Kategori: Rejser
Her rækker rejsebudgettet længst
Her rækker rejsebudgettet længst 

"Club Sandwich Index" afslører, hvilke byer i verden der har de dyreste og billigste leveomkostninger...

Paris vil fremover ikke kun være kendt som romantikkens højborg. Byen med de maleriske omgivelser og broerne over Seinen er nemlig netop blevet kåret som den dyreste by i verden, hvis man vil nyde en klassisk club sandwich. Det viser Hotels.com’s helt nye prisbarometer, det såkaldte ”Club Sandwich Index (CSI)”, der lister priserne for en sandwich med kylling, bacon og karrydressing fra det meste af verden.

Hvor rækker feriebudgettet længst?
Selvom du har betalt hotelregningen og flyet eller bussen hjemmefra, tærer udgifter til mad og drikkevarer stadig på feriebudgettet. Men hvor er det egentlig dyrest at holde ferie, når først madbudgettet er betalt?
Hotels.com’s helt nye Club Sandwich Index (CSI) giver rejsende en indikation af, hvor rejsebudgettet rækker længst – med udgangspunkt i gennemsnitprisen for en klassisk og altid velsmagende club sandwich på hoteller rundt omkring i verden.

Dyr, dyrere, dyrest
Den dyreste sandwich fås i den franske hovedstad, hvor en club sandwich på et 5-stjernet hotel koster den nette sum af 300 kr., mens man på et 3-stjernet hotel skal bladre op med 123 kr. for at få stillet sulten.
Den næst dyreste sandwich-by er Geneve i Schweiz. Her kan en club sandwich konsumeres for gennemsnitligt 180 kr. Vores nordiske naboland, Norge, kommer ind på en tredjeplads. I Oslo koster en club sandwich således i gennemsnit 169 kr.
København er Nordens billigste
Mens de nordiske lande alle er placeret i top 10 over de dyreste club sandwich-lande i verden, viser København sig dog som den billigste i norden med en gennemsnitlig club sandwich-pris på 105 kr.

Ifølge Alison Couper fra Hotels.com bliver mange rejsende overrasket over de daglige udgifter på mad og drikke:
”Med Hotels.com’s Club Sandwich Index giver vi rejsende en mulighed for at vurdere feriedestinationens reelle omkostninger. Paris er verdens gastronomiske hovedstad, så her må man også forvente at skulle betale en del for måltiderne og dertilhørende drikkevarer.”

Indien for club sandwich-elskere
For store fans af club sandwichen, som påtænker at konsumere mange undervejs på ferien, kan New Delhi i Indien anbefales. Her koster en club sandwich nemlig små 53 kr., og så kan den resterende rejsevaluta passende spenderes på souvenirs, sarier og en hotelopgradering.

Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Livsstilsmesser
Rejsemesse - Ferie for Alle 2022 

Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^