Nye plejende vinterfavoritter
Dameur Bering Classic
Stribet sengetøj
Spisebordsstole til Sverige
Kategori: Rejser
Krydstogt i det græske øhav

Et krydstogt i det græske øhav bringer dig til solrige øer omgivet af krystalklart vand, spændende arkitektur og historiske oldtidsminder...

Et krydstogt i det græske øhav bringer dig til solrige øer omgivet af krystalklart vand, spændende arkitektur og historiske oldtidsminder. Men før ruten lægges, er det vigtigt at vide lidt om de mange forskellige øer.

Kigger man på et kort over færgeruterne i det græske øhav, kan man godt blive en smule rundtosset. Stregerne går nemlig på kryds og tværs af de omkring 2.000 øer fra Det Joniske Hav i vest til Det Ægæiske Hav og Tyrkiet i øst, hvor kun hundrede øer er beboede. Udover færgerne sejler der et hav af flyverbåde og krydstogtskibe i øhavet.

I de senere år er der kommet tryk på krydstogtskibenes sejlads. Mange krydstogtsgæster, der tidligere sejlede langs de italienske og franske rivieriaer i det vestlige Middelhav, foretrækker i dag det østlige Middelhav eller Det Ægæiske Hav med små øsamfund, hvor indbyggerne lever et stille liv.

Inden man bestiller et krydstogt, er det en idé at kunne adskille de syv forskellige øgrupper: De Joniske Øer; der er de mest frodige, med dybe olivenlunde, frodige skove og solmodne vindruer. De Nordøst-Ægæiske Øer; der er de syv største øer i Ægæerhavet. Sporaderne, der er kendetegnet ved pinjeklædte bjerge, marker og en frodig fauna, der minder meget om De Joniske Øer. De mindre frugtbare Kykladerne, hvis farvand er det mest yndede område for krydstogter. De Dokanesiske Øer tæt ved Tyrkiet og De Saronesiske Øer ud for Peloponnes på fastlandet.

Endelig den største og mest populære ø af alle græske øer, Kreta, som er 275 km lang, 56 km bred og hovedsagligt består af kalkstensbjerge på op til 2456 meter, frugtbare dale og kystsletter. Der er 300 dages garanteret solskin om året, så afslapning på strandene er en god mulighed, men De kan også udforske ruinerne efter nogle af Europas ældste civilisationer. Vintrene er så strenge vintre inde på øen, at det er muligt at stå på ski.

Mykonos
Kykladerne indeholder alt det, der kendetegner de græske øer – bjerglandskaber med hvidmalede landsbyer, strande og azurblåt hav. Den meget populære ø Mykonos er dyrere end andre øer. Mange fortaber sig i nattelivet og shopping i smarte butikker, men man bør absolut tage på ekskursion til de arkæologiske rester af det gamle Delos, en lille ø fuld af historie og unikke mosaikker.
Mykonos er en forholdsvis lille ø, som man hurtig kan overskue. Den er blot 85 kvadratkilometer, men har hele 45 strande. Dem på sydkysten er bedst, for her er der læ. Det kan anbefales at tage en af de små både, der sejler i fast rutefart til strandene længere mod øst: Paranga, Paradise Beach, Super Paradise og Elia, som alle er fantastiske strande.
På nordkysten, hvor vinden kan være ganske voldsom, er der en livlig trafik af windsurfing på havet, og her er det helt klart det yngre publikum, der finder vej.

Naxos
Naxos har frodige grønne dale, smukke strande, byzantinske kirker og Apollo-templet i Hora. Her på den største ø i Kykladerne, der er på størrelse med Bornholm, er der en del at se, så en tur rundt med jeep eller bil er en god idé. Jeepen kan være at foretrække, da der er en hel del bjerge og ujævne veje, der er hårde for en almindelig bil. De mest lækre strande finder man ved Agios Prokopios og Agia Anna, hvor vandet er krystalklart, men også lidt længere sydpå er der godt at bade. Halki er en typisk pittoresk landsby og hjemsted for destilleriet Vallindras, hvor man fremstiller Kitron, en sød alkoholisk drink fremstillet af citron.

Santorini
Fra havet kan man se husene, der klynger sig til kanterne af klipperne, og bag havnen er der en leben og larm fra magre æsler, der trækker forventningsfulde turister op af de 580 trin til øens hovedby Firá eller Thíra.
Æseldrivere balancerer sig igennem byen, og når man passerer den smukke kuppelformede kirke, Agíou Míná, har man igen frit udsyn ned over byen til de mange hvidkalkede hoteller og restauranter, som sirligt er hugget ind i de vulkanske klipper. Hovedbyen, som næsten blev jævnet med jorden i 1956 af et jordskælv, er i dag lige så myteomspundet som resten af øen, da fortidens historikere udpegede Santorín som det tabte kongerige, Atlantis.

Lesbos
Lesbos er den tredjestørste græsk ø og hører til den Nordøst-Ægæiske øgruppe.
Hovedbyen hedder Mytilini, og bortset fra en livlig handelsgade gør man sig selv en stor tjeneste ved hurtigt at tage væk fra den støjende by. Tag i stedet til Skala Eressos, en lille by i vest, tre timers kørsel over stok og sten gennem det næsten Star Wars-agtige bjerglandskab, der udgør en del af Lesbos.
Når turen er overstået, kan man glæde sig over, at her ikke er mange øl-tyskere eller pølse-danskere.

Kos
Kos, der ligger i den Dodekanesiske øgruppe, er charterturisternes foretrukne græske ø og er stadig en af de mest besøgte. Det ændrer dog ikke på, at øen har en flot natur og nogle dejlige strande.
Hippókrates, den moderne lægevidenskabs fader, blev født på Kos, og i Kos by kan man se det platantræ, som han sad under, mens han underviste sine elever cirka år 500 f. Kr. Mange siger godt nok, at det var et helt andet sted, han underviste, og at platantræet ikke er mere end 800-1.000 år gammelt. Hvis man vil mærke mere til historiens vingesus, kan man tage fire kilometer uden for byen til Asklepion. Her ligger ruinerne af en helbredende institution, forløberen for vore dages hospitaler.

Alonissos
Alonissos er en ganske lille fredelig ø i øgruppen Sporaderne lidt nordøst for Athen. Den gamle Alonissos by blev nærmest jævnet med jorden ved et jordskælv i 1965, så derefter flyttede beboerne ned i havnebyen Patitiri, som voksede gevaldigt.
Der er en lille bus på øen. Den kører primært mellem Patitiri og den gamle Alonissos by. Men en gang om dagen kører den til Steni Vala - et lille fiskerleje et stykke op ad østkysten. For den forjagede dansker, der trænger til at slappe helt af, er Alonissos den ideelle ø.

Lefkas
Lefkas er en meget grøn og frodig ø i den Joniske øgruppe. Vejene er rimeligt gode, så øen er vældig egnet til selv at køre rundt på. Den er forbundet med fastlandet med en lille bro, så der er også god mulighed for udflugter der.
Den lille ø Scorpios blev købt af den stenrige skibsreder Onassis og er stadig ejet af familien. Man kan sejle derud med turbåde fra byen Nidri. Porto Katsiki er øens bedste strand, men desværre er den kun tilgængelig med båd. Trænger man til fred, kan man fra Nidri sejle til øen Meganissi og nyde den hyggelige by og den fine strand.

Rejser
Derfor peger Lonely Planet på Wales

Der er noget særligt betagende over Wales. Storslåede græsklædte bjerge, skrænter og dybe slugter, hundredevis af gamle borgruiner og fæstningsanlæg, og landsbyer med sære navne som Blaenau Ffestiniog, Cwmaman, Hay-on-Wye, Pontarddulais, Llanfairpwllgwyngyll og Abercwmboi. Wales emmer af eventyr og...

Læs mere
Rejser
Hvad bliver årets favoritdestinationer?

Nu er der nok ikke nogen tvivl om, at når det kommer til oversøiske rejsemål, vil USA og Thailand igen i år toppe listen over danskernes favoritdestinationer. Men spørger man Lonely Planet, der udgiver verdens mest læste rejsebøger, hvilke destinationer de mener fortjener særlig opmærksomhed i 2017,...

Læs mere
Rejser
Her finder du årets rejse!

Tracking i Himalaya, shopping i New York, dykning i havet ved Maldiverne, flodsejlads gennem Amazonas jungle, rundrejse i Californien. Uanset hvilken del af verden du drømmer om at besøge, og uanset hvilken form for rejse du foretrækker, så vil du med stor sandsynlighed kunne finde inspiration på...

Læs mere
Rejser
Charterselskab: Mere end hver tredje foretrækker charter

Meget er sket i charterbranchen siden det første charterfly lettede fra Danmark med kurs mod Mallorca i 1953. Men skal man tro et af Danmarks største charterselskaber, så er charterrejser lige så hot i dag, som det var dengang. Ifølge rejsebureauet Apollo er ferieformen med årene faktisk blevet en...

Læs mere
Rejser
Colombia

Årtiers borgerkrig og voldskriminalitet afholdte i mange år selv de mest hærdede fra at rejse i Colombia. I dag er Colombia forandret, og Lonely Planet fremhæver Colombia for dets levende kultur, natur og gæstfrihed. Års stædige kamp for fred, udmundede sidste år i en fredsaftale, der satte punktum...

Læs mere
Rejser
Finland

I år fejrer finnerne 100 års uafhængighed, og det vil, ifølge Visit Finland, blive fejret med stribevis af arrangementer, koncerter, kulinariske events, saunaaftener og udstillinger. Men jubilæumsårets mange kulturelle arrangementer, er kun en del af årsagen til, at Finland er landet på Lonely...

Læs mere
Rejser
Canada

Når Canada, med dets unge, energiske leder, Justin Trudeau, i spidsen, indtager førstepladsen over Lonely Planets favoritdestinationer i 2017, så skyldes det blandt andet de storslåede naturoplevelser, der venter rejsende, der vil opleve Canadas endeløse vildmark. Men Canada fremhæves også for deres...

Læs mere
Rejser
Storbyrejser og danske destinationer hitter i efterårsferien

Danskerne ser ud til at holde efterårsferie i verdens storbyer, men ferien står også i det danske efterårs tegn. Dugfriske tal fra hoteleksperten Hotels.com™ peger på, at mange danskere planlægger at holde ferie i storbyer verden over – og selvfølgelig er vores egen hovedstad en af...

Læs mere
Rejser
Danske hoteller hitter

Der er vist ingen tvivl om, at der er mange steder i verden, hvor solen skinner mere end i Danmark, og hvor somrene ikke drukner i regn. Men hvis man spørger danskerne, behøver du hverken medbringe dit rødbedefarvede pas eller din parlør for at få et godt hotelophold.

Læs mere
Rejser
Ring 1812 hvis du påkører dyr i sommertrafikken

Sommertid er lig travlhed i Dyrenes Vagtcentral, der hver dag tager imod op til 700 opkald fra danskere, der rapporterer om dyr i nød. Men Vagtcentralen oplever stadig, at ikke alle ved, hvem der skal kontaktes hvornår i forbindelse med påkørsler.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kosttilskud til PMS: Virker det?

Kosttilskud til PMS: Virker det?

Møbler i Sverige

Møbler i Sverige

Spisebordsstole til Sverige

Spisebordsstole til Sverige

Dameur Bering Classic

Dameur Bering Classic

Nye Bøger
^