Kategori: Rejser

Skjulte gebyrer på hævekort i udlandet

Skjulte gebyrer på hævekort i udlandet 

Danskerne betaler millioner i gebyrer årligt uden at vide det ...

Danskerne betaler adskillige gebyrer, hver gang vi bruger hævekortet i udenlandske butikker og bankautomater. Det koster os hvert år millioner af kroner, uden at vi selv er klar over det. For mange af gebyrerne fremgår hverken på kvitteringer eller bankudskrifter, og det holdes dermed skjult for forbrugerne at både banken, PBS og de udenlandske butikker tager en bid af kagen. Det viser en ny undersøgelse. Gebyrerne skal frem i lyset, mener ekspert ...

Danskerne kender ikke til skjulte gebyrer
Danskerne benytter flittigt deres hævekort, når de rejser i udlandet, men skjulte gebyrer kan hurtigt gøre det til en dyr fornøjelse. Det viser en ny undersøgelse foretaget af FOREX Bank.
Alene i årets første fire måneder, har danskerne, ifølge PBS, brugt deres VISA/Dankort 15,5 mio. gange i udlandet. Alligevel har vi ingen idé om, hvad det reelt koster os i gebyrer, for kun få ved, at både banken, PBS og de udenlandske butikker tager en bid af kagen, hver gang vi bruger kortet.
Det er især gebyrerne til PBS, der er stiftet af de danske banker, som snyder danskerne. Hverken på kvitteringer eller bankudskrifter fremgår det, at en del af pengene går til PBS, og gebyret skjules i kursen på det beløb, som trækkes fra vores bankkonto.
9 ud af 10 danskere (89 pct.) er således ikke klar over, at vi betaler gebyrer til PBS, når vi svinger kortet i udlandet, og mere end hver tredje (34 pct.) tror fejlagtigt, at det er helt gratis at bruge kortet i udenlandske butikker. Men faktisk betaler danskerne mindst 790 mio. kr. årligt i kortgebyrer på udlandsrejser.

Gebyrerne skal frem i lyset
Jacob Dahl Rendtorff, der er lektor ved Virksomhedsstudier på Roskilde Universitet, mener at gebyrerne skal frem i lyset:
"Det er alarmerende at så få forbrugere er klar over, at det ikke er gratis at bruge hævekortet i udlandet. Det tyder på at der ikke informeres tilstrækkeligt om de mange gebyrer. Selvfølgelig skal banken og PBS tjene penge, men forbrugerne har krav på bedre oplysning på området så gebyrerne bliver mindre uigennemskuelige."

Undgå gebyrer i udlandet
Som forbruger kan man ikke helt undgå de mange gebyrer, hvis man betaler med kort i udlandet, men der er dog visse ting man kan gøre, for at mindske udgiften til gebyrer. Jacob Dahl Rendtorff fortæller:
"Hvis man som forbruger vil undgå at betale så meget i gebyrer, kan man for det første overveje at hæve større beløb ad gangen for at undgå det engangsgebyr, som banken pålægger, når man hæver penge i udenlandske hæveautomater. For det andet kan man overveje at hæve pengene hjemmefra, for PBS-gebyret på 1-1,5 % kan man desværre ikke undgå, når man bruger sit hævekort i udlandet."

Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Rejser
Rejsemesse  

På årets rejsemesse venter der inspiration til unge, ældre, familier, singler og par inden for næsten enhver form for rejse. Hvad enten du drømmer om; safari i Afrika, storbyferie i New York, fiskeeventyr i Canada, krydstogt, cykelrejser, spa-ferie i Europa, bryllupsrejse i Caribien, dykkerferie på…

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Rejser
Smålands vilde Vesten  

I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

Læs mere
Rejser
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby 2022 

Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 78 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

Læs mere
Sommer
Skal du også holde sommerferie i Danmark? 

Danmark er dejlig om sommeren. Og det faktum lader ikke til at være gået danskernes næse forbi. Op mod halvdelen af os holder en eller flere ferier i Danmark i løbet af året, og i sommerferien gerne i områder tæt på strand og natur, på en campingplads, i et feriehus eller hos familie og venner. Når…

Læs mere
Rejser
De bedste rejsemål for foodies 

For rigtig mange rejsende er den lokale mad en stor og vigtig del af rejseoplevelsen. Ikke mindst den yngre generation synes at sætte lighedstegn mellem gode rejseoplevelser og mad. Ifølge en ny undersøgelse vælger næsten to tredjedele af de unge 'foodies' deres feriedestination ud fra hvilke…

Læs mere
Rejser
Oplev midnatssolen 

Den nordiske sommerferiesæson begynder til sankthans i juni, og her samles folk i hele Norden for at fejre solhverv. Mange nordiske traditioner er forbundet med Johannes Døberens fødselsdag og med mere verdslige markeringer som sankthansbål og majstang på linje med sæsonens lokale fristelser til…

Læs mere
Rejser
Pas på biller i bagagen  

Det kan være fristende at tage eksotiske planter med hjem fra ferien, men det kan både være skadeligt for naturen og forbudt at bringe planterne til Danmark. For selvom det i mange tilfælde kan være fuldt lovligt, og selvom planten ser sund og rask ud, kan det få store konsekvenser både for dansk…

Læs mere
Rejser
Et lækkert, lille spaophold 

Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til i efteråret. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^