Kategori: Rejser
Tobago a la Carte
Tobago a la Carte 

De caribiske øer Trinidad og Tobago har nogle af verdens smukkeste strande, krystalklart badevand, jungle og calypsostemning – og så byder øerne også på nogle spændende og anderledes kulinariske oplevelser..

Smag på Caribien
De caribiske øer Trinidad og Tobago har nogle af verdens smukkeste strande, krystalklart badevand, jungle og calypsostemning – og så byder øerne faktisk også på nogle spændende og anderledes kulinariske oplevelser. Køkkenet er en smeltedigel af både afrikanske, indiske, kinesiske, europæiske og latinamerikanske køkkener. Gennem de små øers turbulente historie er alverdens køkkener og specialiteter blevet blandet sammen, og genopstået i sin egen unikke kulinariske stil. En stil, som på mange måder er langt mere interessant end hvad man ellers finder i Caribien.

Lækkerier fra havet
Frisk fisk og skaldyr indgår i stor stil i det caribiske/creolske køkken: Fra store steaks af kingfish, tun, marlin og havaborre til snapper, sværdfisk, flyvefisk, hummer og krabbe. ”Crab & Dumplin” er Tobagos signaturret: Blå krabber kogt i sin egen skal med kokos/karry sauce serveret med dumplings. Man behøver hverken kniv eller gaffel for at nyde retten, for den spises med fingrene - og en god portion tålmodighed. Krabbeskallen knækkes med tænderne, hvorefter man suger det søde krabbekød ud. De små dumplings er gode til at få sikre, at du får al den lækre sovs med. Og husk at have masser af servietter klar til måltidet!

Caribiens kartoffel
På Trinidad og Tobago spiser de lokale den populære rodfrugt dashee ved stort set et hvert lokalt måltid. Rodknolden er for det caribiske køkken, hvad kartoflen er for det danske: en fast del af den lokale kost. Dog er dasheen langt mere nærende end kartoflen. Når dasheen også kaldes ”blue food” er det måske pga. den blå-hvid farve, som knolden får, når den koges. Men udtrykket dækker i dag også over andre lokalt dyrkede grøntsager, som kassava, sødkartoffel, brødfrugt og græskar. I Caribien er man så glad for knolden, at den bruges i både forretter, hovedretter, desserter, drikkevarer og likører. Bladene fra dasheen-knolden, bliver traditionelt kogt med bælgfrugten okra og kokosmælk til Trinidad & Tobago nationalret; callaloo.

Caribisk restemad
Lørdag aften står den, blandt lokale, ofte på en skål cowheel-suppe. Oprindelig blev suppen serveret ved frokosttid, hvor alt fra huset frostboks røg i gryden for at lave et ernæringsmæssigt rigt måltid for familien. Det betød at fryseren var tom og klar til at blive fyldt op igen søndag, når det er markedsdag. I dag er cowheel-, grisehale- , fiskebouillon- og majssuppe blandt de mest populære supper på Tobago. Det er alle så fyldige supper, at man normalt ikke behøver brød til. Er man alligevel lidt brødflov, så er det lokale brød, som bages i traditionelle lerovne, en sand delikatesse.

Til den søde tand
Rå kakao var engang en stor eksportvare på Tobago, så det er ikke overraskende at kakaoen en del af øens madkultur. Cocoa-the nydes til morgenmaden - en drik, som indeholder revet kakao, muskatnød, kanel og sukker. Drikken blandes med kondenseret mælk og vand og koges. Til Cocoa-the serveres brød eller coconut bake, et brød uden gær, sødet med revet kokosnød.
Har man en sød tand, så bør man lægge vejen forbi Crown Point, hvor mange boder sælger traditionelle søde sager. Den mest berømte slik er Tobago Bene Ball, som er sprøde sukkerbolde lavet af melasse og sesamfrø. Delikatessen er en af de mange specialiteter, som er formet af Tobagos afrikanske efterkommere, således er ”bene” et vestafrikanske ord for sesamfrø.
Små pink og hvide sukkerkager er også populære. De er fremstillet af revet kokos, sukker og frugtfarve, er hvinende søde, men en favorit hos skolebørnene på Tobago.
En anden populær sød sag er "Pone", som er en våd kage lavet af rodfrugten kassava og krydret med muskatnød. Den siges at være af indianske oprindelse og retten kan minde lidt om kan minde om brødbudding.

Vil du opleve Tobago's kulinariske eventyr og smage lidt på det kreolske køkken, så arrangerer bla. Apollo Rejser, Albatros Travel og Nyhavn Rejser fly og hotel til Tobago.

Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Livsstilsmesser
Rejsemesse - Ferie for Alle 2022 

Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^