Oslo er nordens mest besøgte storby

Kategori: Rejser

Oslo er nordens mest besøgte storby

Oslo er nordens mest besøgte storby 

Stockholm er danskernes nordiske storbyfavorit, men Oslo er den nordiske storby, uden for Danmark, som flest danskere har besøgt.

Stockholm er danskernes nordiske storbyfavorit i norden, men Oslo er den nordiske storby, uden for Danmark, som flest danskere har besøgt.
Det er specielt den norske gæstfrihed og
naturoplevelserne, der tiltrækker danskerne. Stockholm vinder dog danskernes gunst, når det handler om shopping og kultur, mens Helsinki ikke rigtigt rykker i danskerne. Det viser ny undersøgelse for DFDS Seaways.

Holmenkollen, Nobel og Operahus
Oslo er den by i Norden, som flest danskere på et tidspunkt i deres liv har besøgt. Således har 69 pct. oplevet Norges hovedstad. Næsten lige så mange har været på besøg i Malmø, hver anden har besøgt Göteborg, og 44 pct. har været i Stockholm, mens kun 20 pct. af danskerne har sat fod i Helsinki.

Overraskende Oslo
At Oslo er så populær blandt danskerne kommer bag på en af de rejsearrangører, der transporterer en del af de besøgende til Oslo.
”Vi kan naturligvis sagtens se åbenlyse fordele ved at besøge Oslo. Men vi er overraskede over, at så mange danskere alligevel har besøgt Oslo. Når vi dog ser på, at vi, som blot en af rejseudbyderne, transporterede 125.000 danskere til Oslo sidste år, så giver det alligevel god mening,” fortæller Kim Heiberg, Landechef for DFDS Seaways.

Her et udpluk af svar fra undersøgelsen..:

Bedst til naturoplevelser
Oslo 51 %
Stockholm 21 %
Helsinki 15 %
Göteborg 9 %
Malmø 4 %

Bedst til gæstfrihed
Oslo 43 %
Stockholm 19 %
Malmø 19 %
Göteborg 14 %
Helsinki 6 %

Bedst til mad
Stockholm 40 %
Malmø 21 %
Oslo 18 %
Göteborg 15 %
Helsinki 6 %

Bedst til kultur
Stockholm 55 %
Oslo 19 %
Malmø 12 %
Göteborg 10 %
Helsinki 5 %


Kilde:
Undersøgelse foretaget for DFDS Seaways blandt 1.484 danskere i marts 2012

Rejser
Smålands vilde Vesten  

I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

Læs mere
Rejser
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby 2022 

Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 78 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

Læs mere
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver 

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Sommer
Skal du også holde sommerferie i Danmark? 

Danmark er dejlig om sommeren. Og det faktum lader ikke til at være gået danskernes næse forbi. Op mod halvdelen af os holder en eller flere ferier i Danmark i løbet af året, og i sommerferien gerne i områder tæt på strand og natur, på en campingplads, i et feriehus eller hos familie og venner. Når…

Læs mere
Rejser
De bedste rejsemål for foodies 

For rigtig mange rejsende er den lokale mad en stor og vigtig del af rejseoplevelsen. Ikke mindst den yngre generation synes at sætte lighedstegn mellem gode rejseoplevelser og mad. Ifølge en ny undersøgelse vælger næsten to tredjedele af de unge 'foodies' deres feriedestination ud fra hvilke…

Læs mere
Rejser
Oplev midnatssolen 

Den nordiske sommerferiesæson begynder til sankthans i juni, og her samles folk i hele Norden for at fejre solhverv. Mange nordiske traditioner er forbundet med Johannes Døberens fødselsdag og med mere verdslige markeringer som sankthansbål og majstang på linje med sæsonens lokale fristelser til…

Læs mere
Rejser
Pas på biller i bagagen  

Det kan være fristende at tage eksotiske planter med hjem fra ferien, men det kan både være skadeligt for naturen og forbudt at bringe planterne til Danmark. For selvom det i mange tilfælde kan være fuldt lovligt, og selvom planten ser sund og rask ud, kan det få store konsekvenser både for dansk…

Læs mere
Rejser
Et lækkert, lille spaophold 

Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til i efteråret. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krebsegilde - en traditionsrig sensommerfest i Sverige 

Når sommeren går på held, venter der en herlig oplevelse i Sverige. For det er nu man kan opleve en af svenskernes mest markante traditioner: Krebsegildet eller 'kräftskiva', som det hedder på svensk. Krebsegildet er en traditionsrig sensommerfest i Sverige, hvor familier og venner samles om bordet…

Læs mere
Rejser
Nordisk lykke - World Happiness Report 2021 

Ifølge World Happiness Report er de nordiske lande blandt de lykkeligste i verden – de ligger faktisk på Top 10-listen, med Finland som topscorer. Herefter kommer Island, hvorefter Danmark brillierer på tredjepladsen.

Se hele listen.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^