Videre efter utroskab

Kategori: Parforhold

Videre efter utroskab

Videre efter utroskab 

Ingrid Ann Watson skriver om 3-trins metoden, for dem der vil genopbygge tilliden i parforholdet efter utroskab...

Hej Ingrid Ann Watson

I en om jalousi her på Kvindeguiden bliver du citeret for følgende i forbindelse med utroskab:

”....Du skal vælge, at du bliver i forholdet. Med dette valg skal du være opmærksom på at du frasiger dig retten til, at tale om episoden ved enhver given lejlighed. Du er nødt til at slippe det – ikke bare for en tid – men helt og fuldstændigt slippe og glemme episoden. Du er nødt til, at vælge, at stole på din partner. Det er vejen til din egen ruin, hvis du begynder, at spørge ham ud, rode i hans ting, kigge i hans lommer og kalenderen, mobiler etc. Du er nødt til at vælge at stole på ham og vælge jer og jeres familie. Det er ikke nogen nem opgave, men vid at mange har valgt og lært at leve og fortsætte et parforhold på trods af utroskab - og har det dejligt sammen alligevel…”

Jeg har for nogle måneder siden oplevet utroskab hos min mand og kan ikke slippe det - vi taler ikke om det, men jeg roder konstant i hans ting, kigger i lommer, checker km-tæller osv. Du skriver, at det er "vejen til din egen ruin" at gøre det. Hvorfor? Please overbevis mig med et par skrækeksempler, så jeg holder op.
Jeg kan jo godt se, at det er galt men kan ikke lade være, og det går både ud over nattesøvnen og selvtilliden. Plus, at min mand føler sig som jaget vildt....


__________________________________


Kære du,

Tak fordi du skriver - og tro mig det VIL blive bedre.
Du skriver, at I ikke taler om det. Betyder det, at du føler du har talt det færdigt? Talt det ud af hjertet?
For det at have talt du, en forudsætning for, at man kan vælge hinanden igen.
Først skal det tales ud; der skal spørges og der skal høres forklaringer.
Regn med, at det tager et par måneder at tale det du. Jeg skriver med vilje, "at tale det ud" idet pointen er, at kvinder løser problemer gennem det talte ord og derfor skal det at tale, være en væsentlig og vigtig del af din problemløsningsmetode. Jeg oplever også, at det er vigtigtigere for dig end for din mand, at tale om det for at nå en følelsesmæssige helbredelse.
Mænd går så til gengæld rundt og tænker over det.
Så først skal der grædes, rases, tales og grædes lidt mere - og så tales igen.

Og først der er du klar til at bruge metoden:

● Trin 1: Tale, græde, rase...

● Trin 2: Stoppe med at rode i hinandens ting og overvåge hinanden.

● Trin 3: Genopbygning af den gensidige tillid.

Tredje trin er, den del af processen der tager længst tid. Men tiden gør meget, så hav tålmodighed.
Som jeg læser dit brev, så skal du tilbage til trin 1. Hvis du kan mærke at du ikke er færdig med at tale, græde og rase, så må du starte forfra.
Vis evt. din mand dette brev og fortæl ham at du ikke er færdig med trin 1, at du har brug for hans forståelse og tålmodighed og bed ham om 14 dage til at få det hele du. Det er vigtigt for jer begge to at I er enige om hvor længe der skal rases, så det ikke strækker sig i det uendelige.

Held og lykke

Kh,

Parforhold
Parterapeuten: Når du lukker ned overfor din partner, straffer du dig selv mest 

Har du for vane at tænke ”så kan han lære det”, eller ”han fortjener ikke min kærlighed”, så er du måske godt i gang med at finde på ’strafaktioner’ mod din partner. Og dem skal du passe på med, for de gør både dig selv og din partner ulykkelig, fortæller parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Test: Er der balance i parforholdet? 

Kærligheden har trænge kår i et parforhold, hvor følelsen af fællesskab, jævnbyrdighed, gensidig respekt og opmærksomhed, mangler. Følelsen af at man konsekvent yder en større indsats end sin partner, skaber en ubalance, som kan være svær at rette op på.

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Vi holder smartphonen i hånden mere end vores partner 

Kærligheden risikerer at blive den store taber, hvis ikke vi aktivt tager et valg om at kæmpe imod trangen til at give vores smartphone den dyrbare opmærksomhed, som vi inderst inde hellere vil give – og modtage fra – vores partner. Det mener parterapeut og forfatter Christiane Meulengracht, der…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: De alvorlige konsekvenser ved ikke at lytte til hinanden 

Som nyforelskede er vi gode til at lytte til hinanden, men som årene går, ’glemmer’ mange par at give hinanden daglige doser af udelt opmærksomhed, og det kan få store konsekvenser. Sådan lyder det fra parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 4 råd til bedre kommunikation.

Læs mere
Parforhold
Flere kvinder bliver udsat for voldtægt 

Ifølge en netop offentliggjort undersøgelse, som Justitsministeriet, Det Kriminalpræventive Råd og Rigspolitiet har gennemført i samarbejde med Københavns Universitet, fremgår det at flere end 6.700 kvinder blev udsat for voldtægt eller voldtægtsforsøg i 2019. Det er stærkt bekymrende, og der er…

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Parforholdet er som en muskel, der skal trænes 

Vi drømmer om at finde kærligheden, men når vi så endelig finder den, glemmer vi alt for ofte, at den gode og ægte kærlighedsrelation skal holdes ved lige, mener parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 5 gode råd til mere kærlighed.

Læs mere
Parforhold
Sexolog: Derfor taler mænd ikke om præstationsbesvær i soveværelset 

Mange danske mænd oplever enten manglende sexlyst, rejsningsbesvær eller for tidlig sædafgang, men udfordringerne er forbundet med så meget skam, at kun få gør noget for at ændre på situationen, fortæller parterapeut og sexolog, Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Når vold er hverdag 

Knapt 4% af alle voksne kvinder i Danmark har i det seneste år været udsat for fysisk vold. Af disse har ca. 2 ud af 3 været udsat for vold af deres nuværende eller tidligere partner. Det er et alvorligt samfundsproblem, der understøttes af nogle strukturelle magtforhold i samfundet, skriver Dansk…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Dårlige vaner spænder ben for dit lykkelige parforhold 

Mens vores sunde vaner er med til at sikre, at vi fungerer optimalt i hverdagen og i parforholdet, er vores uhensigtsmæssige vaner ofte ødelæggende for kærligheden, mener parterapeut Christiane Meulengracht. Her giver hun sit bud på 7 dårlige vaner i parforholdet.

Læs mere
Parforhold
Når lysten til sex forsvinder 

Rigtig mange par bliver frustrerede og ved ikke, hvad de skal stille op, når de oplever perioder, hvor lysten til sex mangler. Ofte ender man med at anklage og bebrejde hinanden for ikke at tage initiativ eller være tilstrækkelig nærværende. Men den manglende lyst er sjældent det egentlige problem,…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^