Kategori: Rejser
Kvinder lider mest af flyskræk
Kvinder lider mest af flyskræk 

Svedige hænder, ubehag i kroppen og hjertebanken afholder mere end 175.000 danskere fra at rejse med fly, når de skal på ferie. Især kvinder er bange for at flyve ...

Hver femte dansker er usikker og bange, når der er ombordstigning på flyet. Denne frygt afholder mere end 175.000 danskere fra at rejse med fly, når de skal på ferie, og de planlægger således ferien med bus, bil eller tog i stedet. Mere end 80.000 danskerne fravælger sågar destinationer, de drømmer om at besøge, fordi de ikke ønsker at se deres flyskræk i øjnene. Dette viser en undersøgelse fra hoteleksperten Hotels.com blandt 1.495 danskere.

Kvinder er bange for at flyve
Mens størstedelen af de danske mænd tilsyneladende kan læne sig trygt tilbage i flysædet og nyde rejsen, en god film og servicen på flyet, er kvinder i højere grad plaget af svedige hænder, ubehag og katastrofetanker, når de stiger ombord på flyet.
Ifølge undersøgelsen lider 28 pct. af de danske kvinder nemlig af flyskræk, mens dette kun gør sig gældende for 14 pct. af mændene. 3 pct. af de danske kvinder lider så meget af flyskræk, at det afholder dem i at rejse steder hen, som de kun kan komme til med fly.
Noget tyder ligeledes på, at folk fra Region Sjælland lider oftere af flyskræk end folk fra andre regioner. Hver fjerde sjællænder (26 pct.) mærker således ubehag, når de sætter sig tilrette i flysædet, mens kun 16 pct. lider af nordjyderne lider af flyskræk.

Unge er mere bange for at flyve end ældre
Undersøgelsen viser også, at de unge tilsyneladende ikke er så frygtløse, som man ellers ofte antager. Næsten hver tredje (32 pct.) dansker under 20 år lider nemlig af flyskræk og er dermed mere angste for at gå ombord på flyet end de ældre.Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Livsstilsmesser
Rejsemesse - Ferie for Alle 2022 

Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^