Kategori: Rejser
Københavnske taxier blandt verdens bedste
Københavnske taxier blandt verdens bedste 

Københavnske taxier er nr. 7 i verden, London vinder – igen

København er en populær by hos turister i hele verden. Og det er ikke kun pga. Den lille Havfrue og Amalienborg. Ny undersøgelse fra Hotels.com viser, at de københavnske hyrevogne ligger på en syvendeplads på listen over verdens bedste taxier. Londons legendariske sorte taxier slår dog København og er for tredje år i træk kåret som verdens bedste taxier.

Londons legendariske sorte taxier er et kendt vartegn i hele verden og for tredje år i træk, kårer brugerne dem som verdens bedste taxier. New York og Tokyo følger lige i hælene, mens de københavnske taxier kommer ind på en 7. plads. Det viser en ny undersøgelse foretaget af verdens største hotelbookingportal Hotels.com blandt 1.900 rejsende over hele verden. Hotels.com tilbyder hotelbooking på mere end 120.000 hoteller over hele verden.

Københavnske taxier rene og sikre
Tusindvis af turister besøger hvert år Danmarks hovedstad. Selvom næsten 4 ud af 5 rejsende (78 pct.) synes, taxierne er for dyre, er tilfredsheden stor. 9 ud af 10 (89 pct.) synes nemlig, at sikkerheden er i top i de københavnske hyrevogne. 4 ud af 5 (81 pct.) roser bilernes renlighed og 75 pct. er meget tilfredse med chaufførernes køreevner.

London er bare bedst
Londons taxier vinder dog igen i år og slår København i de fleste kategorier. Besøgende i London fremhæver især deres tilfredshed i forhold til sikkerhed (91 pct.), chaufførernes køreevner (90 pct.) og deres gode evne til at finde vej (83 pct.), samt vognenes renlighed (85 pct.).

New York og Tokyo er godt kørende
Alle kan se Manhattan fyldt med gule taxier for sig, og New Yorks berømte taxier er også populære blandt de rejsende, som placerer de gule hyrevogne på en 2. plads på listen over verdens bedste taxier. Tokyos taxier kommer ind som nr. 3 og får især ros for sikkerheden, som hele 96 pct. af de besøgende mener, er i top. Hvis København skal komme længere op ad listen næste år og true de største metropoler i verden, ser det ud til, at det især er priserne, der skal ned og chaufførernes venlighed, der skal op.


Danskerne tager helst en taxi fra lufthavnen
Hotels.com’s undersøgelse fortæller også noget om danskernes transportvaner på ferien. 2 ud af 3 danskere (65 pct.) foretrækker at hoppe direkte fra flyet ind i taxi, når hænderne er fulde med bagage i lufthavnen. 16 pct. foretrækker toget, mens 12 pct. hellere vil en tur med bus fra lufthavnen. Det betyder at taxituren, med alt hvad den indebærer, oftest danner turisternes første indtryk af det land, de besøger. Måske er det derfor, at London er en så populær feriedestination for danskerne?

Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Livsstilsmesser
Rejsemesse - Ferie for Alle 2022 

Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^