste tid har forlagene været gavmilde med udgivelse af danske kvindelige forfattere. Blandt bestsellerne er blandt andet Elsebeth Egholms ’Som Natten Kender Stjernerne’ og…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Orientalsk pastasalat med sprøde grøntsager 

Fra Lone Kjær, forfatteren til blandt andet 'Sund på den fede måde' kommer en herlig orientalskinspireret pastasalat med friske sensommergrøntsager og oksebøffer i strimler. Det er en salat med stor smag krydret med karry, ingefær, hvidløg, soja, koriander, peanuts og sesamfrø.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kinakål med bagte gulerødder og grønkålspesto 

Kål og rodfrugter er et fantastisk match, når de som her nydes sammen i en smuk, sund og mættende sensommersalat. Opskriften er udviklet af den populære kogebogsforfatter, Lone Kjær, og kan tilberedes med alverdens rodfrugter afhængig af, hvad du har i grøntsagsskuffen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med glaskål og pære  

Sommeren igennem og helt frem til oktober, høstes glaskål og spidskål. De er begge alsidige kål, der er fantastisk delikate grillet eller dampet, men også er helt perfekte i fx en sensommersalat, som hér i en skøn salat med spidskål, glaskål og pære.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^