Kategori: Rejser
Oslo er nordens mest besøgte storby
Oslo er nordens mest besøgte storby 

Stockholm er danskernes nordiske storbyfavorit, men Oslo er den nordiske storby, uden for Danmark, som flest danskere har besøgt.

Stockholm er danskernes nordiske storbyfavorit i norden, men Oslo er den nordiske storby, uden for Danmark, som flest danskere har besøgt.
Det er specielt den norske gæstfrihed og
naturoplevelserne, der tiltrækker danskerne. Stockholm vinder dog danskernes gunst, når det handler om shopping og kultur, mens Helsinki ikke rigtigt rykker i danskerne. Det viser ny undersøgelse for DFDS Seaways.

Holmenkollen, Nobel og Operahus
Oslo er den by i Norden, som flest danskere på et tidspunkt i deres liv har besøgt. Således har 69 pct. oplevet Norges hovedstad. Næsten lige så mange har været på besøg i Malmø, hver anden har besøgt Göteborg, og 44 pct. har været i Stockholm, mens kun 20 pct. af danskerne har sat fod i Helsinki.

Overraskende Oslo
At Oslo er så populær blandt danskerne kommer bag på en af de rejsearrangører, der transporterer en del af de besøgende til Oslo.
”Vi kan naturligvis sagtens se åbenlyse fordele ved at besøge Oslo. Men vi er overraskede over, at så mange danskere alligevel har besøgt Oslo. Når vi dog ser på, at vi, som blot en af rejseudbyderne, transporterede 125.000 danskere til Oslo sidste år, så giver det alligevel god mening,” fortæller Kim Heiberg, Landechef for DFDS Seaways.

Her et udpluk af svar fra undersøgelsen..:

Bedst til naturoplevelser
Oslo 51 %
Stockholm 21 %
Helsinki 15 %
Göteborg 9 %
Malmø 4 %

Bedst til gæstfrihed
Oslo 43 %
Stockholm 19 %
Malmø 19 %
Göteborg 14 %
Helsinki 6 %

Bedst til mad
Stockholm 40 %
Malmø 21 %
Oslo 18 %
Göteborg 15 %
Helsinki 6 %

Bedst til kultur
Stockholm 55 %
Oslo 19 %
Malmø 12 %
Göteborg 10 %
Helsinki 5 %


Kilde:
Undersøgelse foretaget for DFDS Seaways blandt 1.484 danskere i marts 2012

Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Livsstilsmesser
Rejsemesse - Ferie for Alle 2022 

Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^