Quilttæppe
Ogawa Kazumaza
Kjole slå-om effekt og paisley print
Store runde solbriller
Kategorier: Parforhold  -  Skilsmisse
Skal man bekende utroskab?

Fra brevkassen: Hun har været sammen med en kollega under et kursus, og er i tvivl om hun skal fortælle sin mand om affæren.

______________________________________

 

Hej brevkasse,

Under et kursusophold for en måned siden, var jeg sammen med en kollega. Nu er jeg i tvivl om jeg skal fortælle min mand om affæren. Vi har været gift i 8 år og har to børn sammen.
Det er ikke fordi vores ægteskab fejler noget, men er måske blevet lidt ensformigt de seneste år. Det mener jeg dog ikke er nogen undskyldning for, at gøre hvad jeg har gjort, og jeg har meget dårlig samvittighed.
Jeg havde besluttet mig for at fortælle min mand og affæren, men min veninde siger at det bare vil være endnu mere ødelæggende for mit ægteskab. Hun siger, at det at jeg har dårlig samvittighed er prisen for at have været utro, og at jeg skal holde det for mig selv.
Jeg kan på den ene side godt se fornuften i det hun siger, men jeg er på den anden side usikker på om det ikke er moralsk forkert, hvis jeg ikke siger noget til min mand. Hvad mener du?

R
______________________________________

Kære R.

Tak for din mail, hvori du spørger, om jeg mener, at man skal fortælle sin partner, at man har været utro. Jeg mener, at det afhænger af den aktuelle situation. I dit tilfælde har utroskaben fundet sted under et kursusophold, og som jeg forstår dit brev, så er det ikke noget, der er fortsat efter I er kommet tilbage fra kurset. Der er således tale om en engangshandling, som ikke udspringer af forelskelse eller nogen anden dybere følelsesmæssig forbindelse mellem jer. Det var bare noget der opstod spontant i situationen.
Jeg mener, at man bør skelne mellem den utroskab, som sker som en spontan engangshandling, og den utroskab, som står på i længere tid, hvor der er dybere følelser involveret, forelskelse og som f.eks. bygger på drømme om, at have et varigt forhold til den, man er utro med.

I dit tilfælde, har du et ægteskab, som måske nok er blevet lidt trivielt, men som ellers fungerer. Her mener jeg, at du kan komme til at ødelægge alt for meget ved at fortælle om affæren. Det lyder for mig mest som om, du har givet efter for et øjebliks spænding og begær.
Når du nu har så dårlig samvittighed, så synes det måske befriende for dig, at gøre det moralsk korrekte og bekende affæren. Men jeg ved, på baggrund af mine mange års erfaring som psykolog, at dette behov for at ”bekende sin synd” i værste fald kan være så ødelæggede, at det kan få alvorlige konsekvenser for forholdet til din mand, og dermed også ramme børnene.
Din veninde kan have ret i, at den dårlige samvittighed, du føler over at have haft en affære, er prisen for din handling. Jeg tror, at du alvorligt skal overveje, om du kan leve med den dårlige samvittighed, for prisen ved at du "bekender" kan meget vel blive helt uoverskuelig stor og smertefuld både for dig og din familie. I tilfælde af at din mand ikke kan håndtere din handling, kan det ende med, at han ikke vil fortsætte jeres ægteskab.
Endelig vil jeg gerne understrege, at jeg helt generelt mener, at det er både unfair og bedragerisk, at indlede et længerevarende forhold udenom ægteskabet. At forsømme sin partner og sine børn, og fodre dem med nødløgne og bedrag som følge af sin affære, er på alle måder forkert. Enhver der har oplevet, at være snydt og bedraget af den man stoler på og lever sammen med ved, at det er noget af det mest smertefulde man kan opleve.

I vores kultur findes der ikke nogen ”rigtig måde” at handle på i forbindelse med utroskab. Hvordan man forholder sig til utroskab, vil altid være op til den enkeltes moral og livsindstilling. For mit vedkommende vil det vigtigste altid være, at vurdere hvad der tjener helheden bedst, fremfor at man får lettet sit hjerte, for at få fred i sindet. Jeg vil anbefale, at det er de spørgsmål, du stiller overfor hinanden, når du skal beslutte dig til, hvordan du vil håndtere situationen.

Jeg håber med disse ord, at være dig behjælpelig med at afgøre, hvordan du vil løse dit dilemma.

Parforhold
Hendes kæreste har datingprofiler

Hun mistænker sin kæreste for at have datingprofiler og for at lyve om dem. Nu er hun opsat på at bevise, at han lyver.

Læs mere
Parforhold
Hvert år udsættes 29.000 kvinder i Danmark for vold

Den 25. november lyder startskuddet for FN's internationale kampagne '16 Days of Activism', hvor hele verden sætter fokus på vold mod kvinder. Det sker også i Danmark, hvor Dansk Kvindesamfund blandt andet lancerer et armbånd, som støtter Dansk Kvindesamfunds arbejde med at bekæmpe vold mod kvinder.

