En bid af paradis

Kategori: Rejser

En bid af paradis

En bid af paradis 

Nibhana – et af Bangkoks nye, superluksuriøse spa-steder – har set dagens lys ...

Med et citat af den franske forfatter Jules Renard, der minder os om, at ' der ikke findes noget paradis på jord, kun bidder af det', har Nibhana – et af Bangkoks nye, superluksuriøse spa-steder – set dagens lys.

Det er også med dette citat, Vagabond bliver modtaget i de særdeles udsøgte lokaler med dæmpet belysning og lyden af rislende vand fra de kunstige 'bække', der er indlagt langs gangene. Kontrasterne til det pulserende forretningsliv nede på gaden og vores prusten og stønnen over at være for sent på den er slående, og man kan ikke lade være med at blive grebet af den ro, der hersker på klinikken.

Nibhanas ejer, den smukke og imødekommende Nori fortæller os, at ideen med spastedet er, at kunderne skal føle, at de – mens de er på Nibhana og bliver behandlet dér – kommer så tæt på at opleve paradis på jord, som det nu engang er muligt.

'Vores filosofi og behandlingsform er en sammensmeltning af thailandsk, kinesisk og indisk filosofi i form af ældgamle erfaringer med urter og olier kombineret med moderne massageteknikker', forklarer Nori.

Royal Bride
Nibhana består af ti værelser – tre af dem er dobbeltværelser med to senge, egen sauna og bad, jacuzzi og toilet. Derudover er der syv enkeltværelser med en seng, en sauna, bad og toilet. Det anbefales, at gæsterne kommer 15-20 minutter tidligere, så man i ro og mag sammen kan finde frem til det bedst egnede program.
Det lyder måske mere romantiske end det er, for Royal Bride er ikke en person, men navnet på den behandling, vores værter insisterer på, vi skal afprøve. Der findes tre af de virkeligt eksklusive behandlinger, og det er en god idé at afsætte det meste af en dag til dem – alene af den grund, at det faktisk tager det meste af en dag at komme igennem dem.
Selv om en Royal Bride allerede er et færdigt sammensat program, hvad angår spa-behandling og massage, er der stadig ting, man skal tage stilling til. Programmet sammensættes derfor i samarbejde med spa-chefen, som er ansvarlig for udvikling af olierne og øvrige produkter til Nibhanas spabehandlinger. Inden man går i gang skal man altså vælge, hvilken olie man ønsker; mod stress, følsom hud osv.

Alle produkter er Nibhanas egne opskrifter kreeret af spa-chef og udviklet ud fra de ældgamle, oprindelige opskrifter. Ud over at vælge olie skal man desuden fortælle, om man ønsker massagen let, medium eller hård, og om der er specielle steder, man gerne vil have taget særlig hånd om, fx de velkendte myoser i nakken eller spændinger i lænden. Filosofi bag massagerne udspringer fra indisk healing og kinesisk yin og yang teori.

En Royal Bride tager ca. fire timer, og vi starter med at hilse på vores to massører, som viser os ind i vores rum. Også her er der dæmpet belysning og den karakteristiske duft af ingefær. Vi får at vide, at vi skal klæde om – hvilket betyder, at vi skal iklæde os et par blå miniaturetrusser og kåben, hvorefter vi skal ringe på en lille gong-gong, der står på bordet.
Da vores massører atter kommer ind, bliver vi vist hen til de to lænestole for enden af lokalet, hvor vores fødder nænsomt bliver vasket og duppet med et håndklæde. Dernæst vises vi hen til vores seng, og mens massøren holder et lagen op, bliver vi bedt om at lægge os på sengen. Så det gør vi, og så går eksperterne ellers i gang med den store omgang!

Først bliver det øverste lag af huden renset med en tør, sandagtig body scrub for så at blive smurt ind i et lag mudder. Herefter følger en dybderensende ansigtsbehandling. Herefter – mens man altså er smurt ind i alskens sand og mudder – bliver man sendt i sauna, hvor porerne åbner sig, så urterne rigtigt kan trænge ind i huden. Efter ca. et kvarter i 90 graders damp, får man besked på at tage et bad og vaske alle de indsmurte urter af sig igen.

Herefter følge den rigtigt behagelige del med et par timers massage, hvor den olie, man har valgt, i såvel opvarmet som tempereret udgave bruges til at linde kroppens spændinger. Det er svært ikke at falde blunde indimellem, for massørerne er så professionelle, at man knap opdager, at de er fuld gang med at mose ens krop igennem fra top til tå.

Massørerne sørger meget fint for, at man aldrig ligger helt blottet. De afdækker kun det område, de skal behandle, og tildækker endda deres eget ansigt med en maske over næse og mund, når de behandler ansigtet kundens ansigt. Så selv om man er meget blufærdig, er der ingen grund til at være genert. Man kan snarere blive helt i tvivl om, hvem der – i tilfælde af, at kroppen blev helt afdækket – ville blive mest forlegen ...

Der bliver most og masseret i et væk de næste par timer, og jeg bliver lullet ind i en blundende tilstand, hvor jeg intet ænser omkring mig. På et tidspunkt vågner jeg op blot for at opdage, at damen står på alle fire tværs over den nedre del af min krop, mens hun moser rundt på mine ben! Fra tid til anden spørger hun: 'Are you ok?', og jeg spekulerer på, om der nogensinde er nogen, der svarer nej ...

<link http: www.vagabond.info _blank>

Skønhed & Pleje
Japanske baderitualer: Tradition og velvære i hjertet af kulturen 

I Japan er spa ritualer mere end blot en måde at rense kroppen på; de er en dybt forankret del af kulturen, hvor tusinde års gamle skikke og traditioner holdes i hævd. Disse ritualer udøves især i de traditionelle badehuse, kendt som 'sentos', der ikke kun fungerer som badeanstalter, men som steder…

Læs mere
Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Rejser
Rejsemesse  

På årets rejsemesse venter der inspiration til unge, ældre, familier, singler og par inden for næsten enhver form for rejse. Hvad enten du drømmer om; safari i Afrika, storbyferie i New York, fiskeeventyr i Canada, krydstogt, cykelrejser, spa-ferie i Europa, bryllupsrejse i Caribien, dykkerferie på…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^