Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Kategori: Rejser
Krydstogt i det græske øhav

Et krydstogt i det græske øhav bringer dig til solrige øer omgivet af krystalklart vand, spændende arkitektur og historiske oldtidsminder...

Et krydstogt i det græske øhav bringer dig til solrige øer omgivet af krystalklart vand, spændende arkitektur og historiske oldtidsminder. Men før ruten lægges, er det vigtigt at vide lidt om de mange forskellige øer.

Kigger man på et kort over færgeruterne i det græske øhav, kan man godt blive en smule rundtosset. Stregerne går nemlig på kryds og tværs af de omkring 2.000 øer fra Det Joniske Hav i vest til Det Ægæiske Hav og Tyrkiet i øst, hvor kun hundrede øer er beboede. Udover færgerne sejler der et hav af flyverbåde og krydstogtskibe i øhavet.

I de senere år er der kommet tryk på krydstogtskibenes sejlads. Mange krydstogtsgæster, der tidligere sejlede langs de italienske og franske rivieriaer i det vestlige Middelhav, foretrækker i dag det østlige Middelhav eller Det Ægæiske Hav med små øsamfund, hvor indbyggerne lever et stille liv.

Inden man bestiller et krydstogt, er det en idé at kunne adskille de syv forskellige øgrupper: De Joniske Øer; der er de mest frodige, med dybe olivenlunde, frodige skove og solmodne vindruer. De Nordøst-Ægæiske Øer; der er de syv største øer i Ægæerhavet. Sporaderne, der er kendetegnet ved pinjeklædte bjerge, marker og en frodig fauna, der minder meget om De Joniske Øer. De mindre frugtbare Kykladerne, hvis farvand er det mest yndede område for krydstogter. De Dokanesiske Øer tæt ved Tyrkiet og De Saronesiske Øer ud for Peloponnes på fastlandet.

Endelig den største og mest populære ø af alle græske øer, Kreta, som er 275 km lang, 56 km bred og hovedsagligt består af kalkstensbjerge på op til 2456 meter, frugtbare dale og kystsletter. Der er 300 dages garanteret solskin om året, så afslapning på strandene er en god mulighed, men De kan også udforske ruinerne efter nogle af Europas ældste civilisationer. Vintrene er så strenge vintre inde på øen, at det er muligt at stå på ski.

Mykonos
Kykladerne indeholder alt det, der kendetegner de græske øer – bjerglandskaber med hvidmalede landsbyer, strande og azurblåt hav. Den meget populære ø Mykonos er dyrere end andre øer. Mange fortaber sig i nattelivet og shopping i smarte butikker, men man bør absolut tage på ekskursion til de arkæologiske rester af det gamle Delos, en lille ø fuld af historie og unikke mosaikker.
Mykonos er en forholdsvis lille ø, som man hurtig kan overskue. Den er blot 85 kvadratkilometer, men har hele 45 strande. Dem på sydkysten er bedst, for her er der læ. Det kan anbefales at tage en af de små både, der sejler i fast rutefart til strandene længere mod øst: Paranga, Paradise Beach, Super Paradise og Elia, som alle er fantastiske strande.
På nordkysten, hvor vinden kan være ganske voldsom, er der en livlig trafik af windsurfing på havet, og her er det helt klart det yngre publikum, der finder vej.

Naxos
Naxos har frodige grønne dale, smukke strande, byzantinske kirker og Apollo-templet i Hora. Her på den største ø i Kykladerne, der er på størrelse med Bornholm, er der en del at se, så en tur rundt med jeep eller bil er en god idé. Jeepen kan være at foretrække, da der er en hel del bjerge og ujævne veje, der er hårde for en almindelig bil. De mest lækre strande finder man ved Agios Prokopios og Agia Anna, hvor vandet er krystalklart, men også lidt længere sydpå er der godt at bade. Halki er en typisk pittoresk landsby og hjemsted for destilleriet Vallindras, hvor man fremstiller Kitron, en sød alkoholisk drink fremstillet af citron.