Læs mere
Parforhold
Mænd har de bedste intentioner

Hvordan kan det være, at de gode intentioner din mand har, om at gøre noget særligt for dig, oftest havner i glemmebogen? Det mener chokoladeproducenten Anthon Berg, at der er en videnskabelig forklaring på.

Læs mere
Parforhold
Min mand vil have at vi har mere alenetid

Hun er i tvivl om, hvordan hun skal tolke de udbrud af vrede og irritation, der kommer fra hendes nye mand. Han giver udtryk for, at være glad for hendes børn, men han insisterer samtidig på, at han vil have mere alenetid med hende. Han synes hendes ældste søn burde være mere hos sin far, men hun...

Læs mere
Parforhold
Ensomhed i ægteskab

Efter nogle års samliv er hendes mand begyndt at ændre adfærd. Han er kold, afvisende, opfarende og kun optaget af sig selv. Hun føler sig udnyttet og så ensom i sit ægteskab, at hun overvejer at forlade ham. Læs parterapeut Peter Kongshaugs svar.

Læs mere
Parforhold
Gratis hjælp til nyskilte

Nu lanceres portalen 'Samarbejde efter Skilsmisse' - en elektronisk værktøjskasse, en app og et online kursusprogram, der giver konkret viden og praktiske øvelser, der kan hjælpe den nyskilte selv og fremme samarbejdet med ex-partneren.

Læs mere
Parterapeut
Han vil ikke fortælle, hvad der er galt

Fra brevkassen: Hvad gør man, når ens mand pludselig er fraværende og virker trist, men ikke vil fortælle, hvad der er galt?

Læs mere
Parterapeut
Hun vil mødes med sin gamle kæreste

Fra brevkassen: Hun spørger parterapeuten, hvorvidt hun bør fortælle sin mand, at hun vil mødes med sin ekskæreste.

Læs mere
Parterapeut
Skal hun kæmpe eller søge skilsmisse?

Med en datter i dyb krise, burde det være en fælles kamp at holde sammen på familien. Men hendes mand har kun foragt tilovers for deres datter, hvilket igen og igen munder ud i skænderier. Hun føler sig alene i kampen for børnenes trivsel og overvejer nu at lade sig skille.

Læs mere
Parforhold
Ny hjælp til voldsramte unge

'Bryd Tavsheden' åbner i dag Danmarks første Snapchat-rådgivning for børn og unge, der er udsat for vold i familien eller fra kæresten. Hver dag vil de frivillige rådgivere sidde parate på Snapchat for at hjælpe unge, som er udsat vold, eller hvis man har venner, som har brug for professionel hjælp.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Sommerstel med David Austins roser

Sommerstel med David Austins roser

Kjole slå-om effekt og paisley print

Kjole slå-om effekt og paisley print

Store runde solbriller

Store runde solbriller

Havestol Rivièra Maison

Havestol Rivièra Maison

Nye Bøger
Det Skriver Andre Medier...
27.04.2020

Coronakrisen slider mest på kvinders psykiske trivsel

Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet

Meget tyder på, at livet med corona-truslen sænker humøret mest hos kvinder, konstaterer professor Søren Dinesen Østergaard fra Aarhus Universitet på baggrund af en nypubliceret undersøgelse. Læs mere


21.03.2020

Corona-måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering

Finans.dk

85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen. Det viser en måling fra Voxmeter, ifølge Finans. Læs mere


20.03.2020

Pensionerede læger melder sig ind i coronaberedskabet

Jyllands-Posten.dk

1261 danske pensionerede læger er klar til at indgå i coronaberedskabet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse. Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Mogens Hüttel på 74 år, er en af de læger, som er klar til at blive en del af coronaberedskabet.

"Man er læge hele livet. Det ligger... Læs mere


20.03.2020

Hjertenyt: Hvad hvis jeg er smittet som hjertesyg?

Hjerteforeningen

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra bekymrede danskere omkring coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom, derfor har de oprettet en videnbank, hvor de samler og deler den vigtigste viden til hjertepatienter og pårørende. Læs mere


20.03.2020

Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst

Forbrug.dk

Forbrugerstyrelsen har samlet information om, hvilken betydning en aflysning har for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer, der bliver aflyst som følge af coronavirus. Læs mere


18.03.2020

Professor: Tidlig opsporing af coronasmitte redder liv og arbejdspladser

Statens Institut for Folkesundhed, SDU.

"Vi bør teste folk med milde symptomer og folk i risikogrupper. Tidlig opsporing vil reducere antallet af kritisk syge og afkorte længden af krisen og dermed skåne vores økonomi mest muligt", siger professor i epidemiologi ved Statens Institut for Folkesundhed, Janne Tolstrup. Læs mere


Arkiv

^