Kategori: Rejser
Sensommer-tur til sejerø
Sensommer-tur til sejerø  

Danmark har over 500 øer – en af dem hedder Sejerø ...

Danmark har over 500 øer – en af dem hedder Sejerø ...

Sejerø midt ude i bugten med samme navn kan ikke prale med at være trendy og smart som Samsø. Den har heller ikke Læsøs eller Anholts ”alene i verden beliggenhed”, da man kan se fastland fra flere sider af øen. Ydermere måler den kun to gange 12 kilometer, så man kan heller ikke opdage nye sider og steder, hvis besøget strækker sig udover en weekend.

Alligevel er det værd at tage færgen fra Havnsø i Vestsjælland og stævne ud til Valdemars Sejrs gamle besiddelse, for både dyreliv og natur er helt unikke.

Her er masser af rådyr, harer og fritgående gæs og høns. De har nemlig ikke nogle naturlige fjender, da Mikkel Ræv og andre rovdyr ikke findes og ikke er velkomne på øen. Den lille sjældne, kulsorte alkefugl med de røde ben, tejsten, yngler ligeledes her som et af de eneste steder i Danmark.
Og det med den unikke natur, gælder også, når ganen og maven skal forkæles. I hvert fald, hvis man lægger vejen forbi Spisehuset, som bliver drevet af tilflytterne fra København, Ulla og Rasmus. Deres fantastiske menuer er baseret udelukkende på kød, grøntsager og urter fra øen.
- Kvaliteten på råvarerne her gør ganske enkelt hele forskellen, fortæller Ulla, mens hun serverer en hjemmelavet mælkebøttesnaps til osten fra et lokalt mejeri.
Parret driver, foruden deres spisehus, også ferielejligheder/kursuscenter, hvor forkælelse og maden er i højsædet, om man er på ferie/overnatning med familien eller dagskursus/weekendkonference med firmaet.

Hestevognstur rundt på øen, natursafari på Revet, bliv dus med en ko og ét besøg på Sejerø Fyret er aktiviteter, som ungerne vil synes om.

Gallerier, gavebutikker og sågar et lokalt museum med gamle købmandsvarer er ligeledes gode besøgsmuligheder, hvis den danske sensommer skulle vise sig fra den våde side, som den i øvrigt ofte gør - også på Samsø, Læsø og Anholt.

Nyttige info:
Færgeoverfarten med eller u/bil 59590018. Onlinebooking: www.faergevest.dk
Sejerø Spisehus og kursuscenter 59590511
Sejerø Kro 59590203
Cykeludlejning: 59590291
Sejerø Golfbane (pay&play 9 huller) 61339745
Bed&Breakfast 59590007
Sejerø Camping 59590138

Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Livsstilsmesser
Rejsemesse - Ferie for Alle 2022 

Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^