Tråd kurve stabelbare House Doctor
Håndklædeholder by Wirth
Sæber Meraki
Care by Me
Kategorier: Parforhold  -  Skilsmisse
Skal man bekende utroskab?

Fra brevkassen: Hun har været sammen med en kollega under et kursus, og er i tvivl om hun skal fortælle sin mand om affæren.

______________________________________

 

Hej brevkasse,

Under et kursusophold for en måned siden, var jeg sammen med en kollega. Nu er jeg i tvivl om jeg skal fortælle min mand om affæren. Vi har været gift i 8 år og har to børn sammen.
Det er ikke fordi vores ægteskab fejler noget, men er måske blevet lidt ensformigt de seneste år. Det mener jeg dog ikke er nogen undskyldning for, at gøre hvad jeg har gjort, og jeg har meget dårlig samvittighed.
Jeg havde besluttet mig for at fortælle min mand og affæren, men min veninde siger at det bare vil være endnu mere ødelæggende for mit ægteskab. Hun siger, at det at jeg har dårlig samvittighed er prisen for at have været utro, og at jeg skal holde det for mig selv.
Jeg kan på den ene side godt se fornuften i det hun siger, men jeg er på den anden side usikker på om det ikke er moralsk forkert, hvis jeg ikke siger noget til min mand. Hvad mener du?

R
______________________________________

Kære R.

Tak for din mail, hvori du spørger, om jeg mener, at man skal fortælle sin partner, at man har været utro. Jeg mener, at det afhænger af den aktuelle situation. I dit tilfælde har utroskaben fundet sted under et kursusophold, og som jeg forstår dit brev, så er det ikke noget, der er fortsat efter I er kommet tilbage fra kurset. Der er således tale om en engangshandling, som ikke udspringer af forelskelse eller nogen anden dybere følelsesmæssig forbindelse mellem jer. Det var bare noget der opstod spontant i situationen.
Jeg mener, at man bør skelne mellem den utroskab, som sker som en spontan engangshandling, og den utroskab, som står på i længere tid, hvor der er dybere følelser involveret, forelskelse og som f.eks. bygger på drømme om, at have et varigt forhold til den, man er utro med.

I dit tilfælde, har du et ægteskab, som måske nok er blevet lidt trivielt, men som ellers fungerer. Her mener jeg, at du kan komme til at ødelægge alt for meget ved at fortælle om affæren. Det lyder for mig mest som om, du har givet efter for et øjebliks spænding og begær.
Når du nu har så dårlig samvittighed, så synes det måske befriende for dig, at gøre det moralsk korrekte og bekende affæren. Men jeg ved, på baggrund af mine mange års erfaring som psykolog, at dette behov for at ”bekende sin synd” i værste fald kan være så ødelæggede, at det kan få alvorlige konsekvenser for forholdet til din mand, og dermed også ramme børnene.
Din veninde kan have ret i, at den dårlige samvittighed, du føler over at have haft en affære, er prisen for din handling. Jeg tror, at du alvorligt skal overveje, om du kan leve med den dårlige samvittighed, for prisen ved at du "bekender" kan meget vel blive helt uoverskuelig stor og smertefuld både for dig og din familie. I tilfælde af at din mand ikke kan håndtere din handling, kan det ende med, at han ikke vil fortsætte jeres ægteskab.
Endelig vil jeg gerne understrege, at jeg helt generelt mener, at det er både unfair og bedragerisk, at indlede et længerevarende forhold udenom ægteskabet. At forsømme sin partner og sine børn, og fodre dem med nødløgne og bedrag som følge af sin affære, er på alle måder forkert. Enhver der har oplevet, at være snydt og bedraget af den man stoler på og lever sammen med ved, at det er noget af det mest smertefulde man kan opleve.

I vores kultur findes der ikke nogen ”rigtig måde” at handle på i forbindelse med utroskab. Hvordan man forholder sig til utroskab, vil altid være op til den enkeltes moral og livsindstilling. For mit vedkommende vil det vigtigste altid være, at vurdere hvad der tjener helheden bedst, fremfor at man får lettet sit hjerte, for at få fred i sindet. Jeg vil anbefale, at det er de spørgsmål, du stiller overfor hinanden, når du skal beslutte dig til, hvordan du vil håndtere situationen.

Jeg håber med disse ord, at være dig behjælpelig med at afgøre, hvordan du vil løse dit dilemma.

Parforhold
Min mand vil have at vi har mere alenetid

Hun er i tvivl om, hvordan hun skal tolke de udbrud af vrede og irritation, der kommer fra hendes nye mand. Han giver udtryk for, at være glad for hendes børn, men han insisterer samtidig på, at han vil have mere alenetid med hende. Han synes hendes ældste søn burde være mere hos sin far, men hun...

Læs mere
Parforhold
Ensomhed i ægteskab

Efter nogle års samliv er hendes mand begyndt at ændre adfærd. Han er kold, afvisende, opfarende og kun optaget af sig selv. Hun føler sig udnyttet og så ensom i sit ægteskab, at hun overvejer at forlade ham. Læs parterapeut Peter Kongshaugs svar.

