Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Kategori: Rejser
Fransk landidyl i champagne

Når man sidder bag rattet, kan Paris’ gader minde om en ren asfaltjungle, fuld af biler med katastrofeblink og et væld af ensrettede gader. Rejsemagasinet Vagabond tog i stedet på en kort biltur ud af byen - til champagne ...

Når man sidder bag rattet, kan Paris’ gader minde om en ren asfaltjungle, fuld af biler med katastrofe-blink og et væld af ensrettede gader. Rejsemagasinet Vagabond tog i stedet på en kort biltur ud af byen.

Champagne
En ide til en endagstur kunne være et besøg i den nærliggende franske provins med det boblende navn Champagne. Der er her, den magiske drik stammer fra, og her kan man få et godt indblik i produktionen med smagsprøver. Byen Reims, med den store gotiske katedral, anses som regionens hovedstad og ligger idyllisk øst for Paris blandt frodige vinmarker.

Det berømte navn Dom Pérignon, som de fleste champagneelskere kender, stammer fra en benediktinermunk – navnet 'dom' er en titel inden for benediktinerordenen. Han kom fra abbediet Hautvilliers og eksperimenterede sig frem gennem længere tid, før han fik udviklet drikken i 1668. Den blev dog forbedret senere hen.

Det er nemlig ikke så enkelt at fremstille champagne. Den komplicerede gæringsproces tager lang tid: Vinen udgæres på fad, der tilsættes sukker og gær, og den fyldes på flaske for ved eftergæring at blive mousserende. Når eftergæringen er slut, og vinen renset for bundfald, fyldes flasken eventuelt op med en likør af rørsukker og cognac, der sikrer den ønskede sødmegrad. Mens flaskerne lagrer er der særlige champagneeksperter, som lige så langsomt drejer flaskerne fra vandret til lodret. Det kraftige tryk medfører dog, at en lille procentdel af flaskerne eksploderer – trods at de er fastgjort med ståltråd.

Et af de mest kendte champagnefirmaer; Moët & Chandon, har til huse i den lille champagneby Épernay, hvor enhver sand champagneentusiast må kikke forbi. De arrangerer rundvisninger, hvor man kan få mere at vide om baggrunden for den brusende drink. Selve byen bør primært besøges for champagnens skyld; den er lille, og der er ikke meget at se.

Champagne er ikke som vin, forstået på den måde, at de ikke bærer distriktet eller vingårdens navn, men i stedet navnet på det firma, der står for fremstillingen, og hertil kommer betegnelsen for den sødmegrad, som firmaet har valgt. Champagnen lagres, præcis som vin, og i egnen omkring Épernay er der et stort antal kølige kældre, der anvendes til lagring.

Hvilken type champagne man foretrækker, afhænger af smag og præference – men sikkert er det, at enhver franskmand hævder, at den ægte champagne kommer fra provinsen Champagne. At navnet i dag er en uofficiel fællesbetegnelse for mousserende vin, er en helt anden historie.

Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden...

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre...

Læs mere
Livsstilsmesser
Rejsemesse - Ferie for Alle 2022

Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration...

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde sneoplevelser i vinterferien!

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om...

Læs mere
Rejser
Smålands vilde Vesten

I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

Læs mere
Rejser
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby 2022

Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 78 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

Læs mere
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Toilettaske fra Derrière la Porte

Toilettaske fra Derrière la Porte

Hvordan man planlægger<BR> en vellykket venindedag

Hvordan man planlægger
en vellykket venindedag

Plakat Mark Rothko 'White center'

Plakat Mark Rothko 'White center'

3 tips til at finde flotte cardigans

3 tips til at finde flotte cardigans

Nye Bøger
ANNONCER
^