Kategori: Parforhold

Lesbiske vælger borgerlig vielse

Lesbiske vælger borgerlig vielse  

Markant flere homoseksuelle kvinder end mænd får papir på hinanden ...

Lever man i et registreret partnerskab, kan man stedbarnsadoptere sin partners barn fra fødslen, og det ønsker mange lesbiske.

Lesbiske vælger borgerlig vielse
Lesbiske vælger i højere grad end homoseksuelle mænd at blive borgerligt viet. Det viser en opgørelse over registrerede partnerskaber hentet hos Danmarks Statistik.

Mange vil adoptere
Kvinderne vil stifte familie, og en borgerlig vielse giver ret til at adoptere og arve hinanden, siger Ret&Råd.
”De fleste lesbiske ønsker at stifte familie. Lever man i et registreret partnerskab, kan man stedbarnsadoptere sin partners barn fra fødslen, og det ønsker mange lesbiske. Samtidig viser man omgivelserne, at man er en familie, og endelig får man de samme økonomiske fordele og rettigheder som andre ægtefolk. Det betyder, at et par af samme køn får mulighed for at arve hinanden. Lever man sammen uden at være viet i en juridisk bindende forstand, så risikerer man ikke at arve noget overhovedet, fordi de almindelige arveregler træder i kraft, med mindre der er lavet testamente. Som ugift arver man heller intet af partnerens andel i fællesejet lejlighed, hus, bil eller kapitalpension,” siger Casper Hauberg Grønnegaard, direktør hos Ret&Råd, der rådgiver i forbindelse med vielser og arveret.
Sidste år sagde 247 kvindepar ja til hinanden, mens kun 163 mandlige par valgte at blive lovformeligt smedet samen. I 2009 var tallene henholdsvis 243 og 145. Set over 2005-2010 er 40 procent flere homoseksuelle kvinder end mænd blevet gift.

Vigtigt at blive ”med-mor”
”Typisk ønsker parret, at kvinden, der ikke føder barnet, også skal være ”med-mor” og adoptere barnet. Adoption giver rettigheder i forhold til barnet, hvis man ikke er biologisk forælder, f.eks. i tilfælde af den biologiske mors død eller ved skilsmisse, så man fortsat kan være forælder,” siger Jeppe Hald, national projektmedarbejder hos Foreningen Sex og Samfund.
Lovgivningen blev sidste år ændret så homoseksuelle i registrerede partnerskaber og enlige homoseksuelle fra den 1. juli 2010 kunne søge tilladelse til at adoptere på lige fod med andre.

Fakta om regler for adoption af stedbarn
Som lesbisk kan du godt adoptere din partners barn. Kravet er, at barnet er blevet til ved kunstig befrugtning med anonym donorsæd, og at parterne boede sammen på tidspunktet for den kunstige befrugtning. Herudover skal de almindelige betingelser for stedbarnsadoption også være opfyldt.Kilde: ret-raad.dk, 4. august 2011

Kvindedag
Derfor anmeldes mange seksuelle overgreb ikke 

Blandt de enorme konsekvenser, seksuelle overgreb har for ofrene, er de langvarige men. Selv mange år efter hændelsen kan livet være præget af tilbagevendende angst og tristhed, og ofte også af en magtesløshed og skam, der i værste fald afholder ofrene fra at anmelde overgrebet og søge hjælp.

Når…

Læs mere
Parforhold
Flere end 100.000 udsættes for psykisk vold - Fire ud af ti ofre er mænd 

108.000 personer blev i 2020 udsat for psykisk vold, anslår en netop offentliggjort offerundersøgelse. Det er dobbelt så mange, som der rammes af fysisk vold. Offerundersøgelsen, som Justitsministeriet, Rigspolitiet og Det Kriminalpræventive Råd står bag, viser, at ofrene ofte oplever meget…

Læs mere
Parforhold
Brevkasse: Kan man leve med en mand man ikke elsker? 

Hej brevkasse

Min kæreste og jeg har gennem længere tid kun levet som venner og forældre til vores fire børn. Det er ikke hans valg. Han vil rigtig gerne have kys, kram og sex, men jeg har slet ikke lyst til noget af det. Jeg føler intet, når han kysser mig, og jeg bryder mig ikke om at tage tøjet…

Læs mere
Sundhed
Partnere til psykisk syge er ofte selv psykisk belastet 

Vi vælger typisk en partner, som ligner os selv i forhold til social status, uddannelse og til dels også indkomst. Det har forskning tidligere slået fast. Nu viser en ny undersøgelse, at næsten halvdelen af de forældre, der har børn med en partner med skizofreni eller bipolar sygdom, selv opfylder…

Læs mere
Parforhold
Test: Er der balance i parforholdet? 

Kærligheden har trænge kår i et parforhold, hvor følelsen af fællesskab, jævnbyrdighed, gensidig respekt og opmærksomhed, mangler. Følelsen af at man konsekvent yder en større indsats end sin partner, skaber en ubalance, som kan være svær at rette op på.

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Vi holder smartphonen i hånden mere end vores partner 

Kærligheden risikerer at blive den store taber, hvis ikke vi aktivt tager et valg om at kæmpe imod trangen til at give vores smartphone den dyrbare opmærksomhed, som vi inderst inde hellere vil give – og modtage fra – vores partner. Det mener parterapeut og forfatter Christiane Meulengracht, der…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: De alvorlige konsekvenser ved ikke at lytte til hinanden 

Som nyforelskede er vi gode til at lytte til hinanden, men som årene går, ’glemmer’ mange par at give hinanden daglige doser af udelt opmærksomhed, og det kan få store konsekvenser. Sådan lyder det fra parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 4 råd til bedre kommunikation.

Læs mere
Parforhold
Flere kvinder bliver udsat for voldtægt 

Ifølge en netop offentliggjort undersøgelse, som Justitsministeriet, Det Kriminalpræventive Råd og Rigspolitiet har gennemført i samarbejde med Københavns Universitet, fremgår det at flere end 6.700 kvinder blev udsat for voldtægt eller voldtægtsforsøg i 2019. Det er stærkt bekymrende, og der er…

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Parforholdet er som en muskel, der skal trænes 

Vi drømmer om at finde kærligheden, men når vi så endelig finder den, glemmer vi alt for ofte, at den gode og ægte kærlighedsrelation skal holdes ved lige, mener parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 5 gode råd til mere kærlighed.

Læs mere
Parforhold
Sexolog: Derfor taler mænd ikke om præstationsbesvær i soveværelset 

Mange danske mænd oplever enten manglende sexlyst, rejsningsbesvær eller for tidlig sædafgang, men udfordringerne er forbundet med så meget skam, at kun få gør noget for at ændre på situationen, fortæller parterapeut og sexolog, Christiane Meulengracht.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^