Nye plejende vinterfavoritter
Stribet sengetøj
DroneRune plakat
Spisebordsstole til Sverige
Kategori: Rejser
Er du rejseklar?
Redaktionen

Sommerferien nærmer sig og verden ligger for dine fødder. Men der er nogle regler, som er vigtige at være opmærksom på, hvis du skal flyve.

 • Tjek Udenrigsministeriets vurdering af dit rejsemål
  Tjek din destination på Udenrigsministeriet hjemmeside. Her finder du rejsevejledninger med råd og oplysning om rejsedestinationer samt Udenrigsministeriets vurdering af destinationer med særlig risiko på grund af krig, fare for terrorisme, borgerlige uroligheder, naturkatastrofer og kriminalitet.
 • Tjek, at pas og visum er i orden
  Det er vigtigt, at du i god tid før din rejse undersøger, om dit pas er gyldigt og om det indeholder blanke sider til eventuelle grænsekontrolstempler. Undersøg før hver rejse, hvilke krav der stilles til passet. Bemærk, at fx USA løbende skærper kravene til turisters pas. Husk, at et transitvisum er nødvendigt for lande, du mellemlander i.
 • Alle børn skal have eget pas
  Børn skal have deres eget pas, uanset hvor gamle de er.
 • Tjek om du skal vaccineres
  Afhængig af hvor du skal hen, kan du blive mødt med et krav om, at du er vaccineret mod en eller flere sygdomme. Kontakt lægen i god tid, gerne mindst seks uger før afrejse.
 • Husk pilllepas
  Husk at få apoteket til at udstede et pillepas til dig, hvis du tager stærk medicin og skal på ferie i udlandet. Pillepasset er din dokumentation over for andre landes myndigheder for, at du har brug for at tage medicinen – også på din ferie.
 • Bagageregler
  Tjek reglerne for, hvilke genstande der må medbringes på en flyrejse. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du må medbringe en specifik genstand, er det derfor en god ide at forhøre dig hos både dit luftfartsselskab og den lufthavn, du skal rejse fra og til.
 • Telefonnummer til spærring af kreditkort mv.
  Medbring nødvendige telefonnumre, så du kan få spærret kreditkort og mobiltelefon, hvis det skulle blive nødvendigt.

Husk også:

 • Orienter dine pårørende om dit rejsemål og rejsens længde.
 • Medbring kopier af rejsedokumenter, som fx rejseplan, billetter, vouchers på billeje og hotel samt kopi af pas, visum, kreditkort, forsikringspapirer og kørekort mv.
Rejser
En knæskade kan koste kassen på skiferien

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Sommer
Skal du også holde sommerferie i Danmark?

Danmark er dejlig om sommeren. Og det faktum lader ikke til at være gået danskernes næse forbi. Op mod halvdelen af os holder en eller flere ferier i Danmark i løbet af året, og i sommerferien gerne i områder tæt på strand og natur, på en campingplads, i et feriehus eller hos familie og venner. Når...

Læs mere
Rejser
De bedste rejsemål for foodies

For rigtig mange rejsende er den lokale mad en stor og vigtig del af rejseoplevelsen. Ikke mindst den yngre generation synes at sætte lighedstegn mellem gode rejseoplevelser og mad. Ifølge en ny undersøgelse vælger næsten to tredjedele af de unge 'foodies' deres feriedestination ud fra hvilke...

Læs mere
Vinterferie
Dansk Skiforbund: God skiferiekvalitet til lavpris

Transporttiden er mere end overskuelig. Piste- og liftsystemer passer til både øvede og nybegyndere. Naturen er enestående rå og smuk. Mange ting taler for Sverige som skiferieland, alligevel er det i høj grad muligheden for at komme billigt afsted, som gør Sverige særlig attraktiv.

Læs mere
Rejser
Oplev midnatssolen

Den nordiske sommerferiesæson begynder til sankthans i juni, og her samles folk i hele Norden for at fejre solhverv. Mange nordiske traditioner er forbundet med Johannes Døberens fødselsdag og med mere verdslige markeringer som sankthansbål og majstang på linje med sæsonens lokale fristelser til...

Læs mere
Rejser
Pas på biller i bagagen

Det kan være fristende at tage eksotiske planter med hjem fra ferien, men det kan både være skadeligt for naturen og forbudt at bringe planterne til Danmark. For selvom det i mange tilfælde kan være fuldt lovligt, og selvom planten ser sund og rask ud, kan det få store konsekvenser både for dansk...

Læs mere
Rejser
Et lækkert, lille spaophold

Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til i efteråret. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krebsegilde - en traditionsrig sensommerfest i Sverige

Når sommeren går på held, venter der en herlig oplevelse i Sverige. For det er nu man kan opleve en af svenskernes mest markante traditioner: Krebsegildet eller 'kräftskiva', som det hedder på svensk. Krebsegildet er en traditionsrig sensommerfest i Sverige, hvor familier og venner samles om bordet...

Læs mere
Rejser
Nordisk lykke - World Happiness Report 2021

Ifølge World Happiness Report er de nordiske lande blandt de lykkeligste i verden – de ligger faktisk på Top 10-listen, med Finland som topscorer. Herefter kommer Island, hvorefter Danmark brillierer på tredjepladsen.

Se hele listen.

Læs mere
Rejser
Hver anden dansker tjekker ikke sin rejseforsikring inden sommerferien

Sommerferiesæsonen står for døren, og snart sætter hundredetusindvis af danskere kursen mod varmere himmelstrøg. Men kun 50 procent af danskerne husker at tjekke, om de har en rejseforsikring, selv om hver tredje dansker har oplevet uheld på en udlandsrejse. Det viser en ny undersøgelse, som...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kuglevase fra Cooee Design

Kuglevase fra Cooee Design

Elegant æske med spil 'Tre på Stribe'<BR> fra by Margit Brandt

Elegant æske med spil 'Tre på Stribe'
fra by Margit Brandt

Kosttilskud til PMS: Virker det?

Kosttilskud til PMS: Virker det?

Dameur Bering Classic

Dameur Bering Classic

Nye Bøger
^