Kategori: Rejser
Ærø for feinsmekkere
Ærø for feinsmekkere 

Abrikoser, mandler og bløde, violette figner hænger tungt fra de ærøske træer, og dyrene græsser fredeligt på en duftende blanding af græs, vild timian og ramsløg i de mange naturoaser på Ærø. Nu skal hele verden have del i det ærøske skatkammer ...

Dette er ikke en historie om en ø, der nægter at dø. Det er historien om en ø, der insisterer på at leve. På kvalitet, på ildhu og på stærke viljer.
Abrikoser, mandler og bløde, violette figner hænger tungt fra de ærøske træer, og dyrene græsser fredeligt på en duftende blanding af græs, vild timian og ramsløg i de mange naturoaser på Ærø. En Alladins hule for feinsmekkere, professionelle kokke og elskere af god kvalitet. Men indtil nu et uopdyrket potentiale, der er holdt hemmeligt for omverdenen.

Det vil en samling ærøboer vende op og ned på. Nu skal hele verden have del i det ærøske skatkammer. Men det er bestemt ikke gratis. Drømme kan man kun realisere ved at vågne op: Det kræver fælles vilje, et stort forarbejde og masser af frivillig arbejdskraft. Og det er netop hvad en stor gruppe ærøboer har gjort.

Samtidig har man reddet en bevaringsværdig gammel købmandsgård, der stod i fare for at gå tabt – OG skabt nyt liv i det smukke Ærøskøbing, der ellers er ramt af butiksdød. Måske er netop dette den nye vej frem for småbyerne på øerne?

Gennem det sidste års tid har de frivillige mobiliseret, planlagt og forhandlet for at få adgang til Den Gamle Købmandsgård, der ejes af en advokat i Odense. Det lykkedes på mirakuløs vis. Med hjælp fra et hav af frivillige hænder har man nu skruet, savet, hamret og malet sig frem til et fascinerende indendørsmarked. Her skal der bugne af ærøske lækkerier til glæde for lokale og turister.

Øens store og små producenter af gedeost, honning, årstidens frugt & grønt, nyfanget fisk, frilandskød, røgvarer, syltetøj, chokolade, bolsjer, geléer, sennep, gode tunge surdejsbrød og meget mere vil falbyde deres varer i de smukke lokaler, hvor man også vil kunne købe nymalet kaffe direkte fra kværnen som i de gamle købmandsbutikker ...

Læs mere om Ærø på

Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Livsstilsmesser
Rejsemesse - Ferie for Alle 2022 

Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^