Nye plejende vinterfavoritter
Dameur Bering Classic
Stribet sengetøj
DroneRune plakat
Kategori: Rejser
Er du forsikret på ferien?

Ensom og forladt – og så endda i et fremmed land. Skræmmebilledet kan blive virkelighed, hvis man bliver indlagt på et hospital under en rejse i Europa. Den offentlige rejsesygesikring dækker nemlig ikke udgifter, så en eventuel rejseledsager kan forlænge sit ophold for at blive hos den syge.

"Og rejser man uden for Europa, vil mange blive overrasket over, hvor meget man selv skal betale for at blive behandlet på et hospital, hvis man ikke har tegnet en rejseforsikring. For eksempel kan regningen på et amerikansk hospital nemt løbe op i flere hundrede tusinde kroner", siger konsulent Christian Skødt, Forsikringsoplysningen. Han anbefaler alle, at de gennemgår forsikringerne inden rejsen for at undgå ubehagelige overraskelser, der i værste fald kan betyde økonomisk ruin for familien. Det gælder ikke mindst de mange gør-det-selv-rejsende, hvor forsikring ofte vil være et punkt, der nemt bliver overset, da det ikke har været muligt for nogen at vejlede dem om en eventuel rejseforsikring.
Ved ferierejser i Europa eller i de lande, der grænser op til Middelhavet, dækker den offentlige rejsesygesikring (via sygesikringsbeviset) den sygdomsramtes udgifter til bl.a. lægehjælp, sygehusophold og lægeordineret hjemtransport. Rejsesygesikringen dækker ferierejser på højst en måned. Den dækker ikke ferierejser af længere varighed og heller ikke studieophold eller kombinerede forretnings- og ferierejser. Her bør man tegne en særlig rejseforsikring.

Fordele ved en rejseforsikring
Med en rejseforsikring får man mulighed for en række ekstra dækninger som for eksempel erstatning for ødelagt ferie, sygeledsagelse hjem samt i visse tilfælde også praktisk og økonomisk hjælp på feriestedet, som eksempelvis kan være et kontant beløb til indkøb af tøj, hvis bagagen er blevet stjålet. Samtidig vil det også være muligt at få hjemrejsen betalt, hvis der opstår alvorlig sygdom eller dødsfald i den nærmeste familie, og man må afbryde ferien.
"Det er op til den enkelte at vurdere, hvor meget tryghed man vil have med på ferien", fortæller Christian Skødt, der samtidig opfordrer alle, der rejser uden for den offentlige rejsesygesikrings dækningsområde, til at tegne en rejseforsikring.
Rejseforsikringer kan man tegne hos rejseforsikringsselskaberne og i mange tilfælde også hos det selskab, hvor man har sin familieforsikring. Det er en god ide at lægge en kopi af rejseforsikringen til dem, der ser efter ens hjem, mens man er på ferie. Og samtidig sørge for at de har ferieadresse og et kontakttelefonnummer på feriestedet.

Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden...

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre...

Læs mere
Livsstilsmesser
Rejsemesse - Ferie for Alle 2022

Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration...

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om...

Læs mere
Rejser
Smålands vilde Vesten

I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

Læs mere
Rejser
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby 2022

Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 78 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

Læs mere
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Møbler i Sverige

Møbler i Sverige

Gaveæske med krydderier

Gaveæske med krydderier

Bambus t-shirt i sort, hvid eller grå

Bambus t-shirt i sort, hvid eller grå

Kosttilskud til PMS: Virker det?

Kosttilskud til PMS: Virker det?

Nye Bøger
^