Læs mere
Parforhold
Gratis hjælp til nyskilte

Nu lanceres portalen 'Samarbejde efter Skilsmisse' - en elektronisk værktøjskasse, en app og et online kursusprogram, der giver konkret viden og praktiske øvelser, der kan hjælpe den nyskilte selv og fremme samarbejdet med ex-partneren.

Læs mere
Parterapeut
Han vil ikke fortælle, hvad der er galt

Fra brevkassen: Hvad gør man, når ens mand pludselig er fraværende og virker trist, men ikke vil fortælle, hvad der er galt?

Læs mere
Parterapeut
Hun vil mødes med sin gamle kæreste

Fra brevkassen: Hun spørger parterapeuten, hvorvidt hun bør fortælle sin mand, at hun vil mødes med sin ekskæreste.

Læs mere
Parterapeut
Skal hun kæmpe eller søge skilsmisse?

Med en datter i dyb krise, burde det være en fælles kamp at holde sammen på familien. Men hendes mand har kun foragt tilovers for deres datter, hvilket igen og igen munder ud i skænderier. Hun føler sig alene i kampen for børnenes trivsel og overvejer nu at lade sig skille.

Læs mere
Parforhold
Ny hjælp til voldsramte unge

'Bryd Tavsheden' åbner i dag Danmarks første Snapchat-rådgivning for børn og unge, der er udsat for vold i familien eller fra kæresten. Hver dag vil de frivillige rådgivere sidde parate på Snapchat for at hjælpe unge, som er udsat vold, eller hvis man har venner, som har brug for professionel hjælp.

Læs mere
Psykolog
At erkende skilsmisse

Fra brevkassen: De har levet et ægteskab uden respekt og kærlige følelser, alligevel frustreres hun over, at han nu har fundet en anden, at dele fremtiden med ...

Læs mere
Parforhold
#STÅRSTADIG

Hvert år udsættes 33.000 kvinder for partnervold i hjemmet i Danmark, skriver Danners Krisecenter. Nu efterlyser Danner din støtte til at hjælpe voldsramte kvinder til et liv uden vold.

Læs mere
Psykolog
Svigermor vil ikke sin svigerdatter

En læser skriver om sin frustration over, at hendes svigermor gennem 15 år, stadig ikke vil acceptere hende. "Hvad skal man stille op?" spørger hun.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Er efterskole det næste skridt<BR>for dit barn?

Er efterskole det næste skridt
for dit barn?

Care by Me

Care by Me

Sæber Meraki

Sæber Meraki

Hop med på strikke-tendensen

Hop med på strikke-tendensen

Nye Bøger
Det Skriver Andre Medier...
06.08.2019

Copenhagen Pride Week 2019

Copenhagenpride.dk

Copenhagen Pride Week 2019 løber af stablen i alle regnbuens farver fra tirsdag den 13. august til søndag den 18. august 2019, hvor københavnerne tager godt imod forventede festende 85 nationaliteter. Læs mere


14.06.2019

Hjerteforeningen: E-dampere har større risiko for hjerte-kar-sygdom

Hjerteforeningen

Nye undersøgelser foretaget af forskere fra Stanford University peger på, at særligt smagsstofferne i rygevæsken øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme markant i forhold til, hvis du ikke ryger. Det her er et endnu klarere bevis for, at e-cigaretter er skadelige, siger tobaksekspert fra... Læs mere


14.06.2019

Forskning: Kolesterolmedicin giver ikke øget risiko for hjerneblødninger

Aarhus Universitet

Præparatet statin, som forebygger hjerte-kar-sygdomme, virker samtidig som et værn mod hjerneblødning. Det viser verdens hidtil største studie, som over en tiårig periode har fulgt mere end en halv million personer i behandling med statiner. Læs mere


29.05.2019

Kun halvdelen af pårørende er tilfredse med psykiatrien

Bedrepsykiatri.dk

Kun lidt over halvdelen af de pårørende til indlagte voksne i psykiatrien er tilfredse med det samlede behandlingsforløb. Det viser den seneste nationale tilfredshedsmåling af patienter og pårørendes tilfredshed med psykiatrien. Læs mere


26.04.2019

Fedtets livsvigtige rolle i kroppen

Cancer.dk

Nyt forskningsprojekt skal give forståelse for, hvilken biologisk betydning de fedtstoffer vi spiser, har for vores sundhed, og hvordan fedt er med til at styrke helbredet. Læs mere


08.04.2019

Højere cigaretpriser vil redde menneskeliv

Cancer.dk

Højere priser er det mest effektive virkemiddel til at undgå, at børn og unge begynder at ryge. Derfor glæder Kræftens Bekæmpelse sig over, at Danske Regioner vil hæve prisen på en pakke cigaretter til 80 kroner. Læs mere


Arkiv

Send en hilsen
^