Kategori: Rejser

Skjulte gebyrer på hævekort i udlandet

Skjulte gebyrer på hævekort i udlandet 

Danskerne betaler millioner i gebyrer årligt uden at vide det ...

Danskerne betaler adskillige gebyrer, hver gang vi bruger hævekortet i udenlandske butikker og bankautomater. Det koster os hvert år millioner af kroner, uden at vi selv er klar over det. For mange af gebyrerne fremgår hverken på kvitteringer eller bankudskrifter, og det holdes dermed skjult for forbrugerne at både banken, PBS og de udenlandske butikker tager en bid af kagen. Det viser en ny undersøgelse. Gebyrerne skal frem i lyset, mener ekspert ...

Danskerne kender ikke til skjulte gebyrer
Danskerne benytter flittigt deres hævekort, når de rejser i udlandet, men skjulte gebyrer kan hurtigt gøre det til en dyr fornøjelse. Det viser en ny undersøgelse foretaget af FOREX Bank.
Alene i årets første fire måneder, har danskerne, ifølge PBS, brugt deres VISA/Dankort 15,5 mio. gange i udlandet. Alligevel har vi ingen idé om, hvad det reelt koster os i gebyrer, for kun få ved, at både banken, PBS og de udenlandske butikker tager en bid af kagen, hver gang vi bruger kortet.
Det er især gebyrerne til PBS, der er stiftet af de danske banker, som snyder danskerne. Hverken på kvitteringer eller bankudskrifter fremgår det, at en del af pengene går til PBS, og gebyret skjules i kursen på det beløb, som trækkes fra vores bankkonto.
9 ud af 10 danskere (89 pct.) er således ikke klar over, at vi betaler gebyrer til PBS, når vi svinger kortet i udlandet, og mere end hver tredje (34 pct.) tror fejlagtigt, at det er helt gratis at bruge kortet i udenlandske butikker. Men faktisk betaler danskerne mindst 790 mio. kr. årligt i kortgebyrer på udlandsrejser.

Gebyrerne skal frem i lyset
Jacob Dahl Rendtorff, der er lektor ved Virksomhedsstudier på Roskilde Universitet, mener at gebyrerne skal frem i lyset:
"Det er alarmerende at så få forbrugere er klar over, at det ikke er gratis at bruge hævekortet i udlandet. Det tyder på at der ikke informeres tilstrækkeligt om de mange gebyrer. Selvfølgelig skal banken og PBS tjene penge, men forbrugerne har krav på bedre oplysning på området så gebyrerne bliver mindre uigennemskuelige."

Undgå gebyrer i udlandet
Som forbruger kan man ikke helt undgå de mange gebyrer, hvis man betaler med kort i udlandet, men der er dog visse ting man kan gøre, for at mindske udgiften til gebyrer. Jacob Dahl Rendtorff fortæller:
"Hvis man som forbruger vil undgå at betale så meget i gebyrer, kan man for det første overveje at hæve større beløb ad gangen for at undgå det engangsgebyr, som banken pålægger, når man hæver penge i udenlandske hæveautomater. For det andet kan man overveje at hæve pengene hjemmefra, for PBS-gebyret på 1-1,5 % kan man desværre ikke undgå, når man bruger sit hævekort i udlandet."

Skønhed & Pleje
Japanske baderitualer: Tradition og velvære i hjertet af kulturen 

I Japan er spa ritualer mere end blot en måde at rense kroppen på; de er en dybt forankret del af kulturen, hvor tusinde års gamle skikke og traditioner holdes i hævd. Disse ritualer udøves især i de traditionelle badehuse, kendt som 'sentos', der ikke kun fungerer som badeanstalter, men som steder…

Læs mere
Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Vigtige tips til forsikringer for vinterferie i bil
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Rejser
Rejsemesse  

På årets rejsemesse venter der inspiration til unge, ældre, familier, singler og par inden for næsten enhver form for rejse. Hvad enten du drømmer om; safari i Afrika, storbyferie i New York, fiskeeventyr i Canada, krydstogt, cykelrejser, spa-ferie i Europa, bryllupsrejse i Caribien, dykkerferie på…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^