Santorini
Fra havet kan man se husene, der klynger sig til kanterne af klipperne, og bag havnen er der en leben og larm fra magre æsler, der trækker forventningsfulde turister op af de 580 trin til øens hovedby Firá eller Thíra.
Æseldrivere balancerer sig igennem byen, og når man passerer den smukke kuppelformede kirke, Agíou Míná, har man igen frit udsyn ned over byen til de mange hvidkalkede hoteller og restauranter, som sirligt er hugget ind i de vulkanske klipper. Hovedbyen, som næsten blev jævnet med jorden i 1956 af et jordskælv, er i dag lige så myteomspundet som resten af øen, da fortidens historikere udpegede Santorín som det tabte kongerige, Atlantis.

Lesbos
Lesbos er den tredjestørste græsk ø og hører til den Nordøst-Ægæiske øgruppe.
Hovedbyen hedder Mytilini, og bortset fra en livlig handelsgade gør man sig selv en stor tjeneste ved hurtigt at tage væk fra den støjende by. Tag i stedet til Skala Eressos, en lille by i vest, tre timers kørsel over stok og sten gennem det næsten Star Wars-agtige bjerglandskab, der udgør en del af Lesbos.
Når turen er overstået, kan man glæde sig over, at her ikke er mange øl-tyskere eller pølse-danskere.

Kos
Kos, der ligger i den Dodekanesiske øgruppe, er charterturisternes foretrukne græske ø og er stadig en af de mest besøgte. Det ændrer dog ikke på, at øen har en flot natur og nogle dejlige strande.
Hippókrates, den moderne lægevidenskabs fader, blev født på Kos, og i Kos by kan man se det platantræ, som han sad under, mens han underviste sine elever cirka år 500 f. Kr. Mange siger godt nok, at det var et helt andet sted, han underviste, og at platantræet ikke er mere end 800-1.000 år gammelt. Hvis man vil mærke mere til historiens vingesus, kan man tage fire kilometer uden for byen til Asklepion. Her ligger ruinerne af en helbredende institution, forløberen for vore dages hospitaler.

Alonissos
Alonissos er en ganske lille fredelig ø i øgruppen Sporaderne lidt nordøst for Athen. Den gamle Alonissos by blev nærmest jævnet med jorden ved et jordskælv i 1965, så derefter flyttede beboerne ned i havnebyen Patitiri, som voksede gevaldigt.
Der er en lille bus på øen. Den kører primært mellem Patitiri og den gamle Alonissos by. Men en gang om dagen kører den til Steni Vala - et lille fiskerleje et stykke op ad østkysten. For den forjagede dansker, der trænger til at slappe helt af, er Alonissos den ideelle ø.

Lefkas
Lefkas er en meget grøn og frodig ø i den Joniske øgruppe. Vejene er rimeligt gode, så øen er vældig egnet til selv at køre rundt på. Den er forbundet med fastlandet med en lille bro, så der er også god mulighed for udflugter der.
Den lille ø Scorpios blev købt af den stenrige skibsreder Onassis og er stadig ejet af familien. Man kan sejle derud med turbåde fra byen Nidri. Porto Katsiki er øens bedste strand, men desværre er den kun tilgængelig med båd. Trænger man til fred, kan man fra Nidri sejle til øen Meganissi og nyde den hyggelige by og den fine strand.

Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden...

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre...

Læs mere
Livsstilsmesser
Rejsemesse - Ferie for Alle 2022

Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration...

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde sneoplevelser i vinterferien!

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om...

Læs mere
Rejser
Smålands vilde Vesten

I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

Læs mere
Rejser
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby 2022

Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 78 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

Læs mere
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Veloursofa i okkerfarvet velour

Veloursofa i okkerfarvet velour

Hvordan finder man<BR> de bedste bøger til kvinder?

Hvordan finder man
de bedste bøger til kvinder?

Plakat Mark Rothko 'White center'

Plakat Mark Rothko 'White center'

Kurve multifarvede

Kurve multifarvede

Nye Bøger
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^