Dameur Bering Classic
Stribet sengetøj
DroneRune plakat
Spisebordsstole til Sverige
Kategori: Rejser
Er du rejseklar?
Redaktionen

Sommerferien nærmer sig og verden ligger for dine fødder. Men der er nogle regler, som er vigtige at være opmærksom på, hvis du skal flyve.

 • Tjek Udenrigsministeriets vurdering af dit rejsemål
  Tjek din destination på Udenrigsministeriet hjemmeside. Her finder du rejsevejledninger med råd og oplysning om rejsedestinationer samt Udenrigsministeriets vurdering af destinationer med særlig risiko på grund af krig, fare for terrorisme, borgerlige uroligheder, naturkatastrofer og kriminalitet.
 • Tjek, at pas og visum er i orden
  Det er vigtigt, at du i god tid før din rejse undersøger, om dit pas er gyldigt og om det indeholder blanke sider til eventuelle grænsekontrolstempler. Undersøg før hver rejse, hvilke krav der stilles til passet. Bemærk, at fx USA løbende skærper kravene til turisters pas. Husk, at et transitvisum er nødvendigt for lande, du mellemlander i.
 • Alle børn skal have eget pas
  Børn skal have deres eget pas, uanset hvor gamle de er.
 • Tjek om du skal vaccineres
  Afhængig af hvor du skal hen, kan du blive mødt med et krav om, at du er vaccineret mod en eller flere sygdomme. Kontakt lægen i god tid, gerne mindst seks uger før afrejse.
 • Husk pilllepas
  Husk at få apoteket til at udstede et pillepas til dig, hvis du tager stærk medicin og skal på ferie i udlandet. Pillepasset er din dokumentation over for andre landes myndigheder for, at du har brug for at tage medicinen – også på din ferie.
 • Bagageregler
  Tjek reglerne for, hvilke genstande der må medbringes på en flyrejse. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du må medbringe en specifik genstand, er det derfor en god ide at forhøre dig hos både dit luftfartsselskab og den lufthavn, du skal rejse fra og til.
 • Telefonnummer til spærring af kreditkort mv.
  Medbring nødvendige telefonnumre, så du kan få spærret kreditkort og mobiltelefon, hvis det skulle blive nødvendigt.

Husk også:

 • Orienter dine pårørende om dit rejsemål og rejsens længde.
 • Medbring kopier af rejsedokumenter, som fx rejseplan, billetter, vouchers på billeje og hotel samt kopi af pas, visum, kreditkort, forsikringspapirer og kørekort mv.
Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden...

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre...

Læs mere
Livsstilsmesser
Rejsemesse - Ferie for Alle 2022

Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration...

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om...

Læs mere
Rejser
Smålands vilde Vesten

I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

Læs mere
Rejser
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby 2022

Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 78 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

Læs mere
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Elegant æske med spil 'Tre på Stribe'<BR> fra by Margit Brandt

Elegant æske med spil 'Tre på Stribe'
fra by Margit Brandt

Stribet sengetøj

Stribet sengetøj

Kuglevase fra Cooee Design

Kuglevase fra Cooee Design

DroneRune plakat

DroneRune plakat

Nye Bøger